[VIDEO] Tako sodnica Dunja Franken ščiti banksterje: Ji bo uspelo zabrisati sledi do 1,5 milijarde evrov vašega denarja?

Dr. Anže Logar, poslanec SDS (foto: SDS)

Če bo sodnica Dunja Franken zavrnila zahtevo za zaseg dokumentacije glede obiskov javnih funkcionarjev pri upravi NLB, se lahko zgodi, da komisija ne bo mogla priti do podatkov največje državne banke, za katero smo ob zadnji sanaciji vplačali 1, 5 milijarde evrov.

Predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, dr. Anže Logar, se je danes odzval na odgovor okrožne preiskovalne sodnice Dunje Franken glede zahteve komisije za zaseg dokumentacije NLB – obiski pri upravi banke.

Ustrezna zakonodaja sprejeta, a je nihče ne upošteva!
“Za delo preiskovalne komisije je ostalo še štiri mesece, torej vsak dan šteje. Od spremembe ZBan-2 22. julija tega leta, ko je, kot veleva zakon, preiskovalna komisija dobila možnost neposrednega zasega bančnih dokumentov, se pri delu preiskovalne komisije ni kaj bistveno spremenilo. Banke kot da še niso osvojile tega dodatka pri dotičnemu členu ZBan-2, posebej pa izstopa NLB, ki redno zavrača vse naše zahtevke po dokumentaciji,”
 je uvodoma dejal dr. Anže Logar, ki je dodal, da je komisija prav zato primorana uporabiti stari instrument, to je zaseg prek sodišča.

“Sodna praksa načeloma v večini primerov dobro deluje, vzame nekaj več časa, kot če bi do teh dokumentov prišli neposredno, pojavi pa se neznanka, ko trčita skupaj dvojica NLB in sodnica Dunja Franken,” je povzel dr. Logar. Dodal je, da bo “to že drugi primer, ko sodnice v primeru NLB nismo uspeli prepričati, ali pa se vsaj nakazuje, da je tudi v tem primeru ne bomo uspeli prepričati, da komisija potrebuje izpiske oziroma seznam obiskov pri upravi banke, taksativno naštetega seznama politikov in ostalih javnih funkcionarjev, kreditojemalcev, bolj ali manj javnih oseb.” Dr. Logar je pojasnil, da omenjena sodnica od komisije zahteva dodatne obrazložitve in da je iz načina njenega zapisa mogoče zaključiti, da bo komisijo zavrnila v njeni zahtevi po seznamu obiskov vseh predstavnikov vlad od leta 1997 do nastopa dela preiskovalne komisije na NLB.

Očitno je lahko strah 150 vplivnih posameznikov. Morda bomo kmalu izvedeli, katerih …
“Zahtevamo seznam približno 150 oseb, skupaj s svetovalci, zunanjimi svetovalci, lobisti, kreditojemalci, ki so najemali kredite, ki so končali z velikim diskontom na slabi banki,”
 je povedal predsednik preiskovalne komisije, ki je nato pojasnil, da je komisija v  času zaslišanja prič prišla do primerov, ko se je konkretna poslovna odločitev v banki spremenila neposredno po obisku nekega javnega funkcionarja. “Da bi ta pričanja ustrezno ovrednotili oziroma argumentirali z dokazom, smo se odločili, da zahtevamo seznam obiskov pri upravi banke,” je povedal dr. Logar.

Dr. Anže Logar preiskuje odgovorne za nastanek slovenske bančne luknje. Foto: Nova24TV.

Mandat preiskovalne komisije in namen oziroma biblija dela preiskovalne komisije so jasni!
V odreditvi parlamentarne preiskave se v točki 6. preiskovalni komisiji nalaga, da mora ugotoviti, kdo so bile osebe, ki so bile pristojne oziroma so odobravale slabe kredite in ugotoviti njihovo odgovornost. Hkrati mora preiskovalna komisija ugotoviti vlogo in odgovornost aktualne vlade in raziskati morebitno vpletenost, vplivanje posameznih nosilcev javnih funkcij. “Tu je torej neposredni mandat ali razlog, zakaj ta seznam zahtevamo, sam mandat govori o vplivanju aktualne vlade, torej vseh tistih 150 funkcionarjev, ki izhajajo iz prvega dela zahtevka,” je pojasnil dr. Logar.

