[Video] Tako je Zoran Janković lagal Ljubljančanom o svoji skrbi za čisto Ljubljano, zdaj namreč zastruplja vodo!

“Zelo preprosto. Tako, da ne smetim, da ne odvažam odpadkov na nedovoljena odlagališča. Celo opozarjam, da se tega ne sme delati. Prav tako ločujem odpadke,” je sveto zatrjeval ljubljanski župan Zoran Janković, ko so ga povprašali, kako sam skrbi za čistejše in lepše okolje. Vidimo lahko, da je Janković grdo lagal Ljubljančankam in Ljubljančanom, saj dandanes brez kakršnegakoli sramu gradi kanalizacijo čez vodonosnik čiste pitne vode za celo Ljubljano. 

Sodni izvršitelj je namreč v spremstvu praktično celotne bežigrajske policijske patrulje na silo uveljavil začetek nadaljnje gradnje spornega kanala. Pripeljali so gradbene stroje, bagri so nemudoma začeli kopati po privatnih zemljiščih, za katera pa naročnik, to je Mestna občina Ljubljana, ni imel ne urejenega gradbenega dovoljenja ne urejene služnostne poti. Tako je prišlo do ogrozitve že druge ustavne pravice, in sicer pravice do zasebne lastnine.

Sprenevedanje, neodzivnost, molčečnost
Čeprav je pod vprašajem zdravje 300 tisoč prebivalcev Ljubljane, gre namreč za projekt, ki zaradi svoje izpostavljenosti predstavlja potencialno grožnjo več generacijam z nepovratnimi škodljivimi posledicami, smo priča neverjetni molčečnosti, neodzivnosti in predvsem sprenevedavosti pristojnih organov. Poslanec SDS dr. Anže Logar je v preteklih mesecih na pristojna ministrstva naslovil več ustnih in pisnih poslanskih vprašanj, s katerimi je opozarjal na nedopustno gradnjo kanalizacijskega voda do centralne čistilne naprave nad vodovarstvenim zajetjem Kleče.

Na presojo vplivov na okolje se požvižga
Nedavno smo poročali, da so lastniki kmetijskih zemljišč v bližini vodarne Kleče od MOL pod vodstvom Jankovića prejeli dopise, v katerih jim je zagroženo, da bodo razlaščeni, če svojih zemljišč ne prodajo MOL. Janković to počne pod pretvezo varovanja vodovarstvenega območja. Kako resne namene glede ohranjanja čiste pitne vode ima, pa nazorno kaže to, da kanalizacijski kanal C0 gradi kar brez opravljene presoje vplivov na okolje. Več kot očitno je, da se Janković povsem požvižga na okolje in zdravje.

Najbolj žalostno je, da je ravno prejšnja leva koalicija pod vodstvom Mira Cerarja, ki ne manjka niti v tej vladi, izglasovala dopolnitev Ustave Republike Slovenije s 70. a členom, v katerem je pravica do čiste pitne vode postala ustavna kategorija, zdaj pa se ravno pripadniki levice svojega največjega dosežka ne držijo v praksi. Janković se več kot očitno požvižga na pravico do čiste pitne vode, saj vse očitke na svoj račun preprosto zavrača le z besedami, kako naj bi bil celoten projekt spolitiziran. “Tisti, ki želi razpravo preusmeriti na polje politične debate, ne želi dobro ne stroki ne temu, da se to vprašanje reši, kot se mora – torej v dobro državljank in državljanov ter v dobro ustavno varovane kategorije pitne vode,” zatrjuje župan.

Medtem ko Janković navaja, da naj bi nasprotniki njegovega projekta spodkopavali vse skupaj le zaradi njegovega priimka, je jasno kot beli dan, da se poskuša delati žrtev, ker v medijih ne velja več za nedotakljivega. Le upamo lahko, da zaradi brezbrižnosti Jankovića, ki je daleč od okoljevarstvenika, ne bodo najbolj nastradali Ljubljančani, dejstvo namreč je, da je čista pitna voda eksistencialnega pomena za življenje.

