fbpx

[Video] Nenačelni Türk eksplicitno podprl obtoženega Jankovića, namesto da bi ga, tako kot Janšo pred šestimi leti, opomnil, da se v njegovih okoliščinah ne spodobi niti kandidirati!

Foto: STA

Pred mesecem in pol smo se državljani spraševali, ali bo nekdanji predsednik Türk opomnil Jankovića, da se po pravnomočnosti obtožnice zoper njega ne spodobi kandidirati za javno funkcijo? Ko je bil leta 2012 Janez Janša obremenjen s pravnomočnim obtožnim predlogom, v sicer kasneje propadli zadevi Patria, so se kolesja režimskega aparata zavrtela kot namazana, le zato, da bi preprečili nastanek druge vlade Janeza Janše. Med najbolj glasnimi je bil nekdanji predsednik države Danilo Türk. Tokrat pa se je zgodilo ravno nasprotno: prvorazredni Türk je namreč Jankovića kar eksplicitno podprl! Leta 2011 je Janković v zavodu Ljubljanski grad zaposlil Türkovo hčero Heleno Türk, kar je preiskovala celo Komisija za preprečevanje korupcije.

Korupcije obtoženi ljubljanski župan Zoran Janković se na svoji spletni strani med drugim hvali s podporo sebi precej podobnega nekdanjega predsednika Danila Türka, ki se je javnosti vtisnil v spomin kot predsednik, ki je državljane razdelil na prvorazredne in drugorazredne. V videoposnetku podpore tako pove: “V Ljubljani spoštujemo delo Zorana Jankovića, našega župana. Župan Janković je naredil veliko za Ljubljano, Ljubljana se je spremenila in spremenila se je na bolje in verjamemo, da bo tako tudi vnaprej. Župan Janković je naredil veliko več kot mnogi njegovi predhodniki. Na prihodnjih volitvah se bomo odločali o tem, ali naj nadaljuje. Vsekakor sem za to, da bi nadaljeval, in zato bom volil Zorana Jankovića in upam, da se mi bo pridružilo veliko Ljubljančank in Ljubljančanov.”

Ko so se kolesja režimskega aparata zavrtela kot namazana …
Potem ko se je Janković kljub relativni zmagi na volitvah decembra 2011, ko je s svojo instant stranko Pozitivna Slovenija osvojil 28 sedežev, izkazal za tako nesposobnega, da ni mogel oblikovati vlade, in je na vrsto prišla Slovenska demokratska stranka Janeza Janše, se je storilo vse, da ta ne bi sestavil vlade. Janša je bil namreč takrat obremenjen s pravnomočnim obtožnim predlogom. O tem, koliko polen so mu mainstream mediji zmetali pod noge že med volilno kampanjo, ne bomo polemizirali. Naravnost bizarno pa je bilo, kako očitno in usklajeno so začeli delovati prav vsi akterji globoke države.

Pozneje je sledilo usklajeno delovanje vseh strank, predstavnic globoke države, katerih glavni cilj je bil preprečiti zmago SDS na volitvah ter za vsako celo preprečiti, da bi vlado oblikoval Janez Janša. Pritiski na javnost in morebitne neodločene politike so se zaostrili, ko je v začetku januarja 2012 takratni predsednik, dr. Danilo Türk, v javnost pošiljal sovražna sporočila proti Janši. Ta naj po njegovih besedah ne bi imel “polne legitimnosti” za sestavo vlade zaradi svoje obremenjenosti s kazenskim postopkom. Türk je sicer odšel v zgodovino kot predsednik, ki nas je Slovence razdelil na prvorazredne in drugorazredne – tiste pobite v hudi jami.

Propagandna trobila so presegla sama sebe. (Foto: posnetek zaslona)

Kako se bo končala zadeva Stožice za Jankovića?
Glede na to, kako mediji globoke države povzdigujejo Jankovića in ga kujejo v zvezde po njegovi napovedani kandidaturi za že četrti mandat župana Ljubljane, ob tem pa seveda priročno pozabijo poročati o njegovih težavah s sodiščem, se upravičeno sprašujemo in bojimo, kako se bo končala ta zadeva? Dodatno, niti na misel nikomur ne pride, da bi izrazil vprašljivost Jankovićeve “polne legitimnosti” kot kandidata za župana! Bo nekdo iz Murgel za ušesa nekoga s sodišča in bo zadeva spet poniknila v pozabo, tako kot zadeva farmacevtka pred tem?!

J. Ž.