fbpx

[Video] Še pomnite, kako je jezen drugorazredni državljan Jankoviću povedal, naj gre s svojimi pokvarjenimi praksami tja, od koder je prišel?!

Foto: Matic Štojs

Kje je njemu obraz, da si dovoli priti v glavne medije s svojim hinavskim nasmehom,” je pred leti gledalec iz Koroške klical v oddajo na RTV, kjer je gostoval Zoran Janković, in mu očital, naj se spomni mahinacij z diplomo svojega sina; kaj je delal z Mercatorjem, ko so ženske zaslužile po 100 tisoč tolarjev (današnjih 417 evrov), medtem ko si je polnil žepe; da je uničil Mercator v Beogradu in bil odgovoren za neplačane podizvajalce Stožic, ki so zaradi njega delali samomore, medtem ko si je polnil žepe. “In tak človek bo Slovenijo vodil? Pfuj, marš nazaj v Srbijo,” mu je jezno zabrusil drugorazredni državljan, razočaran nad državo in mediji, da takšnemu pokvarjencu sploh dovolijo kaj podobnega. Proti sistemu, ki hrani in brani razne “jankoviće”, je 10. oktobra ob 17. uri napovedan vseslovenski protest na Prešernovem trgu.

Ljubljanski župan Zoran Janković se večkrat počuti zelo samozavestnega in nedotakljivega. V javnosti vedno nastopa s svojim večnim “joker” nasmeškom, saj kljub vsem aferam, v katere je bil vpleten, jo je še vedno odnesel brez prask in se na nek način smeji v brk vsem poštenim državljanom. Pri vsem tem je najhuje, da so ga mediji pri vsem tem branili, ga gradili kot uspešnega gospodarstvenika in politika in ga celo postavili za zmagovalca državnozborskih volitev leta 2011, petkrat pa za župana Ljubljane.

Vendar obstajajo državljani, ki si upajo povedati ljubljanskemu šerifu resnico v obraz. Tako je uporabnik BesniUpokojenec na svojem Twitter profilu delil posnetek oddaje izpred let, ko je Zoran Jankovič gostoval v eni izmed oddaj na SLO 3. V tisti oddaji je Jankovića z resničnimi dejstvi soočil jezen državljan iz Koroške, ki mu je povedal resnico v obraz. Med drugi mu je jezen državljan očital njegove mahinacije z Mercatorjem in s trgovskim centrom v Nišu v Srbiji. Spomnil ga je na Jankovićev projekt Stožice, ko je zaradi neplačila eden izmed podizvajalcev iz obupa in stiske naredil samomor.

Spornim balkanskim praksam moramo narediti konec! 
Janković je očitke spremljal s svojim hinavskim nasmehom, kot to vselej počne, ob koncu pa je pogumni državljan zaključil pogovor z Jankovićem z naslednjimi besedami: “Marš v Srbijo!” To je eden redkih primerov, ko se je Janković počutil majhnega in ponižanega. V Ljubljani je pred leti doživel hladen tuš na eni izmed tekem HK Olimpija, ko je odigrala srečanje na Plečnikovem stadionu za Bežigradom v sklopu zimske klasike. Janković je hotel nekaj govoriti, vendar ga je množica glasno izžvižgala, tako da je ponižno in jezno prepustil mikrofon uradnemu napovedovalcu. Vendar – trenutek resnice se bliža, saj se proti Jankoviću pripravlja kar nekaj protestov, ki so javno objavljeni na socialni omrežjih.

Svoj veliki protest pa napovedujejo številne civilne iniciative, društva in opozicijske stranke pod imenom Rešimo Slovenijo. Protest se bo odvijal 10. oktobra 2019 ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Prav na teh protestih se bo pokazalo, ali slovenski državljani mislijo enkrat in za vselej pokazati, da imajo dovolj krivic in raznoraznih ‘jankovićev’, ki jih roka pravice nikoli ne doseže.

Samo Samec