fbpx

[Video&ekskluzivno] Šarec priznal glede poznanstva N. H.: “Poznam jo že dolgo nazaj …”

Foto: Nova24TV

Gospod Šarec, poznate osebno N. H. in kako to, da je dobila službo na Sovi?” se je glasilo vprašanje novinarke Nova24TV Marjance Scheicher, na katero je premier Šarec odgovoril, da je službo dobila, ker se je prijavila, in nato je šlo vse po postopkih. Nato pa je na vprašanje, ali jo pozna osebno, odgovoril jecljajoče: “Poznam jo že dolgo nazaj, že dolgo pa se nisva srečala …”

Marjan Šarec se je danes na Facebooku odzval na očitke in zanikal, da ima ljubimko N. H. in da je posredoval pri njeni zaposlitvi v Sovi. Danes pa je, sicer nervozno, le stežka priznal, da jo pozna že dolgo in da je že zelo dolgo ni videl. Od kje jo pozna, ni znano, saj je “zanikal”, da je bila zaposlena na Občini Kamnik.

Poročali smo že namreč, da naj bi predsednik vlade Marjan Šarec in njegov državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec zlorabila svoj položaj, in sicer tako, da je direktor Sove Rajko Kozmelj na Sovi zaposlil bivšo uslužbenko Občine Škofljica, ki naj bi bila tudi zaupnica premierja Marjana Šarca.

Člani komisije odkrili, da so N. H. res zaposlili na Sovi
Člani komisije za nadzor obveščevalnih služb so v ta namen včeraj obiskali sedež Sove, da bi preverili točnost poročanja Bojana Požarja. Preverjanje točnosti zaposlitve na Sovi je zahtevala SDS, da bi ugotovili, ali je šlo “za grobo zlorabo oblasti v zasebne namene ter povzročanje škode instituciji, zadolženi za nacionalno varnost”. V posebni skupini, ki je opravila nadzor, so bili predsednik komisije za nadzor obveščevalcev Matej Tonin (NSi), podpredsednik Žan Mahnič (SDS) in poslanka Monika Gregorčič (SMC). Z nenapovedanim nadzorom so ugotovili, da je N. H., o kateri je pisal Požar, res zaposlena na Sovi.

Na temo kadrovanja v Sovi se je odzval tudi predsednik Knovsa Matej Tonin. Izjavil je, da so med včerajšnjim nenapovedanim nadzorom na Sovi ugotovili, da so v času Šarčeve vlade na Sovi zaposlili več ljudi brez razpisa, poroča Delo. V čim krajšem času od Sove pričakujejo anonimizirane podatke o poteku teh zaposlitev, o morebitnih nepravilnostih bo presojal inšpektorat za javno upravo.

Se bo izkazalo, da ni resnična tudi izjava o nezvestobi?
V svoji objavi na Facebooku, ki so jo sinhronizirano povzeli vsi režimski mediji, pred tem pa o tem niso poročali, se je Šarec postavil v vlogo “žrtve”, češ kako se vsi spravljajo nanj. Zanikal je, da je N. H. njegova zaupnica in tudi, da je bila kadarkoli zaposlena na Občini Kamnik. Kot rečeno, je pa Šarec priznal, da jo pozna. Čas in preiskave pa bodo pokazali, kako dobro jo pozna in kako blizu sta si bila.

 

Foto: FB

Lana Božič