fbpx

[Video] Tako je neodgovorna manjšina načrtno razširila virus po državi in povzročila pravo biološko bombo

Foto: Twitter/Printscreen

“Rekordno število okužb imamo v Sloveniji ta hip. Seveda so spet krivi vsi drugi, samo vlada in njen predsednik ne. So postavljali bazene poleti in se igrali s predpisi in vsem mogočim. Ravnajmo odgovorno, če že vlada tega ni sposobna. “Lock down” bi bil poguben,” je v odzivu na rekordno število okuženih zatrdil nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, ki očitno pozablja, da je med soodgovornimi, za povečanje števila okužb. Skoraj namreč ne mine dan, ko se ne bi, kdo iz opozicijskih vrst obregnil ob ukrepe stroke, namesto, da bi raje vseskozi spodbujali k zaščitnemu obnašanju, saj se je virus med tem pričel širiti z eskponentno rastjo.

Prvak LMŠ Marjan Šarec, ki je v času, ko se je Slovenija soočila z najhujšim obdobjem od osamosvojitve dalje, vrgel puško v koruzo, se je namesto, da bi spodbujal k zaščitnem obnašanju, raje usmeril v politično obračunavanje, saj si nadvse želi, da bi prišlo do oblikovanja tehnične vlade. Krivdo za širjenje okužb je namreč zvalil na Vlado RS, čeprav se je sam neodgovorno obnašal v skupini protivladnih protestnikov.

Ko se je Šarec namesto državne proslave, udeležil antiproslave, ki sploh ni bila prijavljena, je doma “pozabil” svojo zaščitno masko. Prav tako ni bilo nikjer sledu o primerni socialni distanci. Pri ogrožanju javnega zdravja pa se mu je pridružila tudi poslanka LMŠ Jerca Korče. Predsednik vlade Janez Janša se je na očitke stranke LMŠ odzval tako, da je preko Twitterja predložil slikovni material, ki dokazuje, da so ravno sami tisti, ki so skupaj s stranko SD soodgovorni, da se trend širjenja okužb nadaljuje. Zapisal je naslednje: Obnašanje od davkoplačevalcev plačanih vplivnežev, ki je pospešilo širjenje #Covid_19 in ogrozilo zdravje in življenja ljudi. @strankaSD @tfajon @StrankaLMS”.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Dokler nošenje zaščitnih mask ni bilo obvezno se je maskam na vse pretege upiral tudi poslanec Jani Möderndorfer iz Šarčeve LMŠ. Glede na to, da so ostali poslanci brez težav nosili masko, bi človek pričakoval, da bo obnašanje Möderndorferja zmotilo Šarca. Pa ga ni. Ta ga namreč nikoli ni okrcal zaradi ogrožanja zdravja ostalih poslank in poslancev, ki so z njim sedeli na odborih in sejah Državnega zbora RS. Ko se je zaradi spodrsljaja organizatorja na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije ministrica za izobraževanje Simona Kustec znašla pod drobnogledom, ker ob omizju ni nosila maske, Šarec seveda ni zamudil priložnosti, da jo obsodi. Dvojna merila pač.

Foto: Zajem zaslona

Čeprav so otroci prenašalci virusa, so jih izrabili za namene politične propagande
Poleg stranke LMŠ, je tudi stranka SD tista, ki je pripomogla k širjenju okužb. Ta je namreč kljub večjemu številu okuženih otroke izkoristila v svoj prid za politično propagando. Kljub nasvetom stroke se je stranka odločila, da podpre določene ravnatelje pri zavzemanju za šolo brez mask. “Podpiramo poziv ravnateljev za šole brez mask. Pozivamo, da ukrepe za vrtce in šole oblikuje stroka. Ob epidemiologih tudi pedagogi, socialni delavci, psihologi, praktiki. Zahtevamo jasen in predvidljiv načrt z vključevanjem vseh, ne dekrete iz danes na jutri. Za šolo brez mask,” so tedaj zapisali na Twitterju.