Zakaj je nujno, da Logarjeva komisija dokumentacijo pridobi
“Nepremoženjska korist se lahko kaže v privilegiranem dostopu do bankirjev in s tem do urejevanja posebnih okoliščin za prijatelje, družinske člane ali poslovne sodelavce. Preiskovalna komisija mora ugotoviti, pod kakšnimi pogoji so bili slabi krediti odobreni in za najpogostejše kreditojemalce, katerih krediti so končali na slabi banki, bo najbrž zanimivo ugotoviti, ali so bili pogosti gosti pri upravi banke in tako bo tudi jasno, zakaj so dobili najugodnejše pogoje brez zavarovanja,”
 je zahtevo komisije po zasegu seznama obiskovalcev dodatno podkrepil predsednik komisije.

Med nalogami preiskovalne komisije je tudi ugotovitev klintelističnih in koruptivnih ravnanj, torej je “čas, da se dokončno ugotovi, koliko je bilo tega sodelovanja in kolikšna je bila škoda.”

“Če je namen ugotoviti, koliko je bilo sodelovanja z javnimi funkcionarji in bankami v državni lasti, ki smo jih potem plačali davkoplačevalci, v preiskovalni komisiji menimo, da smo upravičeni do teh podatkov in je popolnoma nerazumljiva zadržanost sodnice Dunje Franken do naše zahteve,” je nadaljeval dr. Logar in dodal, da ima komisija še več referenc, na katere se sklicuje in na podlagi katerih je komisija upravičena do različnih dokumentov. “Ugotoviti moramo tudi, ali so se krediti odobravali tudi zaradi posredovanja oziroma vplivanja nosilcev javnih funkcij, in to je razlog, zakaj zahtevamo te podatke,” je povedal dr. Logar.

Vsem v razmislek …
“Ob odgovoru sodnice, ki je ob naši zahtevi zapisala, da, citiram, “iz zahtevka niso razvidni razlogi, na podlagi katerih bi sodišče lahko ocenilo, ali gre za dokaze, pomembne za parlamentarno preiskavo”, se postavlja vprašanje z vidika davkoplačevalca. Ali ni podatek, če je predsednik vlade, svetovalec na ministrstvu za finance, gospodarski minister, šef KAD, šef AUKN obiskal upravo banke in je uprava banke še isti ali naslednji dan spremenila odločitev, ki je bila predhodno napovedovana, pomemben? Ali ni pridobiti podatek o tem skladen z namenom parlamentarne preiskave? In če moramo poimensko ugotoviti, kdo je odobraval slabe kredite, moramo ugotoviti, ali so tisti, ki so prejemali slabe kredite, imeli privilegiran položaj in dostop do članov uprave te banke,” je povedal predsednik komisije in dodal, da preiskovalna komisija soglasno meni, da je ukrep zasega seznama obiskov primeren, nujen in neizogiben.

Vlada in ministrstvo za finance sta sodelovala, zakaj NLB ne želi?
“Danes smo se odzvali, ker želimo poudariti pomen zasega podatkov za nadaljnje delo preiskovalne komisije. Če bo sodnica zavrnila zaseg in bo naša zahteva pristala na višjem sodišču, in če bo tudi to našo zahtevo zavrnilo, potem preiskovalni komisij ne bo ostalo nobeno pravno sredstvo, prek katerega bi lahko prišli do teh podatkov,”
 je dejal dr. Logar. Po njegovih besedah bo takšno stanje nenavadno, saj je komisija podobne podatke dobila tako od vlade kot tudi od ministrstva za finance. “Od največje državne banke, v katero smo ob zadnji sanaciji plačali 1, 5 milijarde evrov, pa do teh podatkov ne bomo mogli priti,” je poudaril dr. Logar in dodal, da ima ključ do teh podatkov sodnica Dunja Franken, v kolikor se bo odločila za zavrnitev, pa potem še višje sodišče.

