fbpx

[Video] Šarec zmedeno in jecljajoče odgovarjal na vprašanja – Klan za Šarcem mu je na POP TV pustil jasno sporočilo: “Čas je za tvoj odhod”

Vse kaže na to, da Marjan Šarec počasi ostaja brez monolitne podpore in “klana iz ozadja” pa tudi medijev, ki so se izgleda naveličali njegovih kmečkih fraz in klovnovstva, kar se je pokazalo tudi na včerajšnjih anketah Mediane in Ninamedie, ki sta “izračunali” da sta LMŠ in SDS izenačeni v priljubljenosti. Poleg tega jim je Šarec ušel izpod kontrole zaradi vseh zadnjih afer, v dobrem letu dni pa pravzaprav ni naredil ničesar. Tako se njegov čas počasi izteka, klan, ki stoji za Šarcem pa je že začel iskati nov obraz za njegovo zamenjavo. Prvo ljubezensko medijsko košarico mu je namreč včeraj podaril kar POP TV.  “Vi na resna vprašanja odgovarjate s krofi, travniki, s klobasami, s prašiči in zdi se, da na ta način konstanto preusmerjate pozornost od resnih vprašanj, katere si zaslužijo resne odgovore, ne pa populizme, kot so krofi, travniki, klobase,” je predsednika vlade na realna tla postavila novinarka Maja Sodja.

Slovenska javnost je z velikim zanimanjem pričakovala intervju predsednika vlade Marjana Šarca na njegovi prvi medijski ljubezenski hiši POP TV. Kdor je pričakoval piarovski intervju v slogu, da je Marjan Šarec še vedno “Luka Dončič” slovenske politike, se je grdo uštel. Maja Sojda mu kot kaže tokrat ni vnaprej posredovala vprašanja, kar se je tudi opazilo pri nastopu Šarca, velikokrat ga je namreč ujela popolnoma nepripravljenega in zmedenega kot malega šolarčka. “Vi na resna vprašanja odgovarjate s krofi, travniki, s klobasami, s prašiči in zdi se, da na ta način konstanto preusmerjate pozornost od resnih vprašanj, katere si zaslužijo resne odgovore, ne pa populizme, kot so krofi, travniki, klobase,” je predsednika vlade na realna tla postavila novinarka. Kot kaže so začeli počasi Šarca diskreditirati in rušiti tako mediji kot “strici iz ozadja”. Bomo slovenski državljani zopet doživeli deja vu globoke države kot ga izvajajo v zadnjem desetletju, da preprečijo priti na oblast Slovenski demokratski stranki in Janezu Janši?

Vsi nastavljeni politiki so uživali podporo medije dokler so “konkurenca” SDS 
Marjan Šarec se je ujel v lastno past. Sodja ga je peljala korak za korakom od ene pasti k drugi pasti. To se je izkazalo v tematikah Petrola, zakaj je odvzel 200 evrov na mesec mamam samohranilkam ter njegovim javnim obnašanjem do sodržavljanov Slovenje. Velikokrat je deloval popolnoma zmrznjen, nemočen. Vendar ta vzorec v slovenski politiki ni nov. Pot “novih obrazov” so že uspešno prehodili Gregor Virant, Igor Šoltes, Alenka Bratušek, Zoran Jankovič in najnovejši pohodnik Miro Cerar. Vedno je vsak izmed njih užival v podpori dominantnih medijev, dokler je predstavljal najbolj nevarno alternativo politiki Slovenske demokratske stranke in njegovemu predsedniku Janezu Janši. Vsak izmed njih je zasedel ali mesto predsednika vlade, pomemben ministrski resor ali pa se je usidral na mesto župana v Ljubljani. Vendar je po določenem času vsakega izmed njih globoka država vrgla psom javnosti ter ga zavrgla. To kažejo tudi najnovejše javnomnenjske ankete, kjer se okrog procenta javnomnenjske podpore gibljeta stranki Alenki Bratušek ter SMC. Naslednje parlamentarne volitve bodo za obe stranki verjetno tudi zadnje, saj se bosta odpravili na smetišče slovenske parlamentarne zgodovine.

Kdo je novi favorit za laskavi naslov “novi obraz”?
Vrag je vzel šalo, kar so hitro ugotovili tudi snovalci politične levice. Globoka država išče novo ime, katero se bo zopet trudilo, da se Janez Janša ne vrne na oblast. Znana je izjava poslanca SD Matjaža Hana, da so skupaj samo zato, da Janša ne pride na oblast. Kdo bo torej tokrat med glavnimi rešitelji “kapitalistične komunistične” levice.

Igra  se počasi končuje. Ljubezen med Marjanom Šarcem in POP TV se ohlaja
Igra se končuje, kar velja tudi za predsednika vlade Marjana Šarca, kateri se je skozi šarlatanstvo in šarčizmi sprehajal dobro leto ob veliki ljubezni dominantnih medijev. Ljubezen je končana, kar so dokazale ankete in  intervju, saj ga je Sodja velikokrat stisnila v kot kot nemočnega majhnega otroka. Vendar je prevelika ljubezen med Šarčevim krogom in POP TV pustila posledice, saj so sami ugotovili, da Šarec ne predstavlja prave dolgoročne alternative proti Janezu Janši. Zato so mu včeraj pripravili pravo “vrečko presenečenja”, na katero Šarec ni bil pripravljen. Dobil pa je prvi namig, da se njegova politična pot na najvišjih državnih ravneh korak za korakom zaključuje. Sreča je edino to, da lahko v letu 2022 zopet kandidira za župana Kamnika ali pa se s svojo najlepšo agentko na Sovi odpravi igrat Serpentinška po vaških veselicah po Sloveniji.

Luka Perš