Foto: Twitter

Vodja SD Tanja Fajon redno kritizira ukrepe vlade, ker po njeno ne temeljijo na strokovnih odločitvah, čeprav je ravno stroka v praksi tista, ki jih predlaga. Potem, ko so na začetku epidemije zamenjali nekdanjo direktorico NIJZ Nino Pirnat iz vrst stranke SD, ki je vseskozi mirila, kako naj ne bi bilo razloga za paniko, so sedaj pričeli pozivati k zamenjavi Milana Kreka na NIJZ in vladnega govorca za COVID-19 Jelka Kacina. Potem, ko je Janša na očitke opozicije, kako naj bi bila za vse kriva vlada, objavil fotografije, kjer je med drugim mogoče videti Fajonovo in ostale vidne člane stranke, kako brez mask protestirajo, nekdanji minister za šolstvo Jernej Pikalo očitno ni zmogel iz svoje kože, saj je med drugim zapisal naslednje: “Namesto s kadrovanji, političnim podrejanjem institucij in razdvajanjem ljudi, dajte raje poskrbeti za dobro Slovenije, za državljane, ki smo v veliki stiski. Čeprav dvomim, da zmorete.”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Med tistimi, ki so prav tako prispevali k širjenju okužb so seveda tudi protestniki, ki se obnašajo neodgovorno, ter številni vplivniki tipa Werner, Marko Potrč, Tanja Ribič in ostali, ki širijo raznovrstne teorije zarote. Iz tega razloga je sedaj na Vladi RS, da se odziva in sprejema ukrepe, ki bodo prispevali k zajezitvi virusa. Ker nekateri svoje krivde ne zmorejo priznati, čeprav slikovni material govori sam zase, smo priča obtoževanju in blatenju vlade, ki se je za razliko od prejšnje soočila s težko situacijo in dejansko pričela ukrepati. Dejstvo je, da lahko vsak posameznik prispeva k zajezitvi virusa, zato je prav, da se vsi odgovorno obnašamo, konec koncev si nihče ne želi vnovičnega lockdowna.

RAZUMITE: NE BOM SE USTAVIL, NE BOM ODNEHAL Ne zato, ker želim zmagati, ali dokazati, da je nekdo slab oziroma »zloben«. Še vedno sem prepričan, da velika večina ljudi na tem svetu ravna v prepričanju, da dela prav. Tudi vsi strokovnjaki, zdravniki. Zato nikogar ne napadam. A nikoli se nisem pustil voditi strahu. Med previdnostjo ter paničnim strahom je velika razlika. Vedno do zdrave mere, skladno z dejansko stopnjo ogroženosti. In pri trenutni sliki se resnično zdi, da zdrave mere ni. Vedno več strokovnjakov se tudi javno oglaša, za kar se jim zahvaljujem. Precej me čudi, da ni soočenj, ni diskusij, ni vprašanj in ne argumentov ZA in PROTI. Ampak, ali ne bi morali prav to početi mediji, novinarji? So pa zasmehovanja, žaljivke in primitivna poniževanja (celo s strani izobraženih), če/ko predstaviš konkretne številke ter mnenja zdravnikov, ki se ne strinjajo s predstavljanjem apokalipse. Zato na zapise, ki so žaljivi ali posmehljivi, ne odgovarjam. Ker ljudje, ki imajo prave argumente in so na nivoju, nimajo potrebe po žaljenju. Nihče od nas si ne želi smrti, še manj jo komurkoli privoščimo. Saj smo ljudje! A zmeraj želim videti realno sliko in se zavedati svojih pravic. In dal bom vse, da soustvarim prihodnost, kot si jo želim za moja otroka. Eden mojih starih znancev je situacijo, v kateri smo, odlično opisal s to primerjavo:»V SOBI IMAMO KOMARJA, LOVIMO GA PA S KRAMPOM«Več pa v videu…

Gepostet von Marko Potrč am Sonntag, 30. August 2020

https://twitter.com/Max970/status/1301809659288989696

https://twitter.com/mgajver/status/1298179916874354689

https://twitter.com/mgajver/status/1284733678883606528

Nina Žoher