[Video] Samo Fakin – najbolj kontroverzen kandidat za ministra: Podrejenim naj bi grozil s pištolo in služil z zdravilom eritropoetin

Samo Fakin in Milojka Kolar Celarc. Foto: sta

Marjan Šarec za svoje ministre predlaga same “nove” obraze, za katere pa se slej ko prej izkaže, da imajo “bogato” politično zgodovino in tudi zaledje. Eden izmed teh je Šarčev kandidat za ministra za zdravje Samo Fakin, nekdanji generalni direktor ZZZS, ki pa mu njegovi kritiki očitajo še mnogo več kot le to, da naj bi imel znane politične botre. Med drugim so v času, ko je bil on direktor Splošne bolnišnice Celje, goljufali z zdravilom za dializne bolnike, poleg tega pa naj bi po pričanju enega izmed kirurgov ustrahoval kar s pištolo. To izjavo je kasneje kirurg Sajovic preklical, saj mu je Fakin zagrozil s tožbo.

Pred nekaj dnevi je Samo Fakin potrdil, da so ga iz LMŠ povabili na pogovor o zdravstvu, tam pa je očitno padla debata o tem, da bi bil Fakin, sicer dolgoletni generalni direktor ZZZS, tisti, ki bi na ministrskem stolčku zamenjal Milojko Kolar Celarc. Le malo kasneje pa se je že pojavil na neuradnem seznamu kandidatov za ministre Šarčeve vlade. Takrat je tudi za STA izjavil, da zdravstvo dobro pozna “in znam dobro delati”. A o tem bi se dalo razglabljati. Ugledni zdravnik dr. Blaž Mrevlje je o njem na Twitterju zapisal kar nekaj bolečih dejstev, objavljamo le nekatere izmed teh:

Vir: twitter

Vir: twitter

Vir: Twitter

Fakin je sicer v preteklosti že pametoval o tem, kako bi bilo treba voditi UKC, na Radiu Slovenija pa je celo izjavil, da je nujna večja ekipa vodstva UKC, katere plačilo bo vezano na delovne uspehe, javno ustanovo UKC pa je treba nujno spremeniti v negospodarsko družbo. Na srečo se takratni minister za zdravje Pavel Gantar ni strinjal z njim, očitno pa je imel Fakin namen še povečati število vodstva in posledično še bolj zbirokratizirati zdravstvo.

Ko se je razvedelo, da je Fakin kandidat za ministra za zdravje, je bil le eden izmed številnih negativnih komentarjev na spletu: “Najbolj higienično in transparentno bi bilo, da v vlado povabijo kar Zemljariča.”

Vse bolj postaja jasno, da Šarec ne premore niti enega kadra, saj mu očitno vse, kar predlaga, posreduje globoka država. Zato ne preseneča, da mu rdeče trobilo tajkuna Stojana Petriča piše hvalospeve: “Samo Fakin, 61-letni zdravnik, doma iz Trbovelj, je stopil v soj medijskih žarometov leta 2000, ko je bil imenovan za v. d. direktorja celjske bolnišnice. Kot spreten govorec je postal v naslednjih letih alfa in omega slovenskega zdravstva, oseba, ki jo mediji in politiki vseh barv sprašujejo, kako in kaj. K temu je pripomoglo hitro menjevanje ministrov. Od leta 2007 do 2016, ko je Fakin vodil tretjo največjo blagajno v državi, se je zamenjalo kar devet ministrov za zdravje. Ta čas lahko imenujemo Fakinov čas. Bil je poln lepih besed in obljub.” A roko na srce, Fakin je morda res zdravnik na papirju, v praksi pa že več kot 30 let ne.

