[Video] Prvi poslanski nastop Kozmus Ferjanove: Boljši od mnogih govorov KUL “izkušenih” poslancev

Karmen Kozmus (foto: Nova24tv)

“Nekoliko krajša bom za razliko od treh predhodnikov in manj čustvena. Med poslušanjem teh razprav sem prišla do sklepa, da je ministrica kriva. Kriva je neverjetnega uspeha na spomladanskem roku mature – 97-odstotna uspešnost, od tega je bilo kar 15 dijakov z najvišjim številom točk,” je v svojem prvem nagovoru v DZ dejala nova poslanka iz vrst SDS Karmen Kozmus Ferjan, ki je naravnost navdušila. Povedala je bistvo in dejstva, za razliko od KUL “izkušenih” poslancev. 

Z novo poslanko Karmen Kozmus Ferjan smo v poslanskih klopeh obenem dobili tudi prvi zakonski poslanski par v slovenski parlamentarni zgodovini. Njen mož je sicer poslanec SDS Jure Ferjan. Spomnimo, da je leta 2018 kandidirala na volitvah v DZ in prejela več kot štiri tisoč glasov. Kot je ob nastopu svojega poslanskega mandata povedala, želi upravičiti zaupanje ljudi, ki so zanjo oddali svoj glas.

Kozmus Ferjanova pa je v nadaljevanju spomnila še na “nekega drugega” ministra izpred let, ki po njenem prepričanju ni bil tako uspešen kot Simona Kustec. Pri njem je bilo “le” osem dijakov, ki so na maturi dosegli 34 točk. “Ministrica je tudi “kriva”, da je pouk potekal nemoteno. Res da prilagojeno, ampak še vedno nemoteno. Prav tako je ministrica kriva, ker ji je mar za otroke, za starše in tudi za zaposlene.” 

Tako pa nastopa Marjan Šarec:

https://twitter.com/DKaloh/status/1462166229087662083

Kozmus Ferjanova je še dejala, “ko sem jaz hodila v šolo, je bil takrat skorajda “večni minister”, za katerega nisem imela občutka, da bi mu bilo mar, Kustečevi pa je mar,” je še dejala. Kot je še prepričana, pa je njen največji greh to, da je poskrbela za investicije v vrednosti 118 milijonov. Skoraj deset let se sicer ni vlagalo v vrtce in šole, potem pa je prišla Kustečeva in v višini 118 milijonov evrov zagotovila investicije po vsej državi. “Gospa ministrica, še več takšnih ministrov, srečno!” 

Domen Mezeg