fbpx

[Video] Tako je urednik Jančič zaprl usta levemu aktivistu Kovaču glede slovenske medijske scene!

Novinar Peter Jančič in profesor Miha Kovač. (Foto: Posnetek zaslona)

“Največja medija v državi, ko gre za televizije, ko gre za politiko, sta Javni RTV in POP TV. Sta daleč največja, tako finančno kot tudi po vplivu. Koliko vpliva imata Janez Janša in madžarski kapital na ta dva medija? 0,0 odstotka. V Sloveniji ima madžarski kapital zelo majhen delež in v tem delu je dobrodošel, ker prispeva k pluralnosti,” je novinar in urednik Peter Jančič dejal v oddaji na 3. programu RTV.

“V parlamentu, ko so gospod Marko Milosavljević, gospod Lenart J. Kučić in predsednica društva novinarjev to pojasnjevali, me je presunilo, ko so dobili vprašanje, od poslanke EPP, če lahko pojasnijo strukturo medijskega prostora, da bi lahko videli proporce tega dejanskega vplivanja in so vsi rekli, da ne morejo ničesar pojasniti,” se je glavni urednik portala SIOL Peter Jančič uvodoma odzval na zavajanje univerzitetnega profesorja in protiosamosvojitelja Mihe Kovača. Jančič je sicer prepričan, da je to strukturo mogoče pojasniti na zelo preprost način. Kot je še dejal imamo v državi pet dnevnikov.

“Koliko vpliva imata Madžarska ali pa Janez Janša lastniško na teh pet dnevnikov oziroma sicer? 0,0 odstotka.” Kot je še pojasnil sta največja medija, ko gre za televizije, javna RTV in POP TV. Sta namreč daleč največji televiziji tako finančno kot tudi po vplivu. “Koliko vpliva imata madžarski kapital in Janez Janša na ta dva medija? 0,0 odstotka.” Kot je še dejal Jančič, po njegovem ni pametno manipulirati na takšen način niti slovenske javnosti niti Evropskega parlamenta, ker vsakdo ve, da to ni res. V Sloveniji ima Madžarski kapital zelo majhen delež in s tem delom je dobrodošel, ker prispeva k pluralnosti.

V zadnjem času smo priča obsežnim poskusom zavajanja tako slovenske kot mednarodne javnosti glede vplivanja na slovenske medije. Leva opozicija je preko sebi uslužnih novinarjev in političnih aktivistov, v tujino izvozila kup laži o domnevnih pritiskih na slovenske novinarje in medije s strani Janševe vlade, kar je hitro mogoče zavreči s pomočjo analize lastniške strukture osrednjih medijev in njihovega dejanskega dnevnega poročanja. Tudi nedavna študija Ministrstva za kulturo je jasno pokazala kateri spletni portali imajo največji domet in komu so naklonjeni pri svojem poročanju.

Nazorska opredelitev medijev. Praktično vsi mediji, razen Nova24TV, so levo usmerjeni.

Zavajajoči vtis glede avtoritarnega poseganja v medijski prostor pa dvolično najbolj utrjujejo prav tisti, ki imajo v osrednjih medijih sami domovinsko pravico in eden izmed njih je ravno profesor in politični aktivist Kovač. Z njim sicer lahko povežemo še marsikaj škodljivega ali vsaj spornega za narod, državo in slovensko družbo. Če se izrazimo v prenesenem pomenu besede, gre za samooklicanega mizarja, ki je v resnici “lobadar”. Gre za nekoga, ki je v preteklih mesecih na Javni RTV kot politični komentator odkrito, na vrhuncu koronakrize, podpiral nezakonite politkolesarske mitinge, ki se jih je udeležila tudi njegova hčer Nika Kovač, sicer vodja Zavoda 8. marec. Gre za aparat, ki združuje osebe s seksualnimi frustracijami, ki lete poskušajo vnašati v slovensko družbo in zakonodajo pod krinko boja za pravice žensk, kar je dobro pojasnil tudi psihoanalitik Roman Vodeb.

Miha Kovač je sin Boža Kovača pripadnika Kučanovega klana in nekdanjega člana Foruma 21
Je tudi nekdo, ki je na primer slovensko nogometno reprezentanco razglasil za posledico avtodestruktivnega nacionalizma, javno in brezsramno nasprotoval osamosvajanju Slovenije v najbolj ključnih trenutkih tega odločilnega procesa. Je tudi proračunski koritar, ki uspešno “nateguje” FURS. Obenem je tudi vplivnež iz Kučanovega klana: njegov oče Božo Kovač je bil namreč član Foruma 21. Glede na to, da je bil svoj čas tudi odgovorni urednik tranzicijskega trobila Mladine, ki se napaja tudi iz žilnih opornic, torej na račun zdravja Slovencev, lahko brez odlašanj zaključimo, da gre za predstavnika trde tranzicijske levice. Vsi člani rodbine Kovač so torej tesno vpeti v razne marksistične sistemske konstrukte, od tistih bolj “forumaških” oziroma trdorežimskih, do tistih bolj modernih – feminističnih, ki družbi, narodu in državi predvsem škodujejo.

Domen Mezeg