Kot kakšen gangster grozil s pištolo?!
Zdravniško haljo je nazadnje oblekel leta 1986, nima pa niti licence za zdravniško delo, zato niti ne preseneča, da se je z zdravniki spustil v številne konflikte, predvsem v času, ko je vodil celjsko bolnišnico. Leta 2002 so ga razrešili, Fakin pa je nato tožil bolnišnico, saj je bil prepričan, da so ga razrešili nezakonito. Svet zavoda ga je sicer razrešil potem, ko je v javnost pricurljala informacija, da so v SB Celje na recept predpisovali zdravilo eritropoetin, čeprav je to že vključeno v ceno dialize! A zdravniki so ga dializnim bolnikom predpisovali še na recept, kar pomeni, da so ga na tak način zaračunali dvakrat ter tako oškodovali zdravstveno zavarovalnico. Fakin se je ob tem izgovarjal: “Nihče ni dokazal, da sem prav jaz ukazal predpisovanje eritropoetina.”

Fakin sicer velja za nekakšnega zdravniškega gangsterja. Kmalu po razrešitvi je namreč tožil tudi znanega kirurga Matjaža Sajovica, ker je slednji v času, ko so v bolnišnici potekali boji med tedanjim direktorjem in zdravniki, za eno od televizijskih postaj izjavil, da je “Fakin predstojnikom grozil s pištolo”, pa je o njem zapisala rdeča Mladina. Ali je to res ali ne, ne bomo nikoli izvedeli, saj sta se Sajovic in Fakin poravnala še pred začetkom sodne obravnave na Okrožnem sodišču v Celju.

Mladina je sicer zapisala, da je jasno, da za Fakina iz Splošne bolnišnice Celje ni bil usoden eritropoetin, ampak spremembe v delovnem času. “Takrat smo ugotovili, da nekateri zdravniki, ki so imeli plačanih osem ur dela, funkcionalno delajo po pet ur, zato sem, v skladu z navodilom ministra za zdravje, predlagal skrajšanje delovnega časa za eno uro,” je dejal omenjenemu rdečemu trobilu.

Tudi s Cerarjem kot pes in mačka
Fakin pa se ni zapletel v konflikte le s svojimi podrejenimi, temveč tudi z nekdanjim premierjem dr. Mirom Cerarjem, ki se je leta 2017 spraševal, ali ima Fakin morda danes kaj več za ponuditi kot kandidat za generalnega direktorja ZZZS. Fakin je na to prevzetno odgovoril, da je Cerar očitno premalo poučen o delu zavoda. “Jaz mislim, da so poslanci predvsem nepoučeni o delu zavoda. Če bi vzeli v roke kako poročilo računskega sodišča ali poslovno poročilo, bi videli, da zavod dela dobro in ni nobenega razloga za nesoglasje.”

Fakin pa je sicer znan tudi po svoji izjavi, da “migranti niso zavarovanci Republike Slovenije”, zato jim zavod ne bo financiral zdravljenja, in okrcal je Cerarjevo vlado, ker je sprejela sklep mimo vednosti ZZZS.

Fakin kot direktor ZZZS pa se ni mogel izogniti zaslišanju poslanke SDS Jelke Godec in njene preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu. “Problem naročanja v zdravstvu ima dolgo brado, da se je v mojih 20-ih letih menedžerske kariere poskušalo z najrazličnejšimi javnimi naročili, ki so se bolj ali manj uspešno ali neuspešno končala,” je izjavil ter dodal, da ZZZS nima vpliva na cene materiala in da zato odgovornost nosijo vodstva posameznih bolnišnic. Kaj vse je še zaupal Godčevi, pa preverite tukaj:

 J. G.

 • samotoje

  Najbolj gangsterski minister v najbolj gangsterski vladi. Pravi don pa ni tisti, ki misli, da je.

 • Hun1978

  Temu clanku ni kaj za dodat..se povsem strinjam!!

 • Soave

  Zelo pomenljivo ime za zdravstvenega ministra.
  Pa dr. Cerar so tudi v vladi, a ne ?
  Nadvse zanimiva bodo naslednja štiri leta.

  • VERRZIFIKATOR

   Koliko let? :))))

   • Soave

    Hja. . . če bo šlo naprej tako kot do sedaj, najmanj štiri.
    Sem pesimist.

    • VERRZIFIKATOR

     Naj je človek še tak pesimist,
     kar fakina – Fagina zadeva,
     pa lahko že ta hip stavit greva,
     da je treba biti optimist.

