fbpx

[Video] S tako zvijačo stranka SD pridobiva kandidate za volitve: Mlada dama razkrila kar na kvizu Milijonar!

Kaja Ceglar na kvizu Milijonar. (Foto: Posnetek zaslona)

Če se je morda kdo spraševal, kako stranka SD pridobiva kandidate, ki kandidirajo na volitvah, je odgovor na dlani. V oddaji Milijonar ga je ponudila Kaja Ceglar iz Zagorja ob Savi. Ta je namreč voditelju oddaje Juretu Godlerju razkrila, kako je na listi stranke SD ponesreči kandidirala za svetnico v občinskem svetu na lokalnih volitvah. 

Voditelj oddaje je kandidatko Kajo Ceglar na začetku povprašal, kako se lahko zgodi, da nekdo ponesreči kandidira. Ta mu je pojasnila naslednje: “To je taka situacija, ko dobiš v roke papir. Velikokrat sodelujem v volilnem odboru, kjer so raznorazne volitve. Imate odbor, kjer so trije ali štirje ljudje, vam dajo volilnico, preverijo, da ste v volilnem imeniku in ti ljudje so po navadi zelo dobro plačani, kot se spodobi za ljudi, ki pomagajo državi. Za to, da si na tem položaju te mora neka lokalna stranka ali neka druga stranka predlagati, odvisno katere volitve so.”

Bila je presenečena, saj ni mislila sodelovati
V nadaljevanju je povedala, da so se pripravljale lokalne volitve. “Kontaktira me moja stranka, ki me je že parkrat predlagala, mi rečejo volitve bodo, rečem: super, bom šla.” Priznala je, da ni veliko spraševala okrog tega in nato je v dobila v podpis obrazec. “Jaz tega obrazca sploh ne pogledam. Malo ošvrknem, v redu v redu, podpišem, oddam, pošljem mojemu predstavniku. Čez dva dni dobim kontakt predsednika naše lokalne stranke, kako bo kampanja izgledala. Bila sem presenečena, kakšna kampanja, saj nisem mislila sodelovati.”

Povedala je, da je potem pogledala v razpis, kjer so bili objavljeni kandidati za lokalne volitve in je svoje ime našla na tem seznamu. Ko je Jure Godler Ceglarjevo povprašal, če je bila morebiti tudi ponesreči izvoljena, je priznala, da se ji to še ni zgodilo. “Kasneje sem ugotovila, da ni švoh sejnina. Tako, da sem dodatno motivirana, da bi mogoče celo želela bit občinska svetnica.” Poudarila je, da ji mogoče uspe, ko bo namerno kandidirala.

https://twitter.com/KarolinaSemJaz/status/1359102359671103492

Ko je videoposnetek Ceglarjeve  izpovedi zaokrožil po družabnih omrežjih, se je marsikdo upravičeno zavedel, da stranka SD očitno na zanimiv način izbira kandidate za svojo stranko. Morda je temu tako, ker ni zadosti takšnih, ki bi bili pripravljeni kandidirati na njihovi listi. Kakorkoli, praksa naj bi bila, da se iz vsakega dela Slovenije izbere tiste, ki so se pripravljeni aktivno vključiti v skupnost ali pa so se s svojim preteklim delom izkazali do te mere, da se jim zaupa mesto na listi. Izpoved Ceglarjeve je nedvomno iskrena in dodobra prikazuje način delovanja stranke SD.

Nina Žoher