fbpx

[Video] Skrajna organizacija Antifa v pripravljenosti: Se nam v četrtek obeta nasilništvo, kakršnega smo videli v ZDA?

Foto: Twitter

V času največje covid krize, ko bi se slovenska vlada morala osredotočati na zajezitev zdravstvene in gospodarske krize, Sloveniji grozi, da bo na ulicah prestolnice, natančneje 5. novembra, policija morala obvladovati levičarske skrajneže. Ti se več ne skrivajo in zamaskirani, odeti s simboliko filma V for Vendetta, grozijo s “5. novembrom”. Je policija pripravljena?

Antifa je v ZDA in “na zahodu” nasploh že nekaj časa organizacija, ki stolpce polni s svojim nasiljem in vse manj zmernih levičarjev, “sredincev”, karkoli že to pomeni, si zatiska oči, da je to “samo plemenita ideja boja proti fašizmu”, kot je v eni izmed predsedniških debat izjavil Joe Biden in se osmešil.

Donald Trump je Antifa že pred časom, upravičeno, razglasil za “domačo teroristično organizacijo”. Organizacija, ki je v ozadju mnogih nasilnih protestov v ZDA v zadnjih letih – tudi v povezavi z drugo, “sestrsko”, Black Lives Matter – za katero je fašizem vse, kar ne ustreza dominantni politični levici, njenim akademikom in medijem in ki je pripravljena zagovarjati nasilje-, je vsekakor nevarnost vsaki liberalni, moderni demokraciji.

Velenjska Antifa v pripravljenosti
Poglejmo posnetek, ki ga je včeraj objavila velenjska izpostava Antifa. V črno oblečena skupina zamaskiranih moških s transparentom “5.11.20”, s čimer napovedujejo svoj “nastop” 5. novembra. Simbolika je, skoraj brez dvoma, iz filma V for Vendetta (“Remember, remember, the fifth of November.”), filma, ki je tudi navdih “antifašistične hekerske skupine Anonymus”:

Če niste gledali filma V kot Vendetta, si ga oglejte. Kratek opis osnovne ideje filma: Velika Britanija je po svetovni vojni pod oblastjo fašistične vlade in gverilski možakar po imenu V se s terorističnimi metodami bori proti diktaturi te vlade, ob tem pa še najde zaveznico v mladem dekletu, ki jo po naključju reši iz krempljev “tajne policije”, predstavljene skozi podobo dveh divjaških agentov, pripravljenih na posilstvo.

Ali Antifa napoveduje teroristične napade v imenu boja proti fašizmu?
Je to napoved terorističnih napadov na policijo in na vlado v imenu antifašizma? Se bodo politiki tako imenovanega KUL četvorčka odzvali in obsodili napovedi nasilja, se distancirali od Antifa? Vprašanja o tem, ali so jim napovedi velenjske Antifa znane, če raziskujejo, kaj se pripravlja, kaj bi se lahko zgodilo 5. novembra, če so na preži in kaj nameravajo narediti s skrajneži, smo poslali tudi policiji, ta pa nam je odgovorila, da so bili o posnetkih, ki krožijo po medmrežju, obveščeni in da bodo v omenjenem primeru, če bo prišlo do kakšnih kršitev, primerno ukrepali.

Da do kršitev v primeru Antifa zlahka lahko pride, vemo iz mnogih primerov iz ZDA, zaskrbljenost pa se zdi, da je na mestu, saj tam policija velikokrat ni reagirala dovolj hitro ali primerno, zaradi česar Antifa postaja vse pogumnejša.

Aleš Ernecl