fbpx

[Video] Prizor, ki je požel ogorčenje: Kandidata za predsednika na kongres SD vkorakala brez mask in primerne razdalje!

Kandidata za predsednika SD Tanja Fajon in Jani Prednik na prizorišče kongresa vkorakala brez mak in distance. (Foto: STA)

Takšno nonšalantno kršenje zdravstvenih priporočil bi v tujini mediji tako napadli, da bi tisti, ki je to organiziral, še pred koncem kongresa dobil odpoved,” je prizor prihoda kandidatov za predsednika SD Tanje Fajon in Janija Prednika komentiral član vladne skupine strokovnjakov za pripravo protikoronskih zakonov Matej Lahovnik.

Delegati danes na kongresu SD volijo novo vodstvo stranke naslednice Zveze komunistov, za predsednika pa kandidirata Tanja Fajon in Jani Prednik. Čeprav je rezultat znan v naprej, in se bo na kongresu le še formalno potrdilo dosedanjo vršilko dolžnosti, saj protikandidatu Predniku v dosedanjem vrhu stranke niso bili naklonjeni, je javnost zbodla naslednja stvar.

Ob prihodu obeh na prizorišče kongresa v dvorani Viba filma v Ljubljani sta bila opažena, kako brez ustrezne razdalje in zaščitnih mask prikorakata mimo kamer in fotoaparatov. Čeprav so kongres SD zaradi epidemiološke situacije načrtovali na daljavo, pa sta predsedniška kandidata epidemiološka pravila kršila že v samem pričetku.

Minus točke organizatorjem
Njun odnos je opazilo večje število uporabnikov socialnih omrežij, med drugim tudi član vladne skupine strokovnjakov za pripravo protikoronskih zakonov Matej Lahovnik. Ta je zapisal, da bi mediji njuno kršenje zdravstvenih priporočil v tujini napadli hipoma, tisti, ki bi kongres organiziral, pa bi še pred njegovim koncem dobil odpoved.

Kongres SD sestavlja 398 delegatov, ki so v dogajanje vključeni digitalno, novega predsednika ali predsednico pa bodo izbrali preko e-volitev. Volili bodo tudi podpredsednico stranke, za mesto katere se potegujejo Dominika Švarc Pipan, Damjana Škrlj in Živa Vidmar, ter članico predsedstva stranke.

Luka Perš