fbpx

[Video] Razmere so skrajno resne: Leva opozicija za vrnitev na oblast grozi tudi s protiustavnimi sredstvi!

Foto: Printscreen

Razmere so postale skrajno resne. Ekstremna levica, kamor prištevamo Socialne demokrate in LMŠ, ki se nikakor ne zmoreta sprijazniti s tem, da so demokratično izgubili oblast potem, ko si je predsednik LMŠ sam odrezal vejo na kateri je sedel, skočil v prazen bazen in vrgel puško v koruzo najdlje na svetu. “Stvari so resne, ne bom se šalil. Namreč uporabljajo vsa sredstva za rušenje oblasti in vrnitev na oblast,” je izpostavil voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič. “Grozijo tudi s tistimi, ki niso ustavna.”

Uvodoma se je voditelj Boris Tomašič dotaknil poročanja javne hiše RTV Slovenija, kjer so se v enem izmed prispevkov lotili kritičnega poročanja glede klevetanja in napadov na svoje novinarje. “Ste zaznali ta novinarski pogum? To resnicoljubnost in poslanstvo, ki ga imajo na nacionalni televiziji? Govorijo o nekem ustrahovanju in klevetanju novinarjev ter omenjajo nek inštitut za svobodo tiska, ki so si ga izmislili. Našli so neko organizacijo, ki je obsodila napade na novinarje RTV Slovenija. Kdo jih napada? Itak si ne upajo omeniti,” je izpostavil Tomašič in dodal, da mu gre to najbolj na živce. “Nimajo osnovnega novinarskega poguma, da bi povedali, koga ste imeli v mislih. Saj se na sliki vidi, da je samo Nova24TV v ozadju. Povejte za vraga! Se bojite, da vam bom povedal, da ne ne veste o čem govorite.” 

Na RTV Slovenija se bojijo resnice
“A to, da sem dejal, da mnenje voditeljice Tanje Starič nikogar ne zanima, ko ima ta v studiu Odmevov dva gosta, predstavlja napad in ustrahovanje novinarjev? Ali pa to, da smo pisali o Špeli Kožar, ki se ga je napila in ropotala v nekem lokalu? Vprašali smo njo, lastnika lokala, vprašali očividce in naredili korekten članek o tem dogodku.” Ob tem je Tomašič izpostavil, da je Kožarjeva javna osebnost in se sme o njej pisati. “Pisali smo o Mojci Šetinc Pašek. Nobenih laži in ustrahovanj ni bilo. Edino kar se na RTV Slovenija bojite je resnica. Zato pa naredite takšen članek, da ne bi rekli Nova24TV nas kleveta, ker potem bi morali to na sodišču zagovarjati.”

Tomašič: Slogan Nemca je “nitka ali smrt”
Večino oddaje je Tomašič posvetil svojemu najljubšemu intelektualcu Matjažu Nemcu, človeku katerega slogan je “nitka ali smrt”. “Človek, ki bi lahko bil William Shakespeare– “kruh ali nitka, to je sedaj vprašanje”, ali pa glasbenik- “brez nitke mi živeti ni!”,” je nastopil v oddaji 24ur Zvečer, kjer se je soočil z Alešem Hojsom. “Glede na svoje intelektualne presežke se nikakor ni mogel zadržati, da ne bi razkrinkal bistva delovanja levice, Socialnih demokratov, kjer je podpredsednik. Čeprav so stvari na prvo pogled resne, so v resnici grozljivo resne in nevarne. Gre za napad na osnovne človeške vrednote, pravico do svobode govora, pravico do svobode nasploh.”

“Ker gre za evidentno kršitev ustavnih načel, teptanje človekovega dostojanstva, ker gre za našo moralno dolžnost, ker gre za to, da v politiki ohranimo politično doslednost. Tovrstna enopotezna dejanja so so več kot vredna obsojanja. Torej čas je za to, da jasno v naši družbi postavimo meje dopustnega,” je v razlagi čemu so se odločili za interpelacijo Hojsa povedal Nemec. “V resnici ste vi meje dopustnega izbrisali, ko ste v Stožicah peli E viva el komunismo!,” je dal vedeti Tomašič. “Meje ste izbrisali, ko mahate z rdečimi zvezdami, vaša predsedujoča se klanja Edvardu Kardelju, ker slavite Tita, komunistični režim in tako naprej.”

Foto: Printscreen

Če je dovoljeno “Druže Tito mi ti se kunemo”, je dovoljeno vse!
Ob tem se je dotaknil koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona, ki gre levici tako močno v nos in poudaril, da dokler levičarji niso pričeli skakati po zraku, sploh ni vedel dobro zanj. Poudaril je, da je bistvo problema v tem, da se poskuša Hojsu očitati, da je ustaš, ker ni prepovedal in se vmešal v prepoved koncerta, ki ga zelo verjetno ne bo. “Pa naj bo Thompson,  Bora Đorđević, Ceca. moje mnenje je, da ima vsak pravico imeti koncert. Zame ni nobene razlike ali se na koncert dereš  “Druže Tito mi ti se kunemo” ali pa “Heil Hitler!” in “Za dom spremni”. Če je dovoljeno “Druže Tito mi ti se kunemo”, je vse dovoljeno. Tito je bil namreč po besedah Tomašiča zločinec, ki je odgovoren za 100 tisoč mrtvih v Sloveniji, kratil je človekove pravice in vzpostavil zločinski sistem. “To je ustavno načelo gospod Nitko, gospod Nemec, da zakon in predpisi veljajo za vse! Če rečemo, da se zločincev in simbolov zločina v tej državi ne sme slaviti, potem naj to velja za vse ali pa za nobenega!”.