Dunja Franken je sicer pred časom že odločila, da komisija ni upravičena do podatkov glede pogodb banke z zunanjimi podizvajalci, dr. Logar pa je tudi pojasnil, da so točne informacije o tem, da komisija zahteva podatke o transakcijah nekdanjih članov uprav in guvernerjev. “Nismo prva preiskovalna komisija, ki zahtevamo izpiske tekočih računov, je pa zanimivo, da je komisija, ko je zahtevala izpiske določenih bankirjev, s to zahtevo na nek način sprožila velik vihar. Odločitev komisije o tem je bila soglasna, ker pa gre za odločitev, ki je varovana z dvema stopnjama tajnosti, konkretnih imen oseb, za katere zahtevamo podatke, ne morem posredovati.”

Celoten posnetek novinarske konference dr. Anžeta Logarja si lahko ogledate v nadaljevanju:

J. F.

 • RATATA

  Vsa ta razvlačevana preiskovanja meni ne pomenijo nič drugega kot vzbujanje lažnega upanja v ljudstvu o tem, da pri nas, v Sloveniji obstaja pravičnost in poštenost ter vladavina prava.
  Torej, zagotovo nekaj ne štima!
  To, da nekaj ne štima (tudi če obstaja le sum) mora biti komanda kriminalpoliciji in javnemu tožilcu za uvedbo postopka uradne preiskave, ki mora biti speljan hitro in učinkovito. Slediti pa morajo kazenske uvadbe in sodni postopki z ustreznimi epilogi.
  Ljudje se s tem in na takšen načini nimajo(mo) kaj ukvarjat, ker morajo(mo) delat ali pa uživat sadove minulega dela.

  • KIKI

   Kaj pa dela ta hip najlepši, najsposobnejši in najbolj pošten minister za pravosodje?
   A že zlaga gate v kufer , da jo bo spičil med nedolžne varuhe človekovih pravic EU.?
   Tam ga žal ne poznajo!

   • RATATA

    Da ne bi ružno prase morsko zasedel mizo z one, sodniške strani,
    namesto z nasprotne, namenjene kršiteljem!

   • Steiermark

    Mislim, da bolj kot gate, si pakira plenice…….potrebovl jih bo….

 • Olga_10

  Namesto, da bi sodišče samo sankcioniralo vpletene kriminalce, “sodnica” (politkomisarka) ovira komisijo, da bi prišla do njihovih imen!
  Vlada in finančno ministrstvo sta sodelovala s figo v žepu, saj sta oba vedela, da se bo vse ustavilo v krivosodju!
  Obvestiti je treba evropsko komisijo o oviranju Logarjeve komisije,, nesodelovanju sodišča in poklicati pomoč od zunaj! Sodnici pa vzeti licenco in jo postaviti na cesto, zaradi ščitenja nezakonitosti!

  • Janko Gedlička

   So že obvestili EU o Iran gatu,preko NLB, pa se ni zgodilo čisto nič.

 • Edi Puc

  …. Dr. Logar je EDINI, ki v tem času REALNO dela v smeri obelodanjenja MAFIJE, ki nam krade naše Vsem pred očmi. Niti skrivajo več ne. Le kam se je vojak KOS izgubil. Bo jutri Logar PADEL z LOJTRE, kot tisti kriminalist ??????????????

  • RATATA

   Škoda bi ga blo fanta. Upam, da ga mirkajo!

   • KIKI

    Dr kahlar , . Modendorfer pazi, da se dr. Logar ne bi zmuznil skozi kakšna
    priprta vrata slovenskih bank in odnesel ven kakšno svinjarijo!

  • Janko Gedlička

   Če so obsodili nedolžnega dr. Noviča, bi se jih prav nič ne motilo, če bi “ponesrečilil” dr. Logarja. Kar se pa sodnice tiče, pa itek nima nobene licence in česar ni tudi vojska ne more vzeti.

  • Steiermark

   morda ga bo kakšen kos spodnesel…..

