fbpx

[Video] Serpentinšek, pardon, Šarec pontificira o domoljubju, sam pa je kariero zgradil na britju norcev iz Slovencev!

Marjan Šarec/Ivan Serpentinšek. (Foto: družbena omrežja, sta)

“Poskušajo si prisvojiti domoljubje, narodnozabavno glasbo, na koncu pa še slovenstvo. Vendar je jasno, da je glasba univerzalni jezik, ki bo preživel politikante vseh vrst. Magnifico in spodaj našteti bodo za vedno v slovenskem spominu, rumeni jopiči pa samo ob okvari vozila!” je na Twitterju zapisal bivši premier Marjan Šarec, ki se je odzval na pisanje Rumenih jopičev, da dediči uspešnih glasbenikov niso narodna glasba, ampak samo njeni izvajalci. 

Marjan Šarec se je na Twitterju zavzel za pevca Roberta Pešuta, bolj znanega pod psevdonimom Magnifico, ki je slovensko javnost razburil s svojim posmehljivim odnosom do slovenske glasbe. Šarec je napadel rumene jopiče in začel polemizirati o domoljubju. Resnični Ivan Serpentinšek. Zdaj je začel govoriti o domoljubju, svojo kariero pa zgradil na britju norcev na račun Slovencev.

Rumeni jopiči so na Twitterju  glede Magnifica namreč zapisali: “So mu stopili v bran-Saša Avsenik, ki se kopa v slavi svojih prednikov in Blaž Švab, pevec Modrijanov, sicer znanih po nadutosti na odru in domnevni uporabi kokaina. Oni niso narodna glasba, so samo izvajalci in kot v vsaki estradi, je tudi tu polno smeti.”

V petek so se na poziv Rumenih jopičev na Prešernovem trgu sicer zbrali tudi slovenski harmonikarji, ki so s slovenskimi melodijami opozorili na zaničevanje naše narodnozabavne glasbe, kar si jo v zadnjem času privoščil levičarski protestnik Donovan Pavlinec in pred časom glasbenik Magnifico.

“Prešernov trg danes. Harmonikarje, ki so zaigrali v podporo slovenski narodno-zabavni glasbi, slovenski pesmi in harmonikarju Marku, je s svojo prisotnostjo podprl predsednik stranke SLS Marjan Podobnik so predvčerajšnjim zapisali na Twitter profilu stranke SLS, predsednik Podobnik pa je s svojo prisotnostjo prav tako počastil domoljubni dogodek. Na priloženih posnetkih lahko vidimo, kako harmonikarji z zelenimi kapami, v skupini hodijo po Prešernovem trgu in igrajo slovensko domoljubno glasbo. 

Rumeni jopiči so pozivali na zbor harmonikarjev. (Foto: družbena omrežja)

Domen Mezeg