fbpx

[Video] Reporter v lasti tajkuna Odlazka presegel samega sebe: Šarec je izkušen politik, ker je v preteklosti imitiral politike?!

Foto: STA

Ko smo slišali že skoraj vse o “političnih” izkušnjah novega predsednika vlade Marjana Šarca, so se pri Reporterju odločili, da pogledajo na celotno zadevo skozi novo lupo. Tako naj bi manko političnih izkušenj Šarec lahko nadomestil kar s svojo dolgo imitatorsko kariero?!

Kar je bilo najbrž mišljeno kot hec, je izpadlo kot slaba šala. Pri Reporterju so tako objavili članek o vseh izkušnjah predsednika LMŠ, ki vsebujejo oponašanje predsednika SDS Janeza Janše, pokojnega predsednika Janeza Drnovška, predsednika DeSUS Karla Erjavca, nekdanjega predsednika Danila Türka in številne druge.

A kar se je začelo kot šala, je kaj hitro zvodenelo, saj je v Reporterjevem članku umanjkal zaključek. Tako izpade, da je Reporter v svojem pisanju enačil politično udejstvovanje s komedijantovim oponašanjem. Zdi se, da je tudi novopečeni premier dobil zaledje medijskega tajkuna Martina Odlazka. Kot smo poročali, se je z novim lastnikom v Reporterju spremenil način poročanja, saj ne omenjajo več drugega medijskega tajkuna Stojana Petriča ali ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Tajkuni kupili medijsko tišino
Na naše uredništvo smo prejeli zanesljivo informacijo, da naj bi Odlazek od Petriča dobil komunalno koncesijo. Od takrat naprej se o Petriču v Reporteju naj ne bi več pisalo. Že kratek pregled Reporterja nam potrdi, da je v tem tedniku Petrič zadnje leto povsem “varen” – medtem ko so se še lanskega junija in julija pojavljali številni članki o Petriču, jih sedaj v Reporterju praktično ni več. Prejšnja vlada si je s finančnim zaledjem, ki ga je zagotavljala medijskim tajkunom, kupovala mir, Šarec pa je nova marioneta, ki prevzema Cerarjev način delovanja.

Če za trenutek vzamemo Reporterjev poskus obrambe Šarca, kjer je lahko imitatorstvo enako dejanskemu imetju političnih izkušenj, potem ne moremo mimo Šarčevega Serpentinška. Namreč, v tem primeru besede Serpentinška postanejo podlaga za Šarčevo izkušenost v politiki. Potemtakem se moramo vprašati, kakšen človek vodi slovensko vlado, ko pa na odru trdi, da “to mora biti tako kot v Iranu. Baba nima kaj volit. Baba mora doma bit”. Njegov odnos do žensk pa se potemtakem odraža tudi v sami sestavi vlade, v kateri so samo štiri ministrice.

A. B.