fbpx

[Video] Romana Tomc o izglasovani resoluciji o Sloveniji: KUL opoziciji se je poskus popolnoma ponesrečil!

Evropska poslanka Romana Tomc.

“Resolucija o Sloveniji je kljub vsem naporom popolno nasprotje tistega, kar so avtorji pričakovali,” je sprejem resolucije o vladavini prava v Sloveniji za Demokracijo komentirala evropska poslanka Romana Tomc.

Poslanci Evropskega parlamenta so danes v Strasbourgu s 356 glasovi za, 284 proti in 40 vzdržanimi glasovi podprli resolucijo o temeljnih pravicah in vladavini prava v Sloveniji. Od poslancev iz Slovenije so resolucijo podprli Tanja Fajon in Milan Brglez iz vrst socialistov (S&D/SD) ter Irena Joveva in Klemen Grošelj iz liberalcev (Renew/LMŠ).

Proti so bili Romana Tomc, Milan Zver in Franc Bogovič iz Evropske ljudske stranke (EPP), medtem ko se je njihova strankarska kolegica Ljudmila Novak (EPP/NSi) glasovanja vzdržala, je razvidno iz dokumenta, objavljenega na spletni strani Evropskega parlamenta.

Resolucija je kljub naporom leve opozicije popolno nasprotje tistega, kar so avtorji pričakovali. Po mnenju Romane Tomc sta v vodo padla dva glavna očitka vladi, na drugi strani pa je razprava ponudila, da podrobneje pojasnijo slovensko realnost. “Gre torej še za en poskus KUL opozicije, ki se je povsem ponesrečil.” Evropska poslanka iz vrst EPP je proti resoluciji glasovala, ker v njej manjkajo najpomembnejša dejstva in informacije, ki bi osvetlile pomanjkljivosti delovanja pravne države, opozorile na neuravnoteženo stanje medijev ter sistemsko korupcijo, ki se vleče vse od nastanka države. Drugi razlog je, da gre za izkrivljen politični pamflet, izvožen s strani slovenske opozicije, in sicer z edinim namenom – škodovati vladi. Nenazadnje glas proti nosi tudi sporočilo ne evropski levici, ki pod krinko vladavine prava, človekovih pravic in demokracije zlorablja Evropski parlament in skuša ustvariti Evropsko unijo, ki pozablja na svoje vrednote.

Sara Kovač