[Video] Še en Šarec, le z dolgimi lasmi: Zbegano skače po levi, preganja fašiste in se bori za svobodo

Robert Golob (foto: sta)

To je zgodba o “Šarcu z dolgimi lasmi”, ki očitno ne ve, kaj govori. “Obstajajo primeri univerzalnega temeljnega dodatka. Pa saj ni treba, da je za vso populacijo. Ni treba, da je za aktivno populacijo. Saj aktivna populacija naj bi načeloma znala poskrbeti zase. Za otroke, za starejše, to je način, kako prideš do točke. In niti ne stane toliko, kot si mislimo,” je namreč na nedavni javni tribuni “Bodi sprememba” sveto zatrjeval izbranec tranzicijske levice Robert Golob. 

“Ena od značilnosti univerzalnega temeljnega dohodka je, da je univerzalen. “Spoštovani gospod Robert Golob, univerzalen pomeni, da je za vse. Ne glede na to, ali delajo ali ne delajo. Vsi dobijo enako,” je kritično glede navedb predsednika uprave Geni-I Roberta Goloba zatrdil voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič.

“In ta gospod, ki hoče voditi državo, reče: “Ena od stvari, ki bi rešila probleme v Sloveniji, je univerzalni temeljni dohodek, ki ni treba, da je za vse. Ampak samo za otroke, pa za upokojence, pa za ranljive skupine. Pa to že vse imamo. Ja, socialno podporo za ranljive skupine že imamo,” je zatrdil Tomašič in še enkrat poudaril, da to nikakor ni univerzalni temeljni dohodek, ki ga ima v mislih Golob.

https://twitter.com/Nova24TV/status/1483391574335803394?fbclid=IwAR0wB9oPZKj7t7u9jZDSHG9qcUqD4prFsyK33ZjVVQMwLwH-nU6GIpilvSo

“Potem pa se jaz začnem spraševati, ko to poslušam: Ali ta človek sploh ve, kaj govori? Ali je samo nastopač, ki je rad v javnosti, pa govori, ljudje ga pa sploh ne poslušajo, kaj govori. Res je tako in potem ugotovim, da kar nekaj govori. Samo, da zveni, da žvenketa, da je lepo, pa da kritiziraš, da rečeš, da je Janša fašist, če poenostavim. Ni to dobesedno rekel, je pa nakazal,” je izpostavil Tomašič.

Spomnimo. V drugi polovici decembra je Golob potem, ko je naznanil svojo politično aktivacijo, v stilu radikalnih pripadnikov koalicije KUL navajal, kako naj bi oblast vladala fašistično. “Čas je, da jih naženemo. To ni desničarska politika, to je fašizem,” je zagrozil v družbi predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela in tako imenovanega žvižgača Ivana Galeta.

Povsem jasno je, da je bistvo propagande v prid Goloba, samo da ni Janez Janša. To je med drugim dokazala prof. Vuk Godina, ki je na javni tribuni zatrdila, da je njena prognoza, da bo gospod Golob dobil te volitve. Dodala je, da upa, da jih bo, čeprav zaenkrat še ni njegova fanica. Glede na to, da Golob sploh nima političnega programa, pa se ga že kar kuje v zvezde tudi na javnomnenjskih anketah, je jasno, da gre za podoben način bildanja izbranca, kot smo mu bili priča ne prejšnjih volitvah v primeru Marjana Šarca. A ko vsebine ni, se to izkaže kaj hitro. Glede na to, da Golob več kot očitno ne ve, kaj govori v primeru univerzalnega temeljnega dohodka, je človek lahko upravičeno zaskrbljen, kako bi on vendarle vladal.

Foto: Nova24TV

Sara Kovač