    • mona lisa

     Saj v naši državi po izkušnjah ne moremo biti več optimisti. Včasih smo še mislili da slabše ne more biti zdaj pa vidimo da smo se motili in jee vedno bolj slabo.

  • mona lisa

   Ne toliko zanimiva kot draga in uničujoča za nas davkoplačevalce.

   • Soave

    Ne vem, zakaj so potrebovali toliko časa in besed.
    Ista garnitura, enaki načrti !
    Aja. . . . ..delitev stolčkov je seveda nadvse važna zadeva.

  • Prle

   Si že sprejela dejstvo, da bo levica vladala štiri leta,lepo od tebe.

   • Soave

    Ja, hvala no. Tega dejstva sem se kmalu zavedala. Že pri onih krasnih soočenjih na Tv ! In res so strnili vrste.

    Vemo tudi zakaj.

 • luckyss

  Lopove lahko ujame ali onemogoči le še Samo večji fakin ali lopov ;)
  Bomo videli…težko bi bilo slabše..

 • VERRZIFIKATOR

  MERIM, KAKŠNO JE RAZPOLOŽENJE,
  VIDIM, DA BOLEZEN NAPREDUJE,
  NEODZIVANJE BO ZANJO HUJE,
  KAKOR DATI KLAVRNO ŽIVLJENJE.

  TOLE BI ZATOREJ VSEM PREDLAGAL:
  IGNORIRATI LE KOMENTARJE,
  KO ODŽENEŠ PRAVI ČAS KOMARJE,
  BOŠ BOLEZEN DEDNO S TEM PREMAGAL.

 • Goran Hvala

  naj bi.. :-)

 • ptr

  Golobičev potrčko Pavle Gantar je dolgo nazaj bil minister za okolje in kasneje za “informacijsko družbo”, za zdravje pa nikoli. Je pa to bil enako nesposobni Tomaž Gantar, s katerim, kolikor mi je znano, nista v sorodu.

 • Amerikanc

  Pred današnjo dobaviteljsko udbopartijsko mafijo (kamor spadajo tako dobavitelji kot naročniki – pokvarjeni dohtarji) je edina rešitev “prislon pištolce na čelo”. Bomo videli, če bo imel jajca. če jih ni prekrilo salo !

  • učko

   Jah, to vsi vemo. Imamo pa opozicijo, ki je totalno nesposobna parirat tem zločincem !!!!!

 • učko

  O ti Samo Fakin-Falot, a si še kej druzga, al Samo to ?

 • janez.pokoncni

  Fakin je gobezdalo v stilu : morali bi, potrebno bi bilo, itd. Kot šef zdravstvene zavarovalnice ni naredil nič.
  Nenazadnje. Človek, ki ne obvladuje svojega gobca, ne more obvladovati nič. Ga bo ja razneslo.

  • mona lisa

   O ja naredil je ogromno ampak za svoj žep.

  • slosin

   morali bi, potrebno bi bilo…..besednjak komunajzarjev iz juge…
   Če se prov spomnim, je pred leti nekdo delal analizo govorov naših partijskih tovarišev in ugotovu, da so bile največkrat izrečene ravno te besede…

 • sloustava

  Zakaj Sarec, Zidan, Bratuskova, Erjavec, Cerar in Lunatik ne odpirajo sampanjcev? Logicen je samo en odgovor: ker so vsi prepognjeni, za ritmi pa stojita Kucan in Golobic, ki pa ze pijeta sampanjec! Pa nista kriva onadva, kriv si volivec, ki si to gamad volil!

  • mona lisa

   Vseeno bi bilo kakšen bi bil izid volitev. Zmagal je tako ali tako Janša. Ampak stari lopovski murgeljski maček in njegovi podmladki so se odločili v vsakem primeru da on obvladujejo državo in veselo naprej polnijo svoje malhe. Načrt jim je uspel saj so ne glede na volitve nastavili svojega bebčka in sedaj lahko delajo kar hočejo. Samo spregledali so eno stvar da so nastavili res bebčka ki trosi Šarizme in ne kakega igralca ki bi se znal vsaj obnašat ki si zapomni tekst. Tako pa ne zmore druga kot svoj debilni nasmeh in povedat naučeno vse dokler ne pozabi in to zapolni z bebastim odgovorom. Žal to imamo v Sloveniji in to krvavo plačujemo in še bomo.