 • RATATA

  Tožilke in sodnice se bodo spet izkazele z zavlačevanjem,
  pozabljanjem,
  nerazpisom obravnav …
  Tale dunja frankenštajnarca se je že pred parimi leti izkazala v enih zadevah povezanih z župankovićevo ps in merkatorhrvatorjem.
  Torej nobenemu od udeležencev v bančniško bančnih švajnerajih se ni treba nič bat.

  • KIKI

   Jih bo pa potrebno nekje na ovinku pričakat s kakšnim hrvaškim
   kamionom in jih zrinit v kakšen smrtonosni jarek… ideja je njihova, ne moja!

  • Franc Šink

   Ona je “consiglio”trenutno najmočnejše mafije v Sloveniji.

   • RATATA

    Korajžni smo, ko jih šimfamo Franc. Klinc, pa naj nas počijo mafijozoti komunajzrski kradljivi.

 • xtc

  Težava je v tem ,da zadeve vodijo v levo politično sfero,kar utegne škoditi levici zato tak upor.

 • DJURO SUMAR

  Tresla se je gora, rodila se je miš.

  • RATATA

   Ja, tam v Radečah rdečih, pred dobrimi šestdesetimi leti.
   Ime so mu dali Jurij, zdaj je pa šumski đuro.

   • DJURO SUMAR

    Blebetaš tako malo na pamet. Imaš pa pravico, torej ne odnehaj.

    • RATATA

     Matr me spodbujaš kot bi jaz bil tvoja rokometašica.

     • DJURO SUMAR

      Lahko napišeš še kaj veš, ne le stavek ali dva. Nagradno vprašanje za tebe. Katero obletnico bo drugo leto praznoval Rokometni klub Radeče?

     • RATATA

      Veš, ko bi jaz vedel, katerega leta ste sploh vi komunisti v Radečah, bi že lahko pravilno odgovoril.
      Rajtam pa, da še niste osamosvojeni. Torej ste tam približno tri leta po OI Sarajevo 84.

     • DJURO SUMAR

      Dobro ti gre.

     • RATATA

      Veš, ko bi jaz vedel, katerega leta ste sploh vi komunisti v Radečah, bi že lahko pravilno odgovoril.
      Rajtam pa, da še niste osamosvojeni. Torej ste tam približno tri leta po OI Sarajevo 84.

     • RATATA

      Veš, ko bi jaz vedel, katerega leta ste sploh vi komunisti tam v Radečah, bi že lahko pravilno odgovoril.
      Rajtam pa, da še niste osamosvojeni. Torej ste tam približno tri leta po OI Sarajevo 84.

     • RATATA

      Kuga pa jst vem katerga leta ste vi komunist u Radečah. Verjetn se še niste osamosvojil in pišete leto OI Sarajevo 84.

  • garfi

   vaša mala murgelska podgana

  • Olga_10

   Ko se bo gora dovolj stresla, se bo tudi podrla na levičarske podgane!

   • KIKI

    Podgane živijo v rovih in kanalskih jaških! Kaj bo torej z dačo?
    Ah, že vem; Štefka bo kuhala boršč s krompirjem za vse Kučanove
    podložnike!

 • garfi

  Vili Kovačič ustanavlja odbor proti zlorabam v pravosodju

  • KIKI

   Vsaka čast!, le bojim se, da bo to Sizifovo delo! Ampak, v volji je moč
   in takemu odboru bi se z veseljem pridružil!

