fbpx

[VIDEO] Tako je poslanec Hoivik utišal žaljivo Mojco Šetinc Pašek

Poslanec SDS ni ostal dolžan Mojci Šetinc Pašek. Vir: (Družbena omrežja)

“Mladi kolega iz vrst stranke SDS,” tako je znana novinarka, sedaj sicer tudi uradno političarka, naslavljala novega poslanca Andreja Hovika. Tudi najbolj površnemu gledalcu je bilo jasno, da je bila oznaka “mladi poslanec” uporabljena slabšalno, kakor da mu zaradi tega, ker je mlajši od nekdanje “neodvisne” novinarke, ni prostora za mizo. Da bi moral utihniti. Kakorkoli že, poslanec ji ni ostal dolžan. 

https://twitter.com/SimonaPurkat/status/1540311937900331009

“Res je, da sem rojen leta 1993. Prosim pa, da me nehate naslavljati z mladi kolega. Nisem noben mladi kolega, sem kolega, tako kot ste vi kolegica. Kako bi se vi počutili, če bi vam jaz rekel starejša kolegica,” se je na ponavljajoče slabšalno označevanje odzval Hoivik. Posnetek izmenjave je nato na Twitterju objavila podpredsednica Slovenske demokratske mladine Simona Purkat. Mojca Šetinc Pašek poslanca Andreja Hovika nenehno naslavlja z ‘mladi kolega’. Predvidevam, da ga je zadnjič tako naslovila,” je zapisala perspektivna političarka, pod njeno objavo pa se je kar vsulo komentarjev.

Frenk Mate je na primer zapisal: “Komunisti so brez osnovne morale,” David Bašelj pa: “Še bi katero pripomnil, pa te lahko tožijo… mi je pa Andrej Hoivik všeč, prava popestritev med poslanci.” Vera P je poslanca s svojim komentarjem bodrila, rekoč: “Milo za žajfo, drugače ne razumejo.” Mihaela je zapisala le: “Družbenopolitična delavka.”

“Neodvisna novinarka”
Šetinc Paškova je sicer burila duhove, še preden je s svobodnjaki (beri: Robertom Golobom) prestopila vrata državnega zbora. Je namreč žena Mileta Šetinca, znanega lobista tranzicijske levice, ki je svoj čas po RTV nastavljal levici lojalne kadre, zato ni prav nič presenečalo, da so bili njeni prispevki izrazito pristranski v levo, česar pa seveda ni nikoli priznala. Predstavljala se je kot “neodvisna” novinarka, kar evidentno ni bila – to pa je dokazala kar sama. Svoj “prihod iz omare”, ali javno napoved kandidature za poslanko, če želite, je razkrila le dan po tem, ko se je na celjskem sodišču pravdala s takratnim predsednikom vlade Janezom Janšo, ki jo je obtožil prav politične pristranskosti. Bizarno, Šetinc Paškova je sedaj v parlamentu ena izmed prvobork za t. i. ohranitev neodvisnosti na RTV. Kakor da je javnost še ni spoznala.

 

Andrej Žitnik