fbpx

[Video] Pro Plus je glasilo globoke države. “So kot propagandni stroj, Paul Joseph Goebbels bi bil ponosen na vas!”

Foto: Nova24TV

V prejšnjem tednu smo lahko videli, kako je Val 202 zlorabil projekt Botrstvo. Poročali so namreč, da so otroci prvič letos lačni. 24ur se je lotil napada na evropsko poslanko Romano Tomc, ker je rekla, da se ne spodobi tako dober projekt kot je Botrstvo in stisko otrok zlorabljati za politične namene. “Tomčeva se je tako kot jaz obregnila ob zapis: “Letos prvič opažam, da otroci ob prihodu v šolo v očeh nimajo upanja.” Žal je tudi v letu 2020 v Sloveniji lakota in revščina, nihče tega ni negiral. Ampak pisati “letos prvič” je huje. To kar veste? Po kakšnem kriteriju? A ste zmerili? Teh zapisov nisem videl v preteklih letih,” je uvodoma v oddaji “Kdo vam laže” izpostavil voditelj Boris Tomašič. 

“Kar naenkrat so se vsi oglasili. Vsi so prizadeti,” je bil kritičen Boris Tomašič in ob tem poudaril, da se iz tega nikakor ne dela politične zgodbe, kot so si to privoščili na komercialni televiziji. V svoj prispevek so vključili tudi pričevanja o socialni izključenosti otrok in navedli, da naj bi bila ta letos še posebej bridka. “Patetično kar se da. Kaj se je zgodilo v tem času, ne vem. Tisti, ki so v stiski in nimajo dovolj hrane, so bili na istem lani, predlani, pred desetimi leti. Trditev, kako je letos več lačnih otrok kot lani je pavšalna ocena, navedenih ni bilo namreč nobenih dejstev. To ni lepo. Dajmo se raje ukvarjati s tem, kako tem otrokom pomagati in sistemsko rešiti problem, da izkoreninimo lakoto v 21. stoletju.”

Ista televizija je po besedah Tomašiča poročala o zgodbi okrog ovadbe ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, sekretarja Franca Kanglerja in direktorja Direktorata za policijo in druge varnostne naloge na MNZ Lada Bradača. Uvodoma so zatrdili, da gre za anonimno kazensko ovadbo, nato pa je voditeljica Petra Kerčmar novinarki, ki je v prispevku poročala zatrdila, da se še ni zgodilo, da bi se zaposleni z ovadbo uprli politiki. “Ste videli to manipulacijo? Najprej zatrdite, da gre za anonimno ovadbo, nato pa da so se zaposleni z ovadbo uprli politiki,” je izpostavil Tomašič in ob tem kritično dodal, da je žalostno, da so toliko pozornosti namenili neki anonimni kazenski ovadbi, ki tako ali tako nima nobene osnove.

“Jaz lahko sedaj napišem ovadbo proti Tanji Fajon in jo pošljem na Policijo. Ne anonimno, sam se bom pod ovadbo podpisal. Z razlogom, ker laže o Novi24TV, kar počne oziroma je počela. A boste o tem na 24 UR tudi poročali in naredili prispevek? Ali pa če spišem ovadbo proti Marjanu Šarcu? Ne boste seveda, ker ste v tem konkretnem primeru izvedli napad na Hojsa. Gre za pripravo terena za interpelacijo, ki bo v petek,” je izpostavil Tomašič. “Prozorni ste, nihče več vam ne verjame. Hvala bogu, da so vas prodali. Upam, da pride kakšen dober direktor in urednik, da ne bo več Drago Kos urednikoval.” Pro Plus je po besedah Tomašiča glasilo globoke države. “So kot propagandni stroj, Paul Joseph Goebbels bi bil ponosen na vas,” je izpostavil.

V zvezi s poročanjem 24 ur je Tomašič poudaril, da Irena Nunčič, ki se je zavihtela na vrh FURS-a, ni članica stranke SDS. Iz stranke je izstopila pred šestimi leti. Obregnil se je tudi ob navedbo 24 ur, da naj bi bila Snežičeva znanka Petra Grah Lazar v igri za pomočnico direktorja NPU. “To si kar izmislite ali kaj? Grah Lazarjeva uradno ne velja za kandidatko. A to je Kos povedal Tjaši, da ste potem to na 24ur poročali? Naj bo potem Kos direktno urednik, da se bo vedelo, zakaj se to dogaja.”

Möderndorfer ima težave z razumevanjem stvari
Tomašič je v oddaji pozornost namenil tudi poslancu SDS Juretu Ferjanu, ki je Janiju Möderndorferju v Državnem zboru RS ponudil zaščitno masko, da bi jo ta lahko nosil, kot vsi ostali. Möderndorfer je seveda masko zavrnil. “Od tega človeka, od tega političnega transvestita ne pričakujem nič. On bi bil lahko na večni lestvici Intelektualec tedna. Itak, da ima težave z razumevanjem stvari,” je izpostavil Tomašič in ob tem dodal, da bi moral biti takšen človek izločen iz politike. “LMŠ ima ljudi v karanteni in ta zaradi nekih svojih štosov brez maske hodi v parlament. Zaradi njega si LMŠ ne zasluži nikoli več priti v Državni zbor RS.”

Foto: Nova24TV

Za konec se je Tomašič obregnil še ob reklamo SKB banke, ki je v lasti madžarske banke OTP. Namreč v reklami so se pojavile črke L, M, S, glas v oglasu pa pravi: “…podpiramo nove stranke ….”. “Na SKB smo poslali vprašanja, če so to zavestno naredili. Ne verjamem, da je vodstvo firme to zavestno naredilo, če pa je, imajo velik problem. To jim je verjetno kdo podtaknil. Kaj so s tem hoteli povedati ne vem? Gre za pakete large, small, middle? Nezavedno sporočilo je precej jasno. Podpiramo nove stranke lmš. Spoštovano vodstvo SKB banke, dobro so vas nabrisali tisti, ki so oglas naredili.” Propagira namreč stranko Möderndorferja, človeka, ki se norčuje iz pandemije. Propagira listo človeka, ki je v najhujših trenutkih pobegnil iz odgovorne pozicije in je sedaj nekje iz koruze, kjer išče puško in pametuje vladi. Me zanima katera agencija je naredila ta oglas, je izpostavil in napovedal, da bo danes  razglašen Intelektualec tedna, za katerega so nominirani: Marjan Šarec, Tanja Fajon in Erika Žnidaršič.

Nina Žoher