[Video] Robert Golob na Nova24TV: “Iz aktivnega političnega udejstvovanja sem izstopil leta 2014!”

Robert Golob v oddaji tema dneva na Nova24TV, dne 10.2.2021. (Foto: Nova24TV)

Z žalostjo sporočam, da je Robert Golob četrti teden zapored zavrnil vabilo v oddajo Slovenija izbira, ki jo vodiva z Valentino Plaskan,” je sporočil voditelj Nova24TV Luka Svetina in dodal, da se je Golob še pred letom dni ponujal za prihod v oddajo, kjer je med drugim izjavil, da je iz aktivne politike izstopil že leta 2014.

Voditelj predvolilne oddaje Slovenija izbira Luka Svetina je danes sporočil vest, da se predsednik stranke Gibanje Svoboda in up levice Robert Golob že po četrtem vabilu ne bo odzval na gostovanje v oddaji.

Poleg Marjana Šarca, čeprav se je pred leti tudi udeleževal oddaj Nova24TV, do sedaj nihče ni imel pomislekov glede nastopa, vseeno pa so mnogi upali, da bo Golob na koncu le zbral pogum in sprejel povabilo – ker bi mu to koristilo, tako kot koristi Tanji Fajon, Alenki Bratušek in Luki Mescu. Predvsem pa bi volivcem predstavil, kaj ponuja in v čem se razlikuje od preostalih novih obrazov in strank KUL.

V oddajo na Nova24TV se je pred letom dni povabil sam
Če smo gledalci predvolilnih soočenj v zadnjem Golobovem nastopu na RTV videli nekoliko manj izključevalno retoriko, smo tudi pričakovali, da bo naslednji korak udeležba na soočenjih na Planet TV, ki jih prenaša tudi Nova24TV. Toda očitno smo se ušteli in Golob nima potrebnega poguma, ali pa ni pripravljen na nastop brez predhodne priprave, saj naj bi mu vprašanja na oddajo pripravili že pred Tarčo. Prav tako bo Golob težko pojasnil razloge za neudeležbo, ker je bil dobro leto dni nazaj še kot predsednik uprave Gen-I gost v oddaji Tema dneva pri Luki Svetini. Takrat se je še sam ponujal, brez, da bi ga bilo potrebno prositi.

Pri njegovem nastopu v oddaji Tema dneva pa je zanimiva še ena zadeva. Golob je izjavil, da je iz aktivnega udejstvovanja v politiki izstopil že leta 2014, ker je bil osebno razočaran. To osebno razočaranje je očitno trajalo le dobro leto dni, ko mu nadzorniki niso podaljšali mandata v podjetju, kjer je mimo zakona pobiral protizakonite plače in nagrade, celo v milijonskih zneskih. Njegova vrnitev v politiko se torej sliši kot želja po maščevanju in vračilu izgubljenih milijonov.

Sara Kovač