fbpx

[Video] Tako levičarji grozijo vladi Janeza Janše z uličnim nasiljem!

Foto: Facebook/Printscreen

Bilo je 29. februarja, ko je postalo jasno, da bo Slovenija dobila desnosredinsko vlado in da bo predsednik vlade Janez Janša. Levičarji so napovedali ulično nasilje, kakršnemu smo bili priča za časa 2. Janševe vlade. Izbruh koronavirusa je levičarjem sicer začasno preprečil novo izražanje nasilja, je pa mogoče po družabnih omrežjih videti, kako so militantni levičarski aktivisti, novinarji in politiki napovedali nasilje proti vladi Janeza Janše. 

Poslanec Levice Miha Kordiš, nekdanji sekretar SD Uroš Jauševec, predsednica sindikata Mladi plus Tea Jarc, antropologinja Svetlana Slapšak, radikalni levičar Janez Stariha, Borut Mekina iz Mladine, Rok Zemljič, Darjo Ugrin in številni levičarski skrajneži, ki se razkrivajo ali skrivajo za anonimnostjo, se imajo za miroljubneže in strpneže. Njihove izjave pa so vse prej kot to.

Kordiš je preko Facebook profila objavil fotografijo na kateri drži tablo z napisom: “Janez uživaj, dokler lahko. Epidemija demokracije – kmalu!” Pri tem pa je svojim sledilcem dal vedeti, da naj se pripravijo na zaostrovanje. “Oblikujte solidarnostne odbore za skupno preskrbo, razbremenite trgovke in zmanjšajte možnost okužbe. Samoorganizacija v epidemiji je najboljše zdravilo proti avtoritarni “demokraciji”. Pomlad prihaja.”

Foto: Facebook

Nekdanji glavni tajnik SD Uroš Jauševec se je v zadnjem času spet prerinil v ospredje. Ne samo zaradi svojega zelo trdega nasprotovanja aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi, ki bi predvidel pomoč vojske pri zavarovanju južne meje, ampak tudi zaradi napovedi vstaj proti sedanji vladi. Na svojem Twitter profilu je namreč zapisal: “V času, ko nam avtoritarna oblast omejuje svoboščine, je legitimen vsak upor. Bo pa prišel tudi konec karantene. Takrat se pa vidimo.”

Levičarsko aktivistko Jarčevo je bilo mogoče večkrat opaziti med gostovanjem na javni RTV Slovenija, ki so jo prisiljena plačevati vsa slovenska gospodinjstva. Ta je dala jasno vedeti, da ji je bolj kot delavci pomembno, da se na oblast vnovič zavihti globoka država. V Poročilih je odkrito pozvala k rušenju vlade: “In dajmo, ko bomo lahko, pojdimo skupaj na ulice in se uprimo temu.” Svoj piskrček je seveda pristavila tudi kolumnistka časopisa Večer Slapšakova, ki je izpostavila: “Ko se krčijo mediji, se širi ulica. Janša je to že imel priložnost spoznati in verjetno bo imel priložnost gradivo tudi obnoviti.” 

Foto: Printscreen

Radikalni levičar Stariha, ki je bil na Listi kolesarjev in pešcev izvoljen v Mestni svet MOL, je v svojem nasprotovanju aktualne oblasti zapisal: “Tale model bo tako svinjsko odletel, da se mu bo leto 2012 zdelo kot pravljica za lahko noč.” Svojih sledilcev pa v izražanju sovraštva ni razočaral niti novinar Mladine Borut Mekina. Ta je namreč preko družabnega omrežja Twitter ob sliki jeznega človeka s kijem v roki zapisal: “Jaz vseeno mislim da bo vstaja, takoj ko bo tega konec. Ali kot bi rekel naš hišni pesnik Lovro Matič: “Ko kaos mine pride sodba zgodovine.”

Med manj znanima levičarskima skrajnežema, ki nista zmogla brez “miroljubnega” izražanja, sta tudi Rok Zemljič in Darjo Ugrin. Zemljič je Janši sporočil: “Blokiraj me, idiot. Vstaja sledi, Janez s stola leti!” Ugrin iz Kopra pa je v svojem uporu z okna z napisom v roki sporočil: “Vlada požrešna: Ni vam mar za junake v zdravstvu, gospodarstvu in male podjetnike. Ko se izolacija konča, se vidimo na ulici,” je dal vedeti.

Foto: Printscreen

Foto: Facebook

Med grožnjami levičarjev pa nedvomno ni spregledati še naslednjih sporočil:

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Hana Murn