fbpx

[Video] Sekretar Kangler razočaran nad ravnanjem opozicije: Poslanca Nemca vabi, da se osebno prepriča o razmerah policistov na meji!

Foto: STA

Po nekaj časa se je na Facebooku oglasil državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler, ki je izrazil razočaranje nad obnašanjem opozicije, ki ni podprla aktivacije 37a člena Zakona o obrambi. Ogorčeno se sprašuje: “Je to normalno, da vojak tam stoji in gleda, kako se mu nekdo smeji v obraz in gre mimo njega?!” Kot je pojasnil, je poslanca opozicije Matjaža Nemca povabil, da se osebno prepriča o razmerah, s kakršnimi se policisti soočajo pri varovanju meje, a ta v tem ni videl potrebe. RTV ob tem trdi, da javnost ni naklonjena vojski na meji, zato je Kangler pozval, da jim dokažemo nasprotno!

Po nekaj časa se je na Facebooku oglasil državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler, ki je nagovoril svoje sledilce: “Spoštovani prijatelji Facebooka, po dolgem času se vam oglašam. Sem na poti v službo v Ljubljano, na Ministrstvo za notranje zadeve, kjer se v zadnjem času ukvarjamo s 37a členom, ali dati Slovenski vojski pooblastilo ali naj pomaga slovenskim policistom na meji ali ne.” Sam osebno to podpira, saj so po njegovem mnenju slovenski vojaki nujno potrebni na meji, da pomagajo slovenskim policistom: “Presenečen sem, da naša opozicija nasprotuje nekemu pooblastilu. Da bi slovenskemu vojaku dali pooblastilo, da na meji ilegalnega migranta prime, legitimira in preda policiji. Kaj je narobe v tem?”

Kangler: “A je to normalno, da vojak tam stoji in gleda, kako se mu nekdo smeji v obraz in gre mimo njega?!”
Nekateri v opoziciji trdijo, da so že danes vojaki lahko prisotni. “Saj so, res je. Ne smejo pa migranta zaustavit in ne smejo ga legitimirati! A je to normalno, da vojak tam stoji in gleda, kako se mu nekdo smeji v obraz in gre mimo njega?!” je ogorčen Kangler.

Kangler poslanca opozicije povabil, da se osebno prepriča o razmerah, s kakršnimi se policisti soočajo pri varovanju meje
“Jaz osebno, tako kot vlada Janeza Janše in minister Aleš Hojs, podpiram 37a člen. In to podpiram zato, ker so nas slovenski policisti zaprosili za pomoč slovenskih vojakov na meji. To si ni izmislil ne minister, ne Kangler. Slovenski policisti, ki so tam, prosijo za pomoč Slovenske vojske, da jim pomagajo,” je v nadaljevanju poudaril Kangler.

Po njegovih besedah gre za zavarovanje suverenosti Slovenije, meje, predvsem pa varnosti državljanov Republike Slovenije. Sam osebno je povabil tudi poslance, med drugim poslanca iz opozicije Matjaža Nemca, da jih pelje na mejo, da jih peljem na policijsko postajo Ilirska Bistrica, kjer mu lahko komandir pove, ali so vojaki potrebni ali niso potrebni: “Naj mu policisti povejo, pod kakšnimi pogoji delajo in zakaj potrebujejo slovenske vojake.”

A Nemec se ni se odzval njegovemu povabilu, češ, da ni potrebe. “Jaz osebno pa mislim, da je potreba. Vsak poslanec se lažje odloči, če se osebno prepriča ali potrebujemo Slovensko vojsko z nekaterimi pooblastili, na meji,” je bil jasen Kangler.

RTV trdi, da javnost ni naklonjena vojski na meji, zato Kangler poziva, da jim dokažemo nasprotno
Za konec je svoje sledilce še pozval: “Spoštovani prijatelji Facebooka, iskrena hvala za vašo podporo. Če se strinjate z mano in, če se strinjate, da naj gre Slovenska vojska na mejo s pooblastili policije, potem komentirajte, podprite, kajti javna televizija RTV govori, da javnost ni naklonjena. Jaz pa sem prepričan, da javnost je naklonjena. Dajmo preveriti preko Facebooka, koliko je naklonjenosti Slovencev, da Slovenska vojska gre na mejo. S komentarji, delitvami in lajki!”

Rok Krajnc