fbpx

[Video] Tako “kulturo” danes brani leva opozicija – to je čisto golo norčevanje!

Nočrevanje anarho-levičarskih kulturnikov. (Foto: posnetek zaslona)

Poglejte si kakšno “kulturo” danes branijo v Državnem zboru, predlagatelji interpelacije proti ministru Vasku Simonitiju. Znova sta na sporedu “transvestita”, ki sta pred meseci delala zdraho pred kulturnim ministrstvom v ženskih narodnih nošah.

Tokrat pa sta kulturni program popestrila z novim ekscesom, ki sta ga uprizorila kar v videospotu. Ponovno sta se, za svoje oboževalce, izkazala v narodnih nošah nežnejšega spola, le da sta svoj seksapil, namesto s tradicionalnimi naglavnimi pokrivali, poudarila z lasuljami. Posnetek je vsekakor neužitna mineštra, v kateri se melodije disco glasbe mešajo z balkanoidnimi napevi in cenenimi najstniškimi vložki garažnih reparskih “muzikalij”.

Vse skupaj sta popestrila tudi z “izjemno” simulacijo zvijanja ob drogu, “snifanjem” kokaina, perverznimi seksualnimi pozami in podobnimi izpadi, ob čemer ni mogoče zaznati kakšne posebne izvirnosti, zlasti pa ne občutka za estetiko. Slišimo lahko tudi insinuacije z imenom množičnega morilca Breivika in vidimo norčevanje iz uniforme slovenske vojske ter besedno zvezo “otroci s postaje Friškovac”. Gre na namigovanje na “Otroke s Petričkega”? Strah, da bi nekulturno norčevanje anarho-levičarskih “umetnikov” propadlo, je povsem odveč, saj navkljub porušenju Roga, svoje oboževalce še vedno najde na spletu.

“Kdo vam daje pravico, da teptate in uničujete našo kulturo? Umetnost, kulturne ustvarjalce, delavce, umetnice in umetnike, literaturo, gledališče, film, glasbo, plesno in likovno snovanje, da uničujete našo svetinjo?” se je včeraj v državnem zboru, pred interpelacijo ministra Vaska Simonitija, odzvala poslanka Levice Violeta Tomić. Kaj je mislila z besedo “naša svetinja” je že dolgo časa jasno. Gre za tisto zastonjkarsko in z davkoplačevalskim denarjem izdatno podmazano “kulturo”, ki jo leva opozicija, tudi stranka Levica, tako histerično brani.

Kulturni protest (foto: STA)

Prav ste uganili, govora je o “kulturi”, ki biva na Metelkovi 6 v Ljubljani, in ki je pogosto zgolj podaljšana roka te iste politike, ko gre denimo za protivladne proteste. Na to so včeraj opozorili tudi na ministrstvu za kulturo: “Slovenska kultura se je v prejšnjih mandatih spremenila v podaljšek politike. Minister Simoniti vrača kulturo kulturnikom.” Obenem pa Tomićeva in ostala žlahta radi pozabljajo, da je Simoniti, zlasti v finančnem smislu, neprimerno več naredil za kulturo, ki si ta naziv dejansko zasluži in ni zgolj krinka za protislovenski in protivladni priskledniški aktivizem.

Anarho-levičar brez lasulje. (Foto: posnetek zaslona)

Anarho-levičarski tretjerazredni spektakel. Simulacija plesa ob drogu. (Foto: posnetek zaslona)

“Snifanje” kokaina. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg