[Video] Soros na slovenskih volitvah – v Golobovi stranki!

Datum:

V enem izmed pogovorov je nekdanja ljubljanska sodnica in vidna članica Gibanja Svoboda Urška Klakočar Zupančič priznala, da je prejemala štipendijo s strani globalističnega milijarderja in ljubitelja odprtih meja. “Bom začela sedaj pri Sorosu. Takrat, ko sem jaz dobila štipendijo g. Sorosa, je to bilo to podeljeno skozi Zavod za odprto družbo, ki je takrat bil ustanovljen. Open Society Found, ki je financiral oziroma podeljeval štipendije dijakom za eno leto šolanja v tujini. Takrat, ko sem bila jaz izbrana, je bilo to prvo leto,” je priznala. 

Iz dneva v dan, ko se vedno bolj približujejo državnozborske volitve, smo priča “naključni” kampanji protivladnih nevladnikov, ki se združujejo pod imenom Glas ljudstva. Več kot očitno je, da je kampanja milijarderja in kreatorja novega svetovnega reda Georgea Sorosa v Sloveniji v polnem teku. Znano je namreč, da se je vidna članica Gibanja Svoboda, ki želi zavladati Sloveniji, konkretneje njegova podpredsednica Urška Klakočar Zupančič, v preteklosti znašla na Sorosovi plačilni listi. 

Namesto Goloba bodo vladali centri moči iz ozadja
Daleč od tega, da Soros financira le (bodoče) politike, ampak tudi novinarje, saj se še kako dobro zaveda pomena nadzora medijev pri doseganju svojih ciljev. Po podatkih iz poročila Fundacije za odprto družbo z naslovom “Building Open Society in the Western Balkans” (Graditev odprte družbe na Zahodnem Balkanu) je v Sloveniji “približno sto novinarjev prejelo štipendije za obisk medijskih organizacij v tujini, izvedbo projektov v tujini ali udeležbo na konferencah in seminarjih. Fundacija je financirala tudi več kot petsto projektov civilne družbe, ki so se ukvarjali z ekologijo, s človekovimi pravicami, prostovoljnim delom, z etničnimi manjšinami, s pravicami žensk ter pravicami lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev“. Soros ima več kot očitno zelo velike apetite, da bi nastavljal svoje ljudi na vodilne položaje. To je še posebej vidno na Madžarskem, kjer se ta poskuša na vsak način znebiti konservativnega premierja Viktorja Orbana, ki za razliko od njega zagovarja stališče, da Evropa temelji na krščanskih temeljih in da države članice EU ohranjajo čim več moči. Glede na to, da Gibanje Svoboda ob podpori globoke države odkrito cilja na prevzem oblasti, je jasno, da ima Soros velike apetite tudi pri nas. To seveda ne čudi, saj konservativne vlade ne predstavljajo njegove intimne opcije.

Ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik stranke Robert Golob Gibanje Svoboda (Foto: STA)

Predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob več kot očitno bolj ustreza Sorosu. To je denimo dokazal ob dnevu žena, 8. marca, ko je izrekel naslednje: “Zagovarjamo enake možnosti žensk na vseh družbenih področjih, svobodno izbiro pri odločitvah o lastnem telesu in enakovredno družbeno vlogo. Na področju enakosti spolov potrebujemo dodatne ukrepe, kar se je še posebej pokazalo v času epidemije. Ženskam in osebam, ki se identificirajo kot ženske, čestitamo ob prazniku.” S tem je Golob ženskam dobesedno ukradel dan žena. Nič čudnega, da smo tako priča vedno večji fluidnosti spolov, ki je sicer že pred časom stekla čez vse meje in robove. Prav tako je nedavno izjavil, da vlade ne bo postavila politika, temveč civilna družba, kar znova potrjuje vpletenost centrov moči iz ozadja. Vse skupaj pa je zaskrbljujoče, saj odgovornost za vladne politike ne bodo nosili izvoljeni predstavniki ljudstva.

Spomnimo. Fundacija Open Society, ki jo je ustanovil George Soros, predstavlja največjega zasebnega financerja neodvisnih skupin po svetu, ki si prizadevajo za pravičnost, demokratično upravljanje in človekove pravice, je mogoče preobrati v uradni predstavitvi fundacije. Vsako leto prek mreže nacionalnih in regionalnih fundacij in uradov zagotavljajo na tisoče nepovratnih sredstev, pri čemer financirajo številne projekte – mnoge od njih sedaj zaznamujejo izzivi pandemije covida-19. Inštitut Open Society za evropsko politiko deluje tako, da vpliva in informira odločevalce glede evropskih zakonov, politike, financiranja in zunanjega delovanja, katerega namen je ohranjanje in spodbujanje odprtih družb v Evropi in širše, navajajo na uradni strani inštituta.

Sorosov seznam je dolg
Izkazalo se je, da ima Soros v Evropskem parlamentu kar nekaj zanesljivih podpornikov. Ko se je famozna fotografija, ki razgalja njegov vpliv v tej evropski instituciji, za nekaj časa znašla na Twitter profilu premierja Janeza Janše, je bil ta deležen pogroma češ, kako naj bi šlo le za teorijo zarote. Kakorkoli, izdelava seznama z naslovom Zanesljivi zavezniki v Evropskem parlamentu (2014–2019), katerega izdelavo je naročila in objavila kar znana milijarderjeva fundacija Open Society, dokazuje, da temu niti slučajno ni tako. Evropska unija Sorosu namreč predstavlja le mehanizem, s pomočjo katerega ta promovira svoje neoliberalne politike, istospolne poroke, masovne migracije brez zaprtih meja itd. V predstavitvi seznama je mogoče prebrati, da ta seznam inštitutu Open Society za evropsko politiko in omrežju Open Society daje informacijo o tem, za koga od evropskih poslancev se pričakuje, da bodo v času 2014–2019 podpirali vrednote fundacije Open Society. Na seznamu z 226 imeni evropskih poslank in poslancev je med drugim mogoče poleg Sophie in ‘t Veld, Martina Schulza, nekdanjega belgijskega premierja Guya Verhofstadta in Angelike Mlinar (nekdanje ministrice iz kvote SAB) opaziti tudi slovensko evropsko poslanko Tanjo Fajon, ki je bila v tem mandatu vnovič izvoljena. Fajonova, ki je predsednica stranke SD, sicer zanika, da bi jo Soros kdaj financiral ali podpiral njene kampanje v kakršnikoli obliki.

Marionete Georgea Sorosa (Foto: Twitter)

Dejstvo je, da ima slovenska levica z nevladnimi organizacijami na čelu marsikaj skupnega s pogledi milijarderskega špekulanta, zato ne čudi, da jim je ta naklonjen. Ker pa ima ta pod nadzorom številne medije, je težko natančno vedeti, kako gosto je v resnici spletena njegova mreža.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Googlova umetna inteligenca je prepričana, da so bili Vikingi temnopolti

Zaradi izkrivljanja zgodovinskih dejstev in netočno predstavljenih zgodovinskih osebnosti...

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...