[Video] Slovenci pozor! Golobov minister napovedal rezanje pomembnih investicij, da bi zadostili apetitom nevladnikov in birokracije!

Datum:

Minister za finance Klemen Boštjančič je v oddaji 24ur Zvečer na POP TV napovedal rezanje investicij, ki jih je v nacionalni razvojni program uvrstila vlada Janeza Janše. Kot je dejal, jih niso sposobni izpeljati v več kot petih letih. S tem bo naša država prikrajšana za pomembno infrastrukturo, zmanjšala se bo tudi gospodarska aktivnost.

Ministrstvo za finance je včeraj po besedah ministra Klemna Boštjančiča s proračunskimi uporabniki uskladilo predlog rebalansa letošnjega proračuna, vlada naj bi o njem odločala prihodnji teden. Podrobnosti je predstavil v oddaji 24ur Zvečer, kjer med drugim izpostavil, kaj ne bo več prioriteta Golobove vlade.

Več kot tretjina proračuna po njegovem predstavljajo projekti gradnje plezalnih sten in pozor, celo cest in krožišč, kjer jih očitno še nimajo. Gre za 865 projektov v vrednosti 5,2 milijarde evrov. Da je minister zbanaliziral projekte, ki jih je v nacionalni razvojni program uvrstila prejšnja Janševa vlada, je omenil še vzrejo afriškega slona. Tako število in tako vrednost ta država ni sposobna izpeljati v naslednjih več kot petih letih, je še poudaril Boštjančič. Kar je zelo povedno.

Manj za ljudi, več za nevladne organizacije in bohotenje birokracije
Morda pa so prioritete Golobove vlade drugje in ne v razvoju države ter blaginji ljudi. Spomnimo, da je Janševa vlada marca letos predstavila zgodovinski, kar 8-milijardni nabor investicij po občinah, ki bi pomenil pomemben razvojni zagon Slovenije, na tej podlagi pa bi bile plače in pokojnine višje, službe boljše, to bi pomenilo boljše poslovno okolje … Takrat je bil zagotovljen tudi denar, od tega evropska sredstva, ki jih nova vlada že zanemarja, saj smo po črpanju sredstev padli iz 8. na 11. mesto.

Je pa bila pomembna razlika med nekdanjo in sedanjo vlado. Janševa vlada je prioritete zastavila v razvoju in investicijah v našo državo ter ljudi, Golobova vlada mora poravnati račune nevladnih organizacij, ki so mu pomagale na oblast. Mednje sodi tudi ustanovitev novih ministrstev brez dodane vrednosti in z velikim finančnim vložkom – zgolj z namenom potešitve apetitov levičarskih nevladnikov. Ta tematika je tudi predmet referendumske kampanje, saj vlagatelji v SDS ne dovolijo, da bi se siromašilo proračun na račun bohotenja birokracije.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...