fbpx

[Video] Ko antifašisti odobravajo fašizem: To je dokazala celo Violeta Tomić!

Foto: Printscreen

Dandanes lahko na vsakotedenskih protestih opazujemo, kako pripadniki radikalne levice kot veliki zagovorniki komunizma vpijejo protifašistična gesla in se razglašajo za antifašiste. Če bi človek pričakoval, da vsaj vedo, kaj zagovarjajo in proti čemu so, se je uštel. Eden izmed poizkusov, na katerega je nasedla celo poslanka radikalne Levice Violeta Tomić, je namreč dokazal, da sploh ne ve, kaj fašizem je, saj je zanj pokazala veliko mero zanimanja ter odobravanja.

Youtuber Marko Žerjal je že pred petimi leti naredil preizkus, če slovenski levičarji, ki svoje nasprotnike označujejo s fašisti, v resnici sploh razumejo, kaj fašizem je, zato je ta preveden fašistični manifest naslovil z naslovom Peticija za politične spremembe v Siriji in mimoidočim vsebino ponudil v podpis. Nedvomno je imel kaj videti, saj so slovenski levičarji pokazali veliko mero odobravanja nad napisanim.

Ko antifašisti odobravajo fašizem
Nič drugače ni bilo pri poslanki Violeti Tomić. Na priloženem posnetku je namreč mogoče videti, kako Tomićeva med prebiranjem točk programa: “splošna volilna pravica z znižano starostno mejo na 18 let in mejo za kandidaturo na 15 let, sorazmerna zastopanost na podlagi regionalnosti, volilna pravica za ženske, zastopstvo na vladnem nivoju novoustvarjenega narodnega zbora gospodarskega sektorja, ukinitev senata, ki je trenutno izvoljen od premožnejših državljanov, ustanovitev narodne zbornice strokovnjakov s področja dela, industrije, pomorstva, prometa, telekomunikacij in javnega zdravstva, socialno in delovno-pravne točke: takojšnja uzakonitev 8-urnega delovnika za vse delavce”, kaže izrazito navdušenje. Nato pa doda, da je najprej pomembno, da se konča vojna, potem pa se bo sanjalo o tem lepšem svetu.

Slovenija je edina država v Evropski uniji, ki je preživela vse tri totalitarne sisteme: fašizem, nacizem in komunizem, zato je žalostno, da nekateri še vedno niso sposobni obsoditi uničevalnih posledic totalitarizma in mu celo sledijo. Človek bi splošno razgledanost pričakoval vsaj od predstavnikov ljudstva, očitno pa je tudi to preveč optimistično. Težko je razumeti, kako lahko v praksi vse, s katerimi se ne strinjaš, označuješ s fašisti, čeprav ga v resnici odobravaš.

Poizkus na ulici v praksi pove, kako neznatna je razlika med vsemi tremi totalitarizmi, predvsem pa zagovorniki enega niso v svojem bistvu nič manj zagovorniki drugega totalitarizma.

Hana Murn