   • sloustava

    Pa smo res taki, da bomo prenesli se enkrat isto sranje kot je bilo pod Cerarjem!? Jaz nisem za, pa ti? Moje misli, volja, zelja, je prihodnost! Te pa ni s temi noro nastavljenenimi upognjenci, cvekarji, “ komisarkami “ brez znanja jezika, prasicerejci, lunatiki-ciganko iz Kursadzij, …

    • Svele

     Srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha stisnila je prdec hahhahahah in odšla hahhahha zaradi političnega salabajzerizma hahhahhahha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha izumiranje incestno pedofilnega plemena hahhahaj

   • Svele

    Kaj bosta retardirana otroka Janeza Janše črt in Jakob ko odrasteta posiljevalca sadisti ali pedofila v hozentregerjih hajhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice stisnila prdec hahhahahah in odšla za vedno hahhahhahha

 • Franc Šink

  Od kod gangsterju pištola, poslovno darilo?

  • BlackOpsSystem

   Boji se, šerif trpetlika je. Pr tolko masla na glavi, ga očitno zelo skrbi za njegovo glavo!!!! Moji prjatli bi rekli ŠUPAK.

  • VERRZIFIKATOR

   Strici dali fantku so darilo,
   plastično pištolico in metke,
   je zaman pričakoval zadetke,
   in da gangster je, zagotovilo.

   Fantek velik gangster ne postane,
   po hodnikih le plaši s pištolo,
   ni odrasel še fakin za šolo,
   ta v posebni kvečjemu pristane.

  • zokispoki

   Si jo je verjetno pri ta starem Virantu izposodil !

  • Prle

   Ivan Janez mu jo je prodal, res neumno vprašanje.

 • mona lisa

  Stare izkušene lopove na vodstvo države za marioneto pa klovna ki trosi Šarizme in nima pojma.. Popoln recept za propad države in uničenje državljanov.

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!! AMENNNNNNN !!! ! !!! Žaaal pa se ta Mrtve narod Tega Problema Sploh ne Zaveda !!! ! !!! Torej vemo kam gre trend prihodnosti … v PROPAD !!! ! !!!

 • Antonius

  Eritropoetin nam razgalja *fakinovo sposobnost in način, kako krasti denar iz zdravstvene blagajne.
  Zdravljenje z neučinkovitimi alibi zdravili izdanimi na Rp je kleptomanski način zdravljenja pacientov, ki v posledici povečuje količino porabljenih zdravil, plačanih z denarjem iz zdravstvena blagajna.
  Fakin bo na pravem mestu faktor, da se bo po ustaljenih kanalih še naprej kradlo iz zdravstvene blagajne ZZZS.
  Nekoč je prostodušno priznal, da ni bil nikoli tovariš ampak, kot vsi zdravniki v socialistični Jugi, *gospod* dr. *fakin, ko je v ordinaciji pustil čakajoče knape, ker se mu je iztekel dopoldanski delovni čas.

 • Anton

  v preteklosti smo imeli Tončka Ropa, pa vemo kako je blo, sedaj bomo imeli Sama Fakina, predvidevam, da tudi sedaj praksa ne bo drugačna.

  sarkazem press

  • BlackOpsSystem

   ja pa mnistra za gospodarstvo si pozabil…..počivalšek.

  • merim

   Meli smo tut janeza janso pa vemo kako je blo vse v razsulu.

   Toncek press

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJJJJJ !!! ! !!! PA KAAAAAAAKE ZLOBNE BARABE SE NAM BODO ŠE NAVLEKLE NA VODILNE POLOŽAJE ??? TO GRE SAMO ŠE NAVZDOL Z TEMI IDIOTSKIMI KRETENI PREPOLNIMI ZLOBE !!! ! !!!

  • merim

   A ti si popoldan na sihtu?

   • Zgornji

    Jaz sem Cel dan na šihtu , Zaradi takelih Parazitov ki me molzejo in žrejo !!! ! !!!

