[Video] Šarčev kadrovski bazen je zelo plitek: Poglejte, kako Irena Joveva odgovarja na vsebinska vprašanja!

Foto: Twitter

Nosilka stranke LMŠ za evropske volitve Irena Joveva je povsem brez vsebine. To je vnovič potrdila z odgovorom na soočenju kandidatov za evropske volitve na TV Koper glede aktualnega stališča Slovenije do vstopa Hrvaške v schengen. Njen odgovor je takšen, kot da bi prvič v življenju nastopila pred kamerami, v resnici pa je na POP TV delala kot novinarka za notranjepolitično področje.

Odgovorila je: “No, glede Hrvaške oziroma hrvaškega vstopa v schengen. Tukaj je potrebno povedati, da Slovenija vsak zaenkrat  v tem procesu, ki je še dolg, ne namerava kakorkoli blokirati, arbitraži navkljub. Tako da je treba tukaj samo izpolnjevati pogoje za vstop v schengen in Slovenija seveda ne želi, da Hrvaška ne vstopi v schengen.”

Foto: T. L.

Odgovor je naravnost žalosten, glede na to, da je Joveva novinarka komercialne POP TV, ki se je izšolala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. S poročanji bi si morala nabrati izkušnje, a očitno ni tako. Eno je očitno branje že vnaprej napisanih tekstov, povsem druga zgodba pa je, ko pride do odgovarjanja na vsebinska vprašanja. Več kot očitno je, da je le obrnila dva stavka, povedala pa ni nič. Po eni strani je žalostno, da je Šarec izbral takšno nosilko liste za evropske volitve, po drugi strani pa izbira toliko ne čudi, saj je podobna predsedniku stranke Marjanu Šarcu, ki iz dneva v dan dokazuje, da ni kos funkciji predsednika vlade. Več kot očitno je, da je bazen LMŠ izredno plitek.

H. M.