fbpx

[Video] Tako padajo etični standardi RTV Slovenija: Hčerka Nika Kovač protestira, oče Miha Kovač pa to komentira v Odmevih!?

Nika Kovač, generalni direktor RTV Igor Kadunc in Miha Kovač.

Javna hiša RTV Slovenija, katere delo morajo financirati prav vsa slovenska gospodinjstva, je dokazala, da so ji pod vodstvom direktorja Igorja Kadunca očitno padli vsi etični standardi. Z gosti v oddajah namreč dokazujejo, da so v ospredju povezave. H komentiranju kolesarjenja v znak nezadovoljstva nad vlado so namreč v Odmeve povabili političnega analitika Miho Kovača, ob dejstvu, da je njegova hči Nika Kovač direktorica Zavoda 8. marec, ki je med organizatorji protestnega kolesarjenja.

Gre za oddajo Odmeve, ki se je predvajala v ponedeljek, 11. marca. Nika Kovač sicer ni neznano ime, saj smo je že pred časom omenili v predstavitvi slovarja protestnikov. Inštitut 8. marec, katerega direktorica je, v svojem opisu odkrito navaja: “Inštitut 8. marec v svojem delovanju proučuje različne oblike družbene podrejenosti, pri čemer trenutno družbeno stanje proučuje predvsem skozi vstop v polje delovanja neokonservativnih družbenih gibanj in praks, ki jih ta uporabljajo.”

Novinarka Starič na povezavo “pozabila”
Kljub temu pa se zdi, da voditeljici Tanji Starič prav malo ni bilo mar, da bi Miho Kovača povprašala kaj glede njegove hčerke. Vse skupaj je še posebej nenavadno ob dejstvih, da družina Kovač predstavlja veliko politično-medijsko družino. V preteklosti so slovensko javnost pogosto prepričevali v svoje ideje. “Od Nikine matere Mojce Kovač Šebart, ki je razvijala zlasti politične ideje ideologa propadle LDS Slavka Gabra, do očeta Mihe Kovača in dedka Nike, vplivneža iz kroga Foruma 21 Boža Kovača,” izpostavljajo v Škandalu 24. Sicer pa lahko o Božu opis preberemo celo na Wikipediji, kjer med drugim piše: “Bil je glavni urednik Dela. Leta 2004 je soustanovil kontroverzno politično društvo Forum 21 in postal tajnik tega političnega društva.” Podatki na strani Foruma razkrivajo, da je član upravnega odbora, na čelu katerega je zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan

Foto: Printscreen

Kovač: Seveda razumem, da so ljudje jezni in da protestirajo
Iz priloženega posnetka lahko vidimo, da je Kovač glede aktivnosti v povezavi s kolesarjenjem povedal, da se glede časa in taktike strinja, da je zadeva vprašljiva, ob tem pa je poudaril prepričanje, da so demonstracije posledica precejšnjega nezadovoljstva enega dela ljudi. “Epidemija covid-19 je prizadela vse nas, tako kot nas že dolgo časa ni prizadela nobena stvar in to, da bi se kdo okoriščal na račun take stiske celotnega prebivalstva, je seveda zavrženo dejanje in kar nekaj indicev kaže, da se je to morda dogajalo. Iz tega zornega kota seveda razumem, da so ljudje jezni in da protestirajo proti temu, kar se je zgodilo.”

Bernard Nežmah in Miha Kovač o usodi vlade

Politična analitika Bernard Nežmah in Miha Kovač sta v Odmevih komentirala aktualno politično dogajanje v Sloveniji.Več ➡️ 4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174692264

Gepostet von RTVSLO.si am Dienstag, 12. Mai 2020

Iz povedanega je očitno, da oče razume protestiranje hčerke in se z njim strinja. Kako je to mogoče glede na to, da je inštitut, ki ga vodi njegova hči, v protestiranje potegnil celo otroke? Očitno pa ogrožanje javnega zdravja nikogar več ne moti, v ospredju je le protestiranje proti vladi, kar pa se z veseljem promovira na javni televiziji. Povsem nepomembna postajajo dejstva, vse se odvija na podlagi indicev. Javna hiša pa nedvomno s takšnim poročanjem le dodatno dokazuje, da je povsem izgubila kompas za objektivno in strokovno poročanje. Sramotno.

Hana Murn