 • Komaj čakam, da bo ta ministrska ekipa potrjena in bo serpentinškova vlada začela z delom.
  Potem pa pride “mojih 5 minut”, samo še katerega od volilcev “1+5” strank moram dobiti v roke. Maščevanje bo sladko :-)))

 • Vladimir

  FAKIN ha ha ha a veste kaj pomeni ta beseda

  • RATATA

   Da ne vlada mir.

 • Olga2345

  Mafijska vlada, mafijski minister za zdravstvo in levi fašistični (udbomafijski) “nadzor” nad korupcijo v zdravstvu! Idealno! Videli smo razmere v Venezueli, torej Venezuela, prihajamo!

  • merim

   Lepo se imej.

  • Svele

   Še ena slovenska hlapčevska dojencica je stisnila prdec in odšla hahhahha za vedno hahhahhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

 • Lisjak

  Mogoče pa mora bit tako,da se zdravstvo sesuje v nulo in se potem vse skupaj postavi na novo.Največji hec bo ta,da bomo na koncu še hvalili Milojko.

  • Soave

   S podobnimi menjavami v naši držav , tudi v drugih Ustanovah , imamo slabe izkušnje.
   Po stari dobro navadi pridemo z dežja pod kap. . . . . . . ., a sedaj smo pa že pod slapom. Onim ta velikim . Niagara, ali pa Viktorijini ??

 • RATATA

  Šarec ne potrebuje prav nobenega ministra, saj zna odigrati vlogo vsakega.

  • ZatonMesecnikov

   To se bodo spičkali ob prvi priliki. Egoti, kot Kahl ne bodo prenesli, da jim nekdo diktira. On je pa tudi ravno pravšnji, za te zadeve šarac.

 • RATATA

  Fakin je fakin. Bomo opazovali, če slučajno kdo ni fakin v šarčevi vladi.

 • merim

  Joooj desni sprijaznite se ze enkrat.
  SPET STE POPUSILI. To je to. Nic ne morte nehajte jokat zamenjajte predsednika stranke.

 • ZatonMesecnikov

  #Samo Fakin – najbolj kontroverzen kandidat za ministra:#

  Kot posledica dolgoletne negativne kadrovske selekcije, je na dnu kavne džezvice ostala le še gošča. Sedaj se ta gošča pač samo še meša.

  • merim

   Boljsi vseeno kot bivsi zapornik.

   • ZatonMesecnikov

    V mislih imaš verjetno Maršala Broza in njegovo robijanje v Lepoglavi, Merime?

    • merim

     Ne tega ki je bil pred kratkim na dobu. Janez

     • ZatonMesecnikov

      Aha, Ivana janeza, ki so ga komunisti zaprli in to 2x.

 • piko8

  Mafijska vlada se nadaljuje, bo še zelo zanimivo!!!!!!

  • merim

   Mafija ni na oblasti je sele prisla iz doba. Vzeli so se en kredit pr diani sam vrjetn niso rabli kesa ampak sam oprat kes.

   • ZatonMesecnikov

    Mafija je na oblasti v sloveniji že od leta 1945 leta Merime, vmes je bilo 4 letno obdobje pod Ivanom janezem, ko je bilo kratko upanje, da je konec z njo…

   • piko8

    Tebi je partija oprala možgani, če si jih spoh imev!!!!!!!!
    Sedaj ti jih pa kućanova mafija samo polira!!!!!!

 • merim

  Alo desnicarji a mi lahk nekdo pove kk je to mozno da ne ves da nisi obiskoval sole za katero si ponaredil spricevalo?

  Koren Gobmočeva je za televizijo povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino. “Zato tudi ne vem, zakaj bi bilo sedaj kaj narobe,” je odgovorila na vprašanje, ali meni, da bi morala odstopiti.

  • ZatonMesecnikov

   Tudi za Levičarja pokojnega Broza ni nikoli bilo jasno, ali je naredil tisto ključavničarsko ali ne. Spričevala nikoli nismo videli….

 • Duhec

  Edini recept, ostanite zdravi.

  • tohuvabohu

   Osti jarej?

