fbpx

[Video] Šarec, ki je razklal opozicijo, bi sodil, kdo je zdrahar

Marjan Šarec (Foto: LMŠ)

“Glede na to, da se začenja novo šolsko leto, bom uporabil šolsko prispodobo: to je nekako tako, kot bi največji pretepač in zdrahar v razredu postavil pogoje, kdo lahko z njim sedi v klopi, se ga pa vsi izogibajo,” je v svojem “filozofskem” slogu tokrat dejal eden najbolj slavnih nergačev in zdraharjev v slovenski politiki – Marjan Šarec. Janša pa je sicer tisti, ki kot edini še povezuje (celo) povsem razklano levo opozicijo, saj je “janšizem” njeno edino resnično vezivo. 

Zanimivo je, da tisti, ki “v razredu” sam slovi kot največji “zdrahar” in “pretepač”, le-to očita drugim. Že ves čas je prav Marjan Šarec tisti, ki povzroča največ prepirov okoli predčasnih volitev in skupaj s svojo stranko zahteva odstop aktualne vlade Janeza Janše za vsako ceno, medtem ko so se ostali vidni predstavniki opozicije nekako že sprijaznili s tem, da se nam šele spomladi obetajo volitve. To dokazuje tudi s svojo odkrito podporo protiproslavam – ob dnevu državnosti, ki je eden redkih dni v letu, ko bi se od državnikov pričakovalo, da za trenutek pozabijo na stare zamere, in da vsaj malo prispevajo k slogi in povezanosti. A tega o očitno ni sposoben dojeti, tako kot ne osnovnega bontona, ki velja v gorah.

Šarec večkrat dokazal, da se obnaša kot razvajen otrok
Slednje nenazadnje dokazuje z javnimi zapisi, da “bolj verjame” anarhistki Tei Jarc, kot pa premierju Janši. Glede tega kako složen je in kako dobro se dogovarja s svojimi političnimi partnerji dokazuje tudi njegov “skok v prazen bazen” pred letom in pol, ki je močno osupnil svoje nekdanje koalicijske partnerje. Prav zato ni presenetljivo, da so se mu v velikem loku izognili, ko je bilo treba postaviti vodjo Koalicije KUL (Lokostrelske koalicije). Celo propadli politik Karl Erjavec, ki ravno ne slovi po svojih političnih kvalitetah in ga nekateri imenujejo kar “afera na dveh nogah”, je bil očitno boljša izbira od komedijanta, ki se igra burlesko tudi na političnem odru, čeprav ga je publika že pošteno sita.

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1432312626042785799?s=20

Spomniti gre še na njegove odkrite grožnje, izrečene svojemu nekdanjemu ministru za zdravje Alešu Šabedru – da ga je potrebno “ustreliti”, Šabedrovo svetovalko za odnose z javnostmi Polono Križnar pa “zadaviti”. Po navedbah medijev, naj bi Križnarjevo tudi v resnici pričel daviti. Spomnimo tudi, kako je kot premier izvajal pritiske na državnega tožilca in kako je neštetokrat v času aktualne vlade, odločno zavračal ponujeno roko sodelovanja na področju reševanje zdravstvene krize, ki jo je pomagal sam zakuhati z neukrepanjem ob izpraznjenih skladiščih zaščitne medicinske opreme.

Kratko in jedrnato pa so ga pred leti opisali na Portalu Plus. Gre za grenak priokus, ki ga je za seboj pustil na bivših sodelavcih še iz obdobja svojega županovanja: “Če ne dobi tistega, kar si zamisli, izsiljuje kot majhen otrok. Veliko ljudi, ki so bili zavrženi tako kot on, so danes zdrave, pozitivne osebnosti, on pa te komplekse skrbno varuje in noče dozoreti oziroma so izgovor za njegov način življenja (zamere, strah, ogroženost, zavist, nevoščljivost, kompleks manjvrednosti, narcisoidnost ipd., kar je spet zelo sorodno večini diktatorjev) … Ljudem, ki jih ne mara, očita tisto, kar dela sam, ali pa sam tega ne zmore in jih ovira obtožuje, ipd. To je naredil tudi nekdanjemu županu Kamnika in njegovi listi, ki ju je izrabil samo zato, da je dobil prvi mandat.”

Domen Mezeg