Hana Murn

 • bubamara

  Drugorazredna tema; ebe se mi za močvirje.

 • Antonius

  Koliko dobrega je penismančić naredil za Ljubljano se vidi tudi po tem, da je ljubljansko komunalo prodal prijatelju iz srbske Bosne. Firma na trgu ponudbe nima nobene konkurence, zato se lastnik obnaša kot se mu zazdi. Kosovni odpadni odvoz so ukinili, kante za smeti praznijo enkrat do dvakrat na teden, poledica pred par leti je bila pa tudi posledica ne posoljenih ulic in cest v in okoli Ljubljane.
  Bosanski komunalec je seveda mimo razpisov tudi glavni izvajalec razkopavanja vseh cestnih del v Ljubljani. Biznis! Vprašanje se zastavlja, koliko od tega biznisa kapne v žep ljubljanskega penismančića.

  • Vera

   Ne vem zakaj se nihče drug, kot novinarji NOVE 24 TV,ne pozanimajo,ter dajo v medije,kako se malo ven iz središča Ljubljane ,nalagajo različni nevarni odpaki,ter se baje ob vikendih kuri,ter razgraja neka druščina.Ožganine se poznajo po drevesih, sem gledala po TV v tem tednu po 20 ti h zvečer.Nedaleč vstran je zajetje pitne vode ,katero lahko ogrozi tisti delno zažgani odpad . Center mesta ni vse, to si naj županković zapomni za vedno.

  • zokispoki

   Civilne inicijative vabimo vse, ki vam je mar, kaksno vodo bodo pili zanamci, in imajo dovolj carapanove norosti, da pridete v ponedeljek ob sedmih zvecer pred mestno hiso, podpreti mestne svetnike, ki imajo v tem casu izredno sejo mestnega sveta, na to temo. Cim vec nas pride, tem bolj bo mafiozo pod pritiskom. Ubranimo naso odlicno pitno vodo pred kriminalnimi posegi mafijske zdruzbe, tovarisije, z lepljivimi prsti !

   • Antonius

    Škoda ker niste to že vi naredili. Zato vaše vabilo vsem, ki jim je do ljubljanske čiste pitne vode, jaz še enkrat objavljam, očem bolj poudarjeno in vidno.
    ———————————————–
    Civilne inicijative vabimo vse, ki vam je mar, kaksno vodo bodo pili nasi zanamci, in imajo dovolj carapanove norosti, da pridete v ponedeljek ob sedmih zvecer pred mestno hiso podpreti mestne svetnike, ki imajo v tem casu izredno sejo mestnega sveta, na to temo. Cim vec nas pride, tem bolj bo mafiozo pod pritiskom. Ubranimo naso odlicno pitno vodo, pred kriminalnimi posegi mafijske zdruzbe, tovarisije, z lepljivimi prsti !

 • Andrej

  Zoki je najbolji, Samo, da mi tega ne razumemo. Ne spoznamo se na srbske posle, pojma nimamo, kaj je to: nadmudriti. Zanj pa je to temelj poslovanja.

  • lena

   Poznam srbska posla – nasmesek na ustih, ko srba gledas v obraz, ko se obrnes, pa dobis noz v hrbet!

 • Van Der Waals

  KDO PA VERJAME LEVIČARJE? SAMO IDIOT PA TISTI KI IMAJO KORIST OD TEGA.

 • Celcar Mojca

  Ogabnež od človeka!!!! Dol z Zokijem!!

 • Viktorh

  Želeli, hoteli in izvolili so ga. Vedeli so kakšen je. Ostali bodo brez zdrave pitne vode, jaz se ne vznemirjam..

  • Pepy

   Bravo, to je to, pa naj se prebivalci Lj. odločijo, al čefurja, ali pa poštenega Slovenca … kaj takega ( da bi tujec dirigiral domačinom …) pa ni daleč naokoli … ljudje STREZNITE se .

   • Viktorh

    Quisque potest renuntiare iuri suo – Vsak se lahko odpove svoji pravici

 • lena

  Nic novega