 • tohuvabohu

  Šarcu svetujem, da naj tega Capina najprej stehta. Če bo na koncu mandata tehtal kaj manj, bo pomenilo, da je bil dober minister, če pa ne, pa ne.

  • slosin

   jest ga sumim, da je glede na njegove kile, kriv za lačne v sloveniji …

   • Svele

    Slovenija nova Švica bogata dežela zamaškov hahhahha dojenčice umirajo a psi lajajo

 • MižekFiga

  100% privatizacija zdravstva je edina porava rešitev. Poleg lokalne konkurence bo prisotna še evropska. Ni lepšega ali bolj zdravega konkurenčnega okolja. Administrativno državno zdravljenje prepustimo komunistom (Levičarjem)! Organizirajo si ga sami, za samo svoj denar!

  • merim

   Ameriski sistem je potrebno uvest glede zdravstva in pokojnin.

 • Svele

  Še ena slovenska dojencica je stisnila prdec in odšla za vedno hahhahhahha srceparajoci zapis hlapcev umrle dojenčice hahhahhahha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

 • rrrrr

  Za mesto Ministrstva za zdrave in mlade se je vladni šestorček na zaprtem oddelku odločal med S. Fakinom (Desus) in D. Tošićem( Levica). Izbran je bil S. Fakin, ker je pred volitvami zastal kontraband z eritopoetinom, med tem ko bo D. Tošić zasedel novo Ministrsvo za snifanje, zlorabo otrok in priznanje Palestine.

  • RATATA

   Mladina, bolano glasilo, zaradi katerega mi je poručnik jebalmatrbožjo, ker je v kaseti našel dve številki.
   Separatist sem bil je rekel in narušavao sem bratstvo i jedinstvo naših naroda in narodnosti.
   Delirij je doživel, ko sem mu z blagim osmeškom na licu dopovedoval, da nimam brata hahaha

 • Osti jarej

  ..,.evo…volitve so mimo,vlada sestavljena….kao…..za ministra postavljen fakin……in štiri leta bo mir….recimo……kradlo se bo še naprej,ljudje umirali v čakalnih vrstah,otroci na operacijskih mizah,ali po šalabajzerskih operacijah…..kdo,za boga milega,se bo pa šel vojsko proti mafiji….razen z gobcem….

  sicer pa .. v zdravstvu ni tako hudo,kot nam predočajo……je še veliko,veliko slabše in hujše…

 • Olga2345

  Fakin je “uspešen” podobno kot Šarec…koncal poklicno šolo (ker ni bil sposoben narediti “elitne” gimnazije?!), brez specializacije…(ker je ni bil sposoben narediti?!)….Pa bo delal “red” v zdravstvu kot minister?!??

  • luckyss

   Dajte končno nehat srat s temi idiotizmi…
   Šarec je pač imel te popravce na lesarski, ker mu “bukovina” očitno ni ležala…
   Te “popravce” je očitno zlahka spravil v red in zelo uspešno diplomiral na AGRFT kot igralec in novinar…
   Končno nekdo, ki se bo v Evropi lahko normalno pogovarjal v angleščini, da nam ne bo potrebno zardevati kot pri Bratuškovi (aj not nid moni, aj nid tajm) in Janezovi “dolenjski angleščini”…
   Zato bodite s temi idiotizmi previdni ne glede na obup ob totalnem porazu SDSovc..
   Samo smešite se, in odganjate volivce..ste res sami idioti na kupu ali kaj ?!

   • Olga2345

    HajahahaHahahahaha Še za avtobus rabiš šoferja… Angleško govori pa Šarec tako kot Bratuškova….Boste še naprej zardevali… Čeprav hodi s pomočjo stricev že eno leto na angleščino…

    • luckyss

     Očitno je moj zadnji stavek zadel v črno ;)

    • luckyss

     Kva zdej baba tečna..si spucala šporhet..pa WC..
     Če bi mal več imela v rokah metlo in manj tipkovnico, bi tudi “tvoj” mogoče začel že podnevi hodit dam…

    • luckyss

     Sicer pa AGRFT ne moreš končati brez tekoče angleščine, sploh pa ne pri profesorju Borisu Cavazzi..
     On še ni nikogar spustil naprej kar tako “na lepe oči”…
     Ovce idiotske..

