[Video] Se Nika Kovač vpleta v kadrovanje vlade?

Datum:

Imata zelo jasno preteklost in številne afere in zame je bilo zelo nenavadno, da sta bila na tem seznamu,” je levičarska aktivistka Nika Kovač komentirala kandidata za ministra Boštjana Koritnika in Jureta Lebna, ki nenadoma nista prišla v “ožji izbor”. S tem se znova potrjuje, da imamo opravka z vladavino civilno družbenih organizacij, ki so uzurpirale oblast.

Premierju Robertu Golobu je te dni veliko preglavic povzročalo iskanje treh izpraznjenih ministrskih mest za kmetijstvo, naravne vire in prostor ter javno upravo. Včeraj je v DZ poslal kandidaturi Franca Propsa (javna uprava) in Jožeta Novaka (naravni viri in prostor). Za kmetijstvo predloga še ni poslal.

Toda znano je, da so bila v igri še druga imena. Za ministra za javno upravo se je govorilo o nekdanjemu ministru v Janševi vladi Boštjanu Koritniku in Juretu Lebnu. Koritnik je danes sicer Jankovićev podžupan na Mestni občini Ljubljana, Lebna pa poznamo kot državnega sekretarja v Cerarjevi vladi in ministra v vladi Marjana Šarca. Vsekakor imata oba, z vidika kvalifikacij, boljše predispozicije za opravljanje ministrske funkcije kot Novak in Props. Zato se je moralo nekje zatakniti, da Golobu ni uspelo s predlogi.

Kadrovanje nevladnikov
Enega od možnih razlogov za Golobov neuspeh je razkrila prav Nika Kovač v prispevku POP TV, kjer se levičarska nevladnica velikokrat pojavlja. Ta je jasno izrazila zelo odklonilno mnenje do Koritnika in Lebna, saj naj bi omenjena po njeno imela nad seboj številne afere in jasno preteklost. Resnici na ljubo, levico to nikoli ni oviralo pri imenovanju ministrov, če se je vedelo, da bodo kandidati izpolnili njena pričakovanja. A po vsej verjetnosti, imajo nevladne organizacije v Golobovi vladi drugačne interese, kar znova dokazuje njihovo veliko moč zakulisnega delovanja in pritiskov na uradne postopke. Kar je seveda sporno, saj nimajo mandata za kaj takega, obnašajo pa se, kot da so oblast.

Se pa v zakulisju govori, da bi Nika Kovač lahko prvič nastopila na volitvah – in sicer evropskih, prihodnje leto. Za izvolitev bi seveda potrebovala močno podporo medijev, kar pa ni težava, če si je blizu z možem urednice informativnega programa POP TV – Dragom Kosom. Kot smo že poročali, smo ju prejšnji teden ujeli v eni izmed ljubljanskih kavarn. Sin Draga Kosa, Andraž Kos, pa je tudi aktivist nevladne organizacije 8. marec.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...