   • garfi

    udeleževal se bom aktivnosti še naprej in dokler bodo

   • garfi

    udeleževal se bom aktivnosti še naprej in dokler bodo

   • garfi

    udeleževal se bom aktivnosti še naprej in dokler bodo

   • garfi

    udeleževal se bom aktivnosti še naprej in dokler bodo

   • garfi

    udeleževal se bom aktivnosti še naprej in dokler bodo

 • Antonius

  Treba jih bo na volitvah z=bati, da bodo imena pralcev iranskih dolarjev prišla na plano.
  Dokler nam bodo sodili sodniki-ce, ki svoje politične botre rešujejo z zastaranjem, bo tako, kot je.
  Sodniška kamarila preprečuje dostop do dokazil v kriminal vpletenih, če pa do sodnega postopka pride, jih rešujejo pa z zastaralnimi roki.
  Vsak sodnik, sodnica, ki si je dovolil, da mu je sodni postopek *ušel* v zastaranje bi moral TAKOJ zgubiti sodniški mandat.
  Zastaranje sodnega postopka je sodnikom izgovor, da se izognejo dokazani krivdi in obsodbi predvsem *njihovi*.
  Njihovo delo je enako vsakemu plačanemu delu. Kdor ga ne konča, zgubi službo!!!
  Sodnica Dunja Franken si zasluži, da vsaj kakšen pes ob njej taco dvigne.

  • KIKI

   Mi smo včasih takole rekli: “ni vreden(na), da ga (jo) pes poščije!!!” ….saj poznate ta rek?

 • učko

  Temu trapastmu Logarju dajejo v roke uporabljen wc papir, ona pa misli, da bere dokumente, muahahaha

  • MižekFiga

   FUJ, kolaborant!

  • Franc Vidrih

   A si tudi ti dobil kakšen nepovratni kredit, ker ti gre dr. Logar tako na živca?

 • romanos1

  Objaviti sliko sodnice!

 • Grenze

  Rdeča frača ki ima tam luknjo kjer bi morala imeti pamet .

 • antimur

  Takšni murglaški pra..sici moramo fizično onemogočiti dostop do sodstva, obenem ji je pa potrebno dati lekcijo, ki jo bo pomnila do konca svojih dni.

  • KIKI

   Boš ti ali naj jaz?

 • MižekFiga

  Samo njen totalen “suspenz” je pravo dejanje.

  Ali pa podobna akcija, kot sojo naredili tožolki Kotnikovi. To pomeni, da znajo zaščititi sebe.Vprašanje kako bodo zaščitili državljane je odprto!
  Tudi policijo (kriminaliste, politično policijo) čaka podoben ukrep!

  Ne vem kako, vedndar je ta prevetritev nujna pred volitvami.

 • lauraas

  Pa to več ni za verjet.

 • lauraas

  Leva EU miži.

 • VERRZIFIKATOR

  Franka Dunjšek

  FRANKENSTEIN V ŽENSKI IZVEDBI

  Ko že misliš, da je v pravosodju
  Frankenstein le eden, prispodoba,
  se pokaže hitro zmota groba,
  vzrok je ta pomota nelagodju.

  Da je frankenštajnka tudi ženska,
  poduči razsodbe te vsebina,
  plitkost jo krasi in ne globina,
  je vsebina jasna, vsa namenska.

  Frankenštajnka tu je, da prikriva
  vse zločine znane te srhljivke,
  strašne bančnoroparske grozljivke,
  da gledalce redno v stran odriva.

  Stran da gledaš, ko se stvor sprehaja
  med trezorji in ko ropa vidno,
  frankenštajnka brani ga perfidno,
  žakelj mu drži in vanj podaja.

  Kdaj bo konec trilerja nastopil,
  se gledalec vedno bolj sprašuje
  in samo še eno pričakuje,
  te nestvore da bo kdo izklopil.

 • soc

  Na dobrem starem Divjem zahodu so besni meščani nepoštene sodnike obešali. Grozno, res.

  • DJURO SUMAR

   Kje so tisti lepi časi, ko je veljal zakon ulice.

   • Franc Šink

    Zate komunistični.

    • DJURO SUMAR

     V socialistični Jugoslaviji sta vladala red in disciplina.

  • Janko Gedlička

   A ni pred sodnijo v Ljublani park z drevesi z močno razraslimi vejami?

 • Če obstoja sum za kaznivo dejanje, se ne more nihče izgovarjati na zaupnost podatkov.

  • Franc Šink

   To oni ne smatrajo kot kaznivo dejanje.Vidiš to je to!