    • caci

     ali gargamel

   • Pixidixi

    Če smo že pri Angleščini od bližnjih politikov je ne zna nihče še posebaj pa priviligirana murglarska levica njihova angleščina je katastrofa. Zares dobro od bližnjih nam politikov angleško govori samo in edina Kolinda ki govori resnično brezhibno brez akcenta in uporablja pravilne fraze. No mi pa imamo Erjavca, Bratuškovo… in podobne visoko izobražene genije, ki govore tako brezhibno da bi se še Ameriški diplomati lahko od njih kaj najučili…

   • tohuvabohu

    O kakšnem porazu govoriš, govedo? Banda šesterice dela Janši veliko uslugo, samo vam indijančkom se ne sanja o tem.

 • Olga2345

  Bo šla Violeta v Venezuelo za ministrico za zdravstvo? Maduro bi bil vesel!

  • Prle

   Ne, na Ivanovo kliniko v Avstraliji bo šla za glavno sestro.

   • Olga2345

    Janez je nima! Ima jo pa Lukšič (žena) v Mozirju…..za tja bo Violeta primerna…

 • Osti jarej

  ….logarjeva komisija II.del??……brez epiloga…..spet??

 • Olga2345

  Fakin je “uspešen” podobno kot Šarec…koncal poklicno šolo (ker ni bil sposoben narediti “elitne” gimnazije?!), brez specializacije…(ker je ni bil sposoben narediti?!) Zanimivo bi bilo vedeti, kako je prišel na medicino! Preko kvot? Ker je “naš”?….Pa bo delal “red” v zdravstvu kot minister?!??

  • luckyss

   Vem, da normalnemu človeku zadostuje, če mu enkrat razložiš dejstva.. še .bedak te običajno v drugo razume…SDSovci pa očitno rabite še tretjič, pa nič ne pomaga ;))
   Ha, ha, ha..kašni idioti in sami se izpostavljate..;))

   “Šarec je pač imel te popravce na lesarski, ker mu “bukovina” ni najbolj ležala…
   Te “popravce” je očitno zlahka spravil v red in zelo uspešno diplomiral na AGRFT kot igralec in novinar…”
   Končno nekdo, ki se bo v Evropi lahko normalno pogovarjal v angleščini, da nam ne bo potrebno zardevati kot pri Bratuškovi (aj not nid moni, aj nid tajm) in Janezovi “dolenjski angleščini”…
   Zato bodite s temi idiotizmi previdni ne glede na obup ob totalnem porazu SDSovc..
   Samo smešite se, in odganjate volivce..ste res sami idioti na kupu ali kaj ?!

   • tohuvabohu

    Kaj imaš ti zoper SDS? A ti je Janša mladiče požrl, zverina?

 • Gurgl Jože

  To je diletantska in skrajno histerična vlada Slovenci smo še enkrat dokazali da nismo sposobni imeti svoje države skrajno depresivno.

  • luckyss

   Pa bi ti idiot mogoče počakal da ta ekipa sploh začne delati in bi potem kritiziral morebitne neuspehe ?!
   Ali zgolj jamraš ker je SDS popušil na celi črti…
   Ja, nič ….svečko prižgat in malo pojokcat…morda bo bolje..

   • slosin

    3/4 te ekipe smo že videli na delu…

    • luckyss

     Res je, ampak sedaj bodo drug drugemu gledali pod prste, ker lopovi se med sabo poznajo…
     Židan itak ni več nevaren, ker se bo smešil le v DZ, Fakin bo verjetno presenečenje v pozitivno smer, ker v negativno itak ne more presenetit…Cerar je dovolj uglajen in oklevajoč, da neke škode na zunanjem ne bo delal…
     Problem bo Korl, ampak večje škode ne more narediti, ker ne bo “zunanji ministl”…
     Bomo videli…pljuvanje vnaprej pa je odraz nedozorelosti in bebavosti..

