fbpx

[Video] Sprenevedav poskus SAB in SD: Ko so jim obsodili Thalerja, so se še vedno držali oblasti

Foto: STA

“Glede na razkritja je slovenska javnost danes pričakovala odstop ministra Vizjaka. Če to ne bo tako, pričakujemo, da to stori namesto njega predsednik slovenske vlade Janez Janša. Slovenska vlada deluje po mafijskih principih,” je v svoji izjavi za javnost dejal poslanec SD Matjaž Nemec, očitno sprenevedajoč se, da 14 let stari in zlepljeni posnetki nimajo pravne teže, hkrati pa je sodišče februarja 2014 obsodilo evropskega poslanca na listi SD Zorana Thalerja zaradi korupcije. Vlada Alenke Bratušek takrat ni odstopila.

Prisoditi večjo pozornost lepljenemu posnetku, ki nima nobene pravne teže, je lahko le v domeni politikantov na plačilnem spisku smetarske mafije, ki ruši ministra Andreja Vizjaka. Ko jim ni uspelo v prvo, so poskusili v drugo in obakrat zgrešili. Poleg tega so odprli Pandorino skrinjico, vprašanje, zakaj niso sami ravnali tako in odstopili, ko je šlo za dokazan primer korupcije in je sodišče obsodilo člana SD in evropskega poslanca Zorana Thalerja?

Posebej zanimivo pa je, da se sedaj oglaša ta ista stranka SD, ki se je takrat bolj kot ne branila z molkom. Prav nič se ni oglasil niti Matjaž Nemec, ki je bil takrat še Pahorjev asistent. Sodnica je Thalerju izrekla kazen dve leti in pol vikend zapora in 32.250 evrov denarne kazni ter petletno prepoved opravljanja javne funkcije. Tedaj je bila SD del vlade Alenke Bratušek.

Afero, v katero se je zapletel Thaler, so marca 2011 razkrili novinarji britanskega Sunday Timesa, ki so se pod krinko lobistov z nekaterimi poslanci v Evropskem parlamentu dogovorili, da bodo ti v zameno za denar vložili določene amandmaje k evropski zakonodaji, dogovarjanje pa so posneli s skrito kamero. Thaler je posledično odstopil s položaja evroposlanca. Nadvse presenetljivo pa je tudi oglašanje prvakinje SAB Alenke Bratušek. Ta je bila, kot že rečeno, predsednica vlade, ko je Thaler priznal krivdo, a se tedaj ni pretirano oglašala. Bratuškova pa je aktualno zadevo nedržavotvorno že izkoristila za poziv k predčasnim volitvam.

Namen “Kos TV” (POP TV) ni poročanje, ampak služi kot orodje leve opozicije za obračunavanje z Janševo vlado. (Foto: Twitter)

Spomnimo. Ker se je lepljenka pogovorov tajnega snemanja ministra Vizjaka in tajkuna Bojana Petana sfižila, so na POP TV ponovno udarili z novim posnetkom. “Kaj je moj greh? Da sem leta 2007 zavedal svojega poslanstva in želel preprečiti prevzem Term Čatež ter se dogovoriti, da do tega ne pride in izčrpavati firmo za lastne interese,” pa je Vizjak komentiral nove zvočne posnetke s tajkunom Petanom in dodal, da lepljenke niso namenjene razčiščevanju v Termah Čatež, temveč želijo njegovo glavo zaradi novega zakona o varstvu okolja, ki določa red, kar gre v nos smetarski mafiji. “Posnetki so motivirani z današnjimi dogodki,” še meni Vizjak in dodaja, da ima čisto vest, saj je delal s poštenimi nameni v dobro družbe in države. Mimogrede: spomnimo še, da smo prav tako objavili dokument, ki dokazuje Vizjakove navedbe – da je želel preprečiti katastrofo, ki jo je povzročil ravno Petan!

Da je zvočni posnetek lepljenka, so priznali celo na POP TV. (Foto: 24ur)

Domen Mezeg