 • Slovenec 33

  Zopet bom ponovil, da je Slovenija okupirana država!
  Okupatorji in izdajalci slovesnkega naroda se ščitijo med seboj, da se okupacija lahko nadaljuje in da se lahko še naprej ropajo in zatirajo Slovenci.
  Pri teh podlostih jih podpirajo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, LGBTQ izrodki in sorošisti.
  Ne morete in ne smete pričakovati od okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda dejanj, ki bi bila v korist Slovencem.

  • Janko Gedlička

   V filmu Nurnberški proces je tožilec v privatnem razgovoru dejal predsedniku sodišča, ker mu je šlo na živce hudo motoviljenje nacistovčeš, da oni niso nič hudega storili, da so pač Eskimi zavzeli Nemčijo in so oni krivi za zločine in holokavst.
   No vse kaže, da so Eskimi tudi pri nas odgovorni za bančni rop stoletja, ter drugo kontinuirano ropanje. Drugih ni.

 • Stajerka

  nč bat……kos švica, pa ne od straha, ampak izrednega tempa…….pucajo kot arhive leta 1992……pa to…

  pa nekaj neverjetnega, trga fse kar mu pride na misel :))
  https://www.youtube.com/watch?v=TAGcE4fdpwI

 • Morala

  Roka roko umije! Na vse načine onemogočajo, da javnost izvedela za imena…

  “Ustrezna zakonodaja sprejeta, a je nihče ne upošteva!” Vsak dela po svoje, brez odgovornosti kot na divjem zahodu…in to se ve, da se nikomur ne bo nič zgodilo…

 • FORT WORTH

  V tej drzavi je tezje priti do dokumentov, kot do denarja.
  Rdecim tajkunom so miljone € podelili na lepe oci in brez minimalnega kritja ali zavarovanja.

  Zdaj pa sodniki preiskovalno komisijo na vse mozne nacine ovirajo, da ne bi prisla do obremenilnih dokumentov o podpisnikih, ki so to odobrili in prejemnikov milijonov, ki niso bili in ne bodo nikoli vrnjeni.
  Drzavni uradniki scitijo lopove in zato prejemajo mastno placo.
  Drzavljani pa imajo edino dolznost :
  Krpati nastalo bancno luknjo.

  NAROBE SVET !

  • Jana učak

   Ja kaj je pa z mariborsko nadškofijo? Je najbrž bog pomagal!!?!

   • Majda

    A si ti tudi med 150timi?Se bojis? Glede na tvoj komentar, zelo. In prav je tako! O mariborski nadskofiji pa ves toliko, kolikor mediji podajajo Fake news.

 • Vrhovni sodnik

  Kwa se pa čudite, saj je nastavljena za to, da lewake ščiti.

  • Janko Gedlička

   In svoj privilegij, da je lahko preiskovalna sodnica. Nima težkega dela, le kraspati se ne sme tam, kjer je ne srbi.

  • samsara

   Zagotovo ne kar tako, iz dobre volje.

 • Bald Eagle

  Oviranje preiskave bank samo dokazuje, kako močno je ta država ugrabljena s strani levičarke falange. Dokaz, da “deep state” v celoti upravlja s to državo. Potrebno je vedet, da kadar gre za ogromne vsote denarja, je politična mafija in vsi tisti, ki so v spregi z njo pripravljeni storiti prav vse za zaščito svojih interesov in privilegijev. Po vsem do sedaj videnem in slišanem sem vse bolj prepričan, da se te mafije ne bo mogoče rešit na drugačen način, kot z orožjem ali pa ji prepustiti, da bo Slovenijo dokončno uničila, ljudstvo pa pahnila v globoko revščino. Vse je odvisno od tolerantnosti ljudi, koliko časa bodo še tolerirali ropanje Slovenije s strani levičarske mafije.

 • mginko

  Stara udbomafija iz murgel in njen podmladek se ne da . Dovoljena so vsa sredstva za njihov mafijski obstoj.
  KDAJ , ČE BO, NARODU POČIL FILM, DA POSPRAVI TO UNIČUJOČO BANDO NARODA IN UKRADENE DRŽAVE ??? !!!