     Joj, pozabil sem na Levico, ki lahko naredi totalno pizdarijo kadar se jim sprdne, vendar niso tako butasti, da bi to storili prvo leto…
     Od SDS se pričakuje običajen postopek, torej jamranje, metanje polen pod noge in blatenje Slovenije v tujini…v bistvu ne bo neke škode, ker vas tam že itak poznajo..
     Torej relativna ocena …dokaj optimistično in vsaj na nivoju prejšnje vlade…
     Evropski trendi pa bodo očitno poskrbeli tudi okrog migrantov, tako, da se bo tudi levica počasi obrnila..še sploh ker baje Soros ne bo več toliko vlagal v njih..
     Bi “djau” zmerni optimizem..sicer pa ne lajajte toliko, ker sami sebi pljujete v skledo ovce idiotske…

     • tohuvabohu

      Pljuvanje naprej, hahaha. A ti pljuvaš samemu sebi v ksiht, kužek? Kaj je narobe s tem, če človek na podlagi izkušenj in poznavanja osebkov presoja možnosti?
      Prekleto govedo lažnivo, kaj misliš z “blatenjem Slovenije”? Na bando 571?

   • Republic Commando

    Kako je SDS popušil? Vladate samo zato , ker vam sistem to omogoča, če bi imeli večinski sistem, bi SDS lepo vladal in se nebi bilo treba dogovarjati nič z rdečimi paraziti. Je pa lepo videti, da na tvojem matičnem portalu dobivaš minuse sto na uro :) Si zato sem prijokcal??

    • luckyss

     Vas je optimistično rečeno 15 % volilnega telesa, pa še skrajno antipatičen in negativističen pristop imate, torej greste v zgodovino..dovolj škode ste naredili z blatenjem Slovenije in prekopavanjem kosti in poveličevanjem Hitlerja..

     Na MMC pa dobivam minuse prav zato ker tam nastavljam ogledalo komunistom podobno kot tu potomcem kolaborantov in ostalim bebavim ovcam..

     • tohuvabohu

      Govedo trapasto domišljavo.

    • caci

     zakaj pa jj ni sestavil manjšinsko vlado? Kolikor vem mu je Pahor ponudil mandatarstvo,a je bolje samo lajati ,kot pa delati.

   • tohuvabohu

    Poslušaj, govedo zahojeno, glavna zabava še pride. Da boste indijančki razumeli, kaj se pravi riniti fukfehtarje naprej mimo zmagovalcev volitev.

   • Gurgl Jože

    Tebi neizobražen zahojenec iz dna res nič ne pomaga samo pogledaš in poslušaš jih pa vidiš s kakšnimi low IQ ji imamo opravka in kam nas bodo pripeljali. Tu sploh ne gre za SDS ali NE-SDS ali FNP in podobno ali ne znaš malo bolj razmišljat z svojo glavo…

   • KP

    Delat bodo začel kaj? Nekako tako kot ti,mešat drek?

 • črnaovca

  Vse bombastične napovedi o polomu so samo natolcevanje da bi ublažili razočaranje in bolečine ob porazu. Verjetno nihče na desni ni verjel da bo Šarcu uspelo sestaviti vlado podtaknili so mu Tonina a ni uspelo. Morda bodo uspel tudi kaj narediti, kaj čmo desnim pač ni uspelo nikogar privabiti v svojo ekipo

 • O’Brien
 • Thinfs

  Blodil in begal bom po zemlji,dokler sem živ.

 • xtc

  V tujini bi ne samo zbrcali Fakina zaradi škandaloznega imenovanja še Šarca.

 • janko

  Tu so zemljaričevi doktorji; nihče, tudi odločni Fakin ne bo mogel nič. Pod bodočo vlado se bo zdravstvo, ki tone, še hitreje sesulo. In vlada ga bo pospešeno vsestransko tupila. Kolaps bo potem kmalu in – upajmo, da bo volivce slovenceljne le srečala pamet.

 • exposingthetruth1111

  Koliko je ta naredil škode zdravstvu pokradle so se miljarde a on še stalno nič kriv in nič kaznovan, čeprav je on imel dostop do zdravstvene blagajne.

 • KP

  Se mi zdi,da je tale Fakin res en Fakin.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!