Vsi zločinski sistemi, fašizem, nacizem in komunizem, so zavržni in jih je potrebno obsojati, je izpostavil Tomašič in dodal, da je v normalni družbi slavljenje katerega koli o teh deviantno. “Ali so prepovedani vsi ali pa nobenem! Gospod Nemec, ne govoriti o ustavnih načelih! Ustavno načelo je namreč svoboda izražanja, ki je lahko prepovedana po zelo hudih kriterijih,” je izpostavil in dodal, da je v tem konkretnem primeru ministrstvo sledilo odločbi upravnega sodišča. “Tega levičarji ne morejo razumeti. Če jim nekaj ni všeč, morajo prepovedati. To pa ni zadosten kriterij v pravni državi,” je prepričan.

Komunisti so si zmeraj jemali pravico, da so drugim govorili, kaj so
Tomašič je prepričan, da poslanec Nemec ni prebral konkretne odločbe sodišča, saj ta presega količino zapisa na Twitterju. “Kar je grozljivo je to, da so Hojsa proglasili, da slavi ustaše. To je točno tisti sitem, ki se je zgodil leta 1945. Proglasimo te za fašista pa bum metek v hrbet ali zazidati v rudnik ali pa vreči v kraško jamo! Komunisti so si zmeraj jemali pravico, da so drugim govorili kaj so. Hojs je ustaš, jaz sem četnik, on je fašist. Čim je to tako, je potrebno ukrepati. Ukrepajo najprej tako, da izsiljujejo nekaj, kar je evidentno protizakonito. Ko pa pridejo na oblast, najprej čistijo, kot je rekel Kardelj, v nadaljevanju pa zapiranje na Gole otoke, v kleti na Beethovnovi in tako naprej.” Izpostavil je, da je Nemec sicer na koncu na očitek Hojsa zatrdil, da je odločbo prebral in prinesel s sabo in ob tem v poduk Nemcu komentiral: “To, da ste jo s sabo prinesli, še ne pomeni, da ste jo tudi prebrali. Če bi jo prebrali, ne bi kvasili takšnih neumnosti.” 

“Če knjigo nosim pod pazduho, še ne pomeni, da jo berem ali sem jo sposoben prebrati,” je izpostavil Tomašič. “Najprej preberite, nato pa argumntirajte!”. V nadaljevanju je kot problematično izpostavil, da poslanec naslednice Komunistične partije, katerega predsedujoča je Tanja Fajon, Hojsu očita, da je on neposredno vplival na gospe, ki sta pisali odločbo. “Spoštovane gospe, če sta bili deležni pritiskov, to jasno povejta, pa dajmo to obravnavati. Socialni demokrati, ne gre tako. To je tipični fašizem. Fašisti ste Socialni demokrati! To proti čemer se vi uradno borite, to v resnici ste. Obsojam vas, da ste fašisti.”  

Foto: Printscreen

Ni vprašanje, kaj je zakonito in kaj ni zakonito
Komunizem je bil zločinski sistem. Leta 1945 se je klalo. Ljudi, ki so drugače razmišljalo se je pošiljalo na Goli otok. “Oni pa pravijo temu osvoboditev,” je kot problematično izpostavil Tomašič. “Sedaj pa nekomu, ki spoštuje zakone in upošteva odločbe upravnega sodišča, ki spoštuje ustavo, očitajo, da je ustaš. Tipično fašistično in nacionalsocialistično! Gospod Nemec, vas ni sram?. Hojs je po besedah Tomašiča tako kot vsak normalen državljan, antifašist, antinacist in antikomunist. “Socialni demokrati so samo antifašisti in antinacisti. Ne upajo si namreč biti antikomunisti, saj je njihova stranka naslednica Komunistične partije.” 

Glede na to, da je Nemec dal vedeti Hojsu, da bo odločbo odpravil ne glede na zakonitost, če je res antifašist, Tomašič izpostavil, da je s to izjavo Nemec pokazal vso bistvo socialdemokracije slovenske levice. “Če si antifašist, lahko počneš stvari proti zakonu. Tako se je začelo takrat, naslednji korak je če ste antifašist, da ubijate fašiste. Kdo je tisti, ki odloča kdo je fašist? Tisti, ki je antifašist,” je poudaril in dodal, da je to srhljivo nevarno, da si poslanec Državnega zbora RS upa kaj takega povedati. “S tem je razkrinkal kompletno levico,” je prepričan Tomašič. “Definiraš se za antifašista in zate zakon več ne velja!? To kar dela levica ogroža temelje te države. Ni vprašanje, kaj je zakonito in kaj ni zakonito, ampak je vprašanje, če si politično na pravi strani.”

Hana Murn