fbpx

[Video] Razkrivamo pokvarjene manipulacije paradne novinarke Tarče Nataše Markovič

Nataša Markovič (Foto: RTV SLO)

Oddaja Tarča je zatresla politično prizorišče v Sloveniji. Nepozoren gledalec je hitro dobil občutek, da gre za najbolj umazano in koruptivno oblast v Sloveniji. Opozicijska Marjan Šarec in Dejan Židan pa sanjata že predčasne volitve. Vendar se je izkazala oddaja Tarča za prvovrstni manipulativni izdelek, v katerem je blestela paradna raziskovalna novinarka oddaje Nataša Markovič.

V oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič lepo razkril vse manipulacije in številna zavajanja, ki so si jih privoščili v oddaji Tarča. Ena redkih vrhunskih oddaj na RTV Slovenija je tokrat postala plen tranzicijskih sil, ki si želijo spodnesti trenutno vlado. V tokratni Tarči je šlo marsikaj narobe, tudi uvodna črna in brezzvočna špica, ki je ne morejo sestaviti skupaj kljub 100 milijonov evrov letnega izplena davkoplačevalskega denarja. V Tarči pa je blestela s svojim manipulativnim prispevkom Nataša Markovič, ki je s podžiganjem manipulativnih informacij o pritiskih, lobiranjih, povezavah nekaterih podjetjih z Lojzetom Peterletom in Marjanom Podobnikom postala zvezda medijskega kartela v Sloveniji.

Kot eno najhujši afer so želeli prikazati nezakonit telefonski prisluh med gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškem in bivšim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom, ki sta se pogovarjala o dobavi zaščitne opreme podjetja GenePlanet. Med pogovorom je Počivalšek naročil svojemu podrejenemu direktorju Zakrajšku, da naj podpiše pogodbo z omenjenim podjetjem. Počivalšek med drugim v telefonskem pogovoru pove, da ima omenjeno podjetje bančno garancijo v primeru, da omenjenega posla ne izpelje. V oddaji je Tomašič lepo razložil, v čem je smisel bančne garancije. Država lahko kadarkoli unovči bančno garancijo, da se s tem zavaruje in dobi denar v primeru neizpolnitve pogodbenih obveznosti. Država na ta način ne more biti oškodovana, je med drugim povedal Tomašič. Za ljubitelje samoupravnega socializma pa je v današnjem svetu to zelo težko razumeti.

 

Podjetje GenePlanet dostavilo le 90 respiratorjev od 220, a Markovičeva zamolči, da mora podjetje svoje obveznosti izpolniti do 15. maja 2020
Druga velika manipulacija, ki si jo je dovolila Nataša Markovič, je bila trditev, da je podjetje GenePlanet dobavilo do 15. aprila 2020 le 90 respiratorjev od 220. Nepozoren gledalec je zopet dobil občutek, da je podjetje izigralo državo in mastno zaslužilo. Vendar je Markovičeva pozabila povedati, da ima podjetje, da izpolni zahteve v pogodbi, čas do 15. maja 2020. A tega podatka ni povedala in grdo zavedla gledalce z lažno novico.

Vrhunska črna špica za 100 milijonov davkoplačevalskega denarja v oddaji Tarča. (Foto: Nova24TV)

Ko ne najdejo povezav do SDS, si te preprosto izmislijo
Ker v Tarči niso prišli do stranke SDS, so to vseeno poskušali na najbolj bizaren in neprofesionalen način – z vmešanjem zunanjega ministra Anžeta Logarja. Vpliv največje vladne stranke je bil izražen na način, da je posel dobilo podjetje Zlatana Ranđelovića, ki zaseda mesto predsednik-a WTF verzije Taekwon-do zveze Slovenije. V preteklosti je to mesto zasedal tudi Anže Logar in sicer pred sedmimi leti, aktualnega predsednika zveze pa sploh ne pozna, saj ne ve, kdo zaseda kakršnokoli funkcijo na omenjeni zvezi.

Manipulativno podtikanje afere največji vladni stranki SDS, ker je minister Anže Logar pred sedmimi leti zasedal isto pozicijo kot jo sedaj zaseda Zlatan Ranđelović. (Foto; Kdo vam laže Nova24TV)

V našem mediju smo že poročali, kako je hotela največja komercialna televizija POP TV s čudnimi zaključki vplivati na slovenskega gledalca. Eno izmed poslov je dobilo podjetje iz Destrnika. Novinarka 24ur Staša Lozar pa je ves posel povezala z bivšim članom SDS in županom Destrnika Francem Pukšičem in evropskim poslancem Milanom Zverom, ki je svojo mladost preživel v tem kraju. Pukšič pa med drugim ni v SDS že od leta 2008. Zato lahko ob koncu napišemo, da je bila tokratna Tarča resnični lep primer prikazovanja lažnih novic v Sloveniji.

Luka Perš