 • Janez

  ČESTITKE !
  Odličnemu dr. A. LOGARJU za zelo dobo dosedanje delo !
  In ?
  Kar zavzeto – kot doslej – naprej :
  vse,
  ki kakorkoli ovirajo pooblaščeno in izjemno pozitivno delo Komisije za preiskavo bank !
  Pa?
  JE NAJBOLJE – KAR – OBELODANITI, JIH DATI – NA LUČ JAVNOSTI !
  Znano je ?
  DA JE
  – OBELODANJENJE POČETJA ” TA PRAVE MAFIJE ”
  – EDINO
  “OROŽJE” IN OBRAMBA – PROTI NJEMU ŠKODLJIVEMU ITD. POČETJU. L.r. Janez K. KOMENDA

  • Marija

   In javnost nič ne naredi bankirji pa veselo naprej

 • učko

  Ta pofukan Logar, ki se obnaša domiišljavo in objestno, ni naredil še nič, nobenih rezultatov od njega ! Naj raje prizna, da zadevi ni kos in basta !

  • borko

   koga se pa ti bojiš

 • Franc Šink

  Kaj skrivajo in koga ščitijo, to je vprašanje.

 • Ana Job

  Dunja Frankenstein dela po navodilih paradržavnega udbovskega vodstva, sledove je treba zakriti!

  • samsara

   Naj stane kar hoče. Ni duge opcije.
   Razen morda ‘pijani lovec’?

   • BIG MAMA

    Lovec je že bil, v igri je sigurno kaj novega. Običajno scenarijev ne ponavljajo.

    • samsara

     Nič ni novega pod soncem. Zgodovina se ponavlja, saj se nima kdo iz nje česa naučiti. Vsaj večina ne, ali pa bolj počasi.

     • BIG MAMA

      Učenje na lastnih napakah pri nas ni obrodilo sadov zato dobrih rezultatov še ni za pričakovati.

 • Karmen

  Kako 150 oseb, saj je ja celi Sloveniji jasno, da je za vse kriva Mariborska nadškofija. Politiki in njihova žlahta so čisti kot solza.

 • Ryuk

  Levica Logarju samo polena meče pod noge. Se že ve zakaj. So že videli, kaj jih čaka, ko je prišlo poročilo o Faktor banki in Probanki.

 • Marija

  Zanimivo novinarji nimajo vprašanj?

 • if

  Kriminalno je preiskovalni komisiji pod vodstvom Logarja preprečevati izvajanje zadevnih pristojnosti.

  Ljudje, očitno je z zadevnim problemom zadet in prizadet vrh slovnske levičarske politike, pretekle in sedanje!
  Če hoče RS preživeti, mora to zadevo procesirati strokovno in demokratično. Komisija pod vodstvom Logarja mora dobiti dokuente.
  Zadeva je jasna!
  Ob znanem času, na znanem kraju, za znano vrednost, znani ljudje s kriminalom branijo bančni kriminal! Oba tipa kriminala je nujno razkriti in ju demontiratu!

 • Hun

  dokler SDS ne rata na “umazan” nacin dobit od SOVE kak prisluh od banksterjev al bivse politike o kakih medsebojnih pogovorih o interesnih mahinacij…ne bo nic z vecinsko zmago na volitvah in lustracijo…Orban ve kako je zdruzil ljudstvo, da so vecinsko glasoval za njega..naj se Jansa spovne kako so zdruzl Slovence ob “odtujenem” dokumentu na katerem je pisalo da oblast dela proti ljudstvu..tole Logzijevo postenje je samo smesenje samega sebe

 • dr Janez Sveti

  Kam pa pridemo, če povemo vsem, kdo vse je dobil milijone in kako so razdeljeni? Raja, naj bo raje tiho in lepo plačuje davke.
  DR Janez Sveti Valpet

 • domovina mili dom

  Ni razumeti zakaj se levica, kot progresivna sila, boji razkritja banksterjev. Res , res zanimivo.

 • Franjo Trojner

  Norca se delajo elite iz nas drugorazrednih državljanov. Banksterje vsi ščitijo in kot vse kaže so bo kljub velikim naporom Logarjeve komisije banksterjem uspelo tudi tokrat, že drugič izmakniti roki pravice. Narod pa trpi. DELAVCI V GOSPODARSTVU VRAG JE ŠALO VZEL, javni sektor bo 14. februarja znova stavkal! Štrukelj:” Gre za največjo stavko v javnem sektorju v zgodovini samostojne Slovenije”.
  Zahteve:
  -zvišanje bruto plač vsem v šolstvu/javnem sektorju
  – izplačilo bruto 1200 € regresa v letu 2018
  Država je pričakovala, da bo na plečih izobraževanja reševala javne finance.
  ??????????????????!!!!!!!!!!!!!!????????????
  Pa saj to je neverjetno! 1 milijon Slovencev živi skromno iz meseca v mesec, od tega jih 400 000 živi pod pragom revščine, kljub temu, da so zaposleni, ker prejemajo minimalno plačo ali dlako več. Enako ali še huje se godi naslednjim 300 000 upokojencem z mizernimi penzijami pod 500 €, kar ne onemogoča človeka vredno, dostojno preživetja meseca. Še posebej, če jim je umr zakonec in živijo sami. Zato so nekateri upokojenci tudi danes lačni in pozimi zmrzujejo. Tako drastično razslojevanje naroda in vedno večji razkorak med zaposlenimi v gospodarstvu in v javnem sektorju, kot ga z abnormalno davčno in plačno politiko peljejo vse leve in tudi ta leva Cerarjeva vlada gotovo vodi do konfliktov v družbi, še posebej med zaposlenimi v preobdavčenem realnem sektorju in med zaposlenimi v javnem sektorju. Kaj zdaj bo vlada znova nabila zaposlenim v gospodarstvu, gospodarstvenikom še večje davke, da bo lahko potešila apetite po večjih plačah in večjem regresu uslužbencem javnega sektorja? Ali vi vladni levičarji, uslužbenci in sindikati javnega sektorja sploh razumete, da velika večina zaposlenih v realnem sektorju tudi zaradi velikih davkov lahko samo sanja o izplačilu regresa in če že je je minimalen, da naše plače v veliki večini ne dosegajo slovenskega povprečja? Kaj je zdaj? Ali moramo imeti mi zaposleni v realnem sektorju zaradi vedno novih in večjih obdavčitev še manjše plače, da boste vi zaposleni v javnem imeli še večje??? Jaz te logike ne razumem več! Kakor nikakor ne morem razumeti vodstva sindikatov, ki bi naj zastopali delavce v gospodarstvu, ki javno podpirajo sindikate javnega sektorja pri njihovem štrajku. Pa kdo je zdaj tu nor in kdo koga zastopa in kdo za čigave pravice in boljše plače bori??? Izgleda, da smo delavci v gospodarstvu razdrobljeni med različnimi panogami in podjetji brez vsake moči lahek plen vseh. Le zakaj imamo delavci v gospodarstvu sindikate in koga ti sindikati zastopajo, je vprašanje za milijon $, še posebej, če vemo, da so se pravice delavcev v gospodarstvu v zadnjih 26 letih zelo okrnile in je prav v tem sektorju največ kršitev delavskih pravic, zakonodaje. Lahko bi začel tudi temo o očitni v nebo vpijajoči razliki med odsotnostjo delavcev zaradi bolniškega staleža v gospodarstvu in delavci v javnem sektorju in posledično o umrljivosti, lahko bi načel temo o poklicnih boleznih in skladu za njihove odškodnine, pa ne bom, ker v tej državi ne ministrstev, ne leve Cerarjeve vlade in ne sindikatov, kakor tudi dominiatnih medijev ne to očitno ne zanima, briga! Pa bi jih moralo, mar ne? Pogosto se vprašam, ali je Slovenija res del EU in se pri nas vsaj minimalno spoštujejo vsaj osnove zakonodaje EU????

 • Rotar Jakob

  kurćan z zloćinsko udbomafijo in komunistično kliko genocidno molze slovence skozi nlