fbpx

[VIDEO] Tako je Šarčeva spitzenkandidatka Irena Joveva pogorevala iz soočenja v soočenje!

Irena Joveva (Foto: STA)

Marsikdo je bil presenečen, ko je Šarec razkril, kdo bo njegova spitzenkandidatka za evropske volitve. Nekdanja “neodvisna” novinarka hiše POP TV Irena Joveva, ki je pokrivala notranjepolitično področje, je kaj kmalu pokazala, da o politiki ni posebej podkovana. Največjo sramoto si je naredila, ko je poleg medlih izjav na soočenju priznala, da se ji tudi sanja ne, kaj je to Trianonska pogodba, s svojimi nadaljnjimi izjavami pa je samo dokazovala, da zna povedati le nekaj stavkov, ki se jih napifla, nato pa nastopi težava, ko jo kdo sooči s kakšnim nepričakovanim vprašanjem.

“Gospa Joveva, če bo prihodnje leto nek poslanec, in če boste vi v parlamentu, na seji rekel, da želi obeležiti za Madžarsko nepravično in katastrofalno Trianonsko pogodbo, kako boste reagirali?,” se je glasilo vprašanje, na katerem je Joveva generalno pogorela že v samem uvodu soočenj kandidatov za evropskega poslanca. Njen odgovor je bil podan na sila nespreten način, kot bi ga podal kdo izmed osnovnošolcev, ko ta na ve odgovora na zastavljeno vprašanje. Je pa žalostno, da spitzenkandidatka nima znanja iz dela zgodovine, ki se ga obravnava v devetem razredu osnovne šole.

Številke ujetih ilegalnih migrantov po njeno kažejo uspešnost vlade
Kljub temu, da je vsakomur v Sloveniji jasno, da nezakonite migracije predstavljajo gromozanski problem, je Joveva v zadnjem soočenju pred evropskimi volitvami v slogu predsednika stranke LMŠ navajala, kako naj bi vlada izvajala se potrebne ukrepe in obvladovala razmere, ki tam po njeno niso izredne, ker naj bi ta učinkovito varovala mejo. “Če bo kaj dodatnega še potrebno, bo to izpeljano zagotovo. Vlada Marjana Šarca je uspešna, to kažejo konec koncev tudi številke ujetih ilegalnih migrantov. Sicer jih najbrž ne bi ujeli.” Ko je kandidatka za poslanko skupne liste SDS in SLS Romana Tomc Jovevo povprašala: “Kaj pa tisti, ki niso ujeti?”, je Joveva na to odgovorila, da so statistike pač takšne, kot so. “Če je porast, so ujeti.” Ob tem je Tomčeva izpostavila, da problem predstavljajo tisti, ki niso ujeti.  Joveva pa je nadaljevala: “V Sloveniji ne ostanejo, zagotovo. Mešane patrulje na slovensko-italijanski meji so nek izkaz dobro sosedskega sodelovanja. Ne vidim težave, kvečjemu prednost.”

Foto: Nova24TV

Ob tem je nadaljevala s pripovedmi v stilu pravljic za lahko noč, kako naj bi vlada Marjana Šarca že sedaj počela in bo naredila vse, da bo Slovenija ostala varna država. “Seveda je treba razumeti ljudi, ki živijo na južni meji. Ne sme se izkoriščati njihovega strahu, predvsem pa se ne sme posploševati in ustvarjati nepotrebnih izrednih razmer ali izredne panike. V listi Marjana Šarca se zavzemamo za okrepljeno varovanje zunanjih meja, predvsem Frontex na meji Hrvaška- Srbija, Hrvaška-Bosna in Hercegovina. S tem bi lahko rešili veliko težav, poleg reševanja težav pri izvoru.”

Joveva je sicer izpostavila, da je Lista Marjana Šarca znana po tem, da ni obljubljala niti pred volitvami. “Ne obljublja, ampak dela,” je ta prepričana. Ko jo je Tomčeva vprašala, če je pozabila prebrati koalicijsko pogodbo, je ta zatrdila: “Govorili ste o obljubah. Koalicijska pogodba je zapisana in se izpolnjuje in se tudi bo. Je pa še čas. Kar se tiče demografskega sklada se pripravlja zakon, ki bo tak, da bo ustrezen in boljši.” Vsekakor pa je zanimiva tudi izjava Joveve, ko je ta na vprašanje, koliko mandatov pričakujejo v LMŠ, odgovorila z: “Mi smo na nuli”. Priznati je potrebno, da se je izrazila res nerodno in zaradi tega postala tarča posmeha uporabnikov Twitterja.

https://twitter.com/jocarules/status/1130553750244995072

Očitno je, da Joveva nima le pojma o politiki in zgodovini, temveč je tudi njeno izražanje nadvse borno. Sicer pa, kar je v glavi, to je na jeziku …

H. M.