fbpx

[Video] Tako je Kordiš s svojo marksistično paravojsko napadal varnostnike na filozofski fakulteti!

Miha Kordiš (Foto: posnetek zaslona)

Poslanec skrajne Levice Miha Kordiš je bil nevaren že v svojih študentskih letih, kar je nazorno razvidno iz videoposnetka, in sicer, kako se je med študentskimi protesti na hodnikih ljubljanske filozofske fakultete s svojo marksistično paravojsko spravljal na varnostnike. Poleg tega je v tistem času prenočeval na ploščadi pred ljubljansko borzo, kjer se je množično zlorabljalo prepovedane droge in protestiralo proti kapitalizmu. 

Najradikalnejši med poslanci skrajne Levice Miha Kordiš je bil še pred svojim vstopom v državno politiko nevarna oseba. Kot študent je leta 2011 med drugim organiziral pravo marksistično-študentsko paravojsko, ki se je na filozofski fakulteti znašala, kot je razvidno iz priloženega videoposnetka tudi fizično, nad varnostniki, ki so tam skušali zagotoviti red in mir ter nemoteno izvajanje izobraževalnega procesa za vestne študente.

Priloženi posnetek nesporno dokazuje nasilnost poslanca Kordiša, ki bi svoje pravice dosegal kot njegov vzornik Che Guevara – z nasiljem. Spomnimo, kako je javnosti posredoval sporočila o izgonu venezuelskih kapitalistov s pomočjo bajonetov v morje. Gre za prakse, ki smo jim bili priča leta 1945, ko so komunisti vzeli vse zasebno premoženje, lastnike pa pobili, če se prej niso rešili s pobegom. Gre torej za spodbujanje sovražnega govora, ki je nedvomno že imelo katastrofalne posledice.

Na vlaku so ga zmotili domoljubni srednješolci
Kot kaže, pa je Kordiš od svojih študentskih let napredoval in bi se zdaj namesto na varnostnike spravljal že kar na srednješolce. Kot smo poročali na Nova24TV, je oktobra lani med svojim popoldanskim vračanjem z vlakom iz Ljubljane proti Škofji Loki izgubil živce, ko sta ga zmotila dva domoljubna srednješolca. In to samo zato, ker sta počela za demokratično družbo precej običajne reči – eden je bral knjigo Manifest za domovino, drugi pa je imel oblečeno majico, ki je v “čegevarcu” Kordišu očitno zbudila sovražna čustva. Kar javno, prek družbenega omrežja Facebook je takrat objavil, da se je želel “refleksno” fizično znesti nad njima, kot je to izrazil kar s ključnikom #BashTheFash – gre za izraz, ki v levičarskih krogih pomeni “udari fašista”.

Foto: Nova24TV

Rok Krajnc