[Video] Svetlana Makarovič morda ne bo dočakala menjave “nacifašistične” oblasti

Svetlana Makarovič (Foto: YouTube)

Niti v sanjah si nismo predstavljali, da bo na oblast prišla fašistična vlada, to je nacifašistična vlada, dobesedno, smrt vsakemu fašizmu, slovenskemu pa še posebej,” je na petkovem shodu rovarila “kulturnica” Svetlana Makarovič in kljub dejstvu, da so protestniki razdeljeni, izjavila, da se ti združujejo.

Novinar in snemalec TOP TV se je pomešan med maloštevilne protestnike znašel tudi ob slovenski “kulturnici” Svetlani Makarovič in jo povprašal o slabi udeležbi na shodu radikalnih levičarjev. Ta je dejala, da je protestnikov vedno več, čeprav njihovo število iz protesta na protest usiha. “Vedno več nas je, mogoče ne fizično, ampak počakajmo na jesen, takrat nas bo ogromno …” je dejala v bolestni želji po ponovni oblasti levice, zaradi katere očitno, okoli sebe vidijo vedno več enako mislečih.

Glede prihodnosti in sprememb je Makarovičeva izrazila upanje, da bo doživela menjavo oblasti, saj je že stara, sicer pa ni zvenela optimistično, saj je to nalogo zaupala prihodnjim generacijam. Njena napoved nas navdihuje z optimizmom, sicer bi lahko padec aktualne vlade, proti kateri protestirajo radikalni levičarji, pričakovali že to jesen.

Svet mnogih protestnikov in nacifašizma
Ker pa so protestniki razdeljeni in mnogi ne priznavajo avtoritete vodenja neformalenmu vodji Jaši Jenullu, saj za njimi stojijo tudi politične stranke, konkretno SD in njihov ideolog Jernej Štromajer, si Makarovičeva ne beli glave in se celo prepričuje, da so protestniki vedno bolj združeni, tematika pa se kristalizira. Mnogi razočarani protestniki bi verjetno imeli povedati še kaj, toda nihče ne želi vplivati na svet, v katerem živi ljubiteljica rdeče zvezde.

https://twitter.com/mgajver/status/1294566950929080320?s=20

Za konec pa je Svetlana Makarovič še dejala, da si niti v sanjah ni predstavljala, da bo na oblast prišla fašistična vlada. “To je nacifašistična vlada, dobesedno, smrt vsakemu fašizmu, slovenskemu pa še posebej,” je zaključila udarniško.

Sara Kovač