[Video] SVIZ je pod Štrukljem kriptopolitična stranka levice

Šef sindikata SVIZ Branimir Štrukelj. (Foto: sta)

“Hm? Tu imate cel video posnetek. Nastop g. Štruklja, kandidata stranke Levica, v celoti. Napačno ravnanje ministra še ni opravičilo za rušenje ukrepov zoper covid-19 v šolah, kar je pomembno ogrozilo varen pouk v kritičnem času. Vzorno? Vzgojno?” se je predsednik vlade Janez Janša odzval na dvojna merila sindikata SVIZ in njenega šefa Branimirja Štruklja, ki si na vso moč prizadeva za vrnitev učencev v šole, obenem pa javno in brezsramno krši pravila za zajezitev epidemije novega koronavirusa. 

Predsednik vlade Janez Janša se je odzval na kritiziranje sindikata SVIZ oziroma njegovega šefa Branimirja Štruklja, glede dela vlade, Ministrstva za šolstvo in šolske Ministrice Simone Kustec. Ob tem je poudaril, da domnevno napačno ravnanje ministra še ni opravičilo za rušenje ukrepov, ki so namenjeni za zajezitev epidemije novega koronavirusa v šolah, s čimer se le še dodatno onemogoča varen pouk v kritičnem času. Na priloženem posnetku  lahko vidimo, kako si šef sindikata SVIZ sname masko, rekoč, da je ne more nositi, ker se mu očala rosijo, in da lahko vidimo, kako je biti že eno minuto težko s takšno masko na obrazu. Za rešitev te njegove “težave” imamo malce hudomušno rešitev: lahko si umisli očesne leče, ali pa opravi lasersko operacijo in bo problem rešen.

Sindikat SVIZ seveda ni nikakršna dobrodelna organizacija, ki se bori za dobro vzgojno-izobraževalnih ustanov, njihovih delavcev in šoloobveznih otrok. Že dolgo časa je znano, da je tovariš Štrukelj bivši zet največjega strica iz ozadja – Milana Kučana. Na zelo jasno politično agendo in to, da gre zgolj podaljšek skrajno levičarskih strank SD in Levica, je pričalo tudi dogajanje na protestu v Ljubljani februarja 2018 na Kongresnem trgu, kjer sta protestnike nagovorila vidna člana teh strank Jernej Pikalo in Luka Mesec. Tudi nekdanji šolski minister Pikalo se je nedavno, pričakovano oglašal v javnosti, potem ko se je Janša srečal s šolniki in pojasnil težavno situacijo glede epidemije in šolanja otrok.

Da gre v resnici zgolj za politično stranko oziroma podaljšano roko SD in Levice, katere namen je izključno politični aktivizem, pa je nedavno potrdil tudi eden izmed nekdanjih članov sindikata SVIZ, Matija Horvat, ki je iz organizacije javno izstopil: “Političnih igric, ki škodijo naši državi in nam vsem, s članstvom in financiranjem sindikata ne bom več podpiral. Zato javno izstopam iz sindikata SVIZ.” Svojo izjavo je sicer podal za Časnik. Horvat je tudi učitelj in predsednik Učiteljskega združenja Slovenije. Kot je še pojasnil besednjak o predsedniku vlade in ministrih naše države (imena in priimki predsednika in ministrov sploh niso pomembna), ki ga vodstvo SVIZ-a lahkotno meče v javnost, je za vsak razred in vsako šolo v Sloveniji popolnoma nesprejemljiv. Izpostavimo za šolo rušilne besede SVIZ-ovega vodstva iz sporočila za medije: manipulacije; neresnice; v svoji poznani maniri;

Že pogled na spletno stran razkriva, da je sindikat SVIZ kriptopolitična stranka z dvojnimi merili, katere poslanstvo je napadanje in rušenje desnosredinske vlade. (Foto: sviz)

Otepanje odgovornosti; zvračanje krivde na druge; lahkotno navrgel; ignoriranje mnenj; manipulacije; grobo žalijo; podcenjujoče; preusmerjanja pozornosti z lastnih napak; izgublja čas s ponavljanjem neresnice; še vedno poslušamo iste laži; dvojna morala premiera ter ministrov. “Učitelji in ravnatelji, prepričan sem, da v svojih šolah ne dovolite takšnega nekulturnega odnosa do sebe. Učence/dijake, ki bi imeli tako nespoštljiv odnos do učiteljev, učiteljskega zbora in ravnatelja, bi na vsaki normalni šoli takoj postavili na realna tla. Če pa učencu/dijaku uide nesramnost, ki je manjša, kot si jo javno dovoli vodstvo SVIZ-a, sem prepričan, da takoj vzgojno ukrepate. Če se kljub vašemu trudu nesramni odnos in govorjenje ne končata, potem v skrajnem primeru začnete postopke prešolanja/izključitve nevzgojenega učenca/dijaka.”

Domen Mezeg