fbpx

[Video] Tako so politični aktivisti z nevarno vožnjo in kršenjem prepovedi zbiranja ogrožali sebe in druge; vse več pozivov, naj raje pomagajo starejšim ali hmeljarjem!

Protestniški kolesarji. (Foto: STA)

Revolucija niti v času epidemije ne počiva. Po svetovnem omrežju so prišli v javnost posnetki, kako se je večja skupina kolesarjev na neprimerni varnostni razdalji vozila s kolesi po Ljubljani in z nevarno vožnjo brez primerne distance ogrožala zdravje vseh. Prav tako so kršili odlok, ki prepoveduje zbiranje več kot pet ljudi. “Politični aktivisti na kolesih, ki jih moti preveč učinkovita Vlada RS in predobri rezultati Slovenije v boju s koronavirusom, bi se lahko naslednjič o odpeljali do najbližjega doma za starejše. Nujno rabijo pomoč. Ali pa na kakšno kmetijo, kjer iščejo pridne roke za na njivo in za v hlev,” se je na provokativno akcijo protestnikov odzvala evropska poslanka Romana Tomc.

Protestniki proti trenutni vladi ne prenehajo. Po balkonski revoluciji so s svojimi nesmiselnimi akcijami zavzeli Trg republike. Po prižiganju sveč, igranju badmintona in golfa, lepljenje papirnatih sporočil v podobi obrisov svojih podplatov so tokrat Trg republike zasedli protestni kolesarji in hupali pred poslopjem Državnega zbora.

V medijskem kartelu so akcijo pozdravili z velikim zadovoljstvom, da so znova lahko prelili nekaj črnila proti trenutni vladi. A protestniki se sploh ne zavedajo, da so s to akcijo naredili več škode kot koristi. Kršili so odlok o zbiranju na javnih mestih in druženju, niso upoštevali varnostne razdalje. Slovenska policija pa tudi zaradi nadaljnjega miru ni popisala niti enega kolesarja, kljub temu, da živimo v diktaturi po mnenju balkonskih revolucionarjev. Pretekle akcije kljub kritičnosti našega medija razen škodovanja okolju ni imelo posledic za posameznika. Ta akcija pa ima vpliv na zdravje. Dogodek je še toliko bolj škandalozen, saj smo na videoposnetkih opazili  mame in očete, ki so za svoj ideološki boj pripeljali tudi svoje otroke.

https://twitter.com/RomanaTomc/status/1253946918532767744

Jezni odzivi na slovenskih družabnih omrežjih
Popolno manipulacijo si je privoščil Dnevnik, ki je med drugim zapisal, da se je na “Trgu republike pred parlamentom zbralo več kolesarjev, ki so bili opremljeni tudi z rožljajočimi predmeti glasno, a mirno protestirali proti represiji trenutne oblasti.” Jeza slovenskih državljanov je bila več kot očitna na nove provokacije radikalnih antijanšistov. “Čakajte malo, a nismo vsi v hišnem priporu? Skoraj prepričan sem, da sem kakšen dan nazaj to prebral v tvitu najbolj znanega slovenskega novinarja Blaža Zgage,” se je spraševal Jože Gašparič. Uporabnik Igor se je spraševal, kakšna represija se je izvajala nad kolesarji in komerkoli v Sloveniji.

Nekateri državljani so bili zelo kritični do tega, da aktivisti kršijo ukrepe, slovenska vlada pa jim pomaga v težkih časih z denarnimi nadomestili. “In potem v žepe pospravili denarne podpore, ki jim jo je dodelil ta diktator na oblasti,” se je spraševal Dušan Polanc. Uporabnica Brigita Eul se je sramovala, ali je to slika naše države, ko v teh težkih časih umirajo sodržavljani. Izpostavlja, da tega ne vidiš v nobeni drugi državi v Evropski Uniji, Kljub trudu, da bi zrušili trenutno vlado, jim ne bo uspelo. “Ti se menda s tem odpovedujejo pomoči države ob epidemiji. Ker hočejo biti svobodni in živeti od dela svojih rok,” je na nehvaležnost nekaterih objestnežev kritična Alenka Helb.

Na Dunaju aretirali vodje protestnikov proti covid-19
Slovenska diktatura pod vodstvom Janeza Janše je zelo čudna. V dikaturah velikokrat ne moreš izraziti nasprotnega mnenja in svobodno protestirati proti trenutni oblasti. Eden izmed uporabnikov je delil zanimivo informacijo, da so v Avstriji tudi potekali protesti proti omejevalnim ukrepom avstrijske vlade. Vendar so avstrijski organi popisali sodelujoče, proti organizatorju pa spisali obtožnico. Glede na prakso sosednjih držav, bi podobne provokacije morali kaznovati tudi slovenski organi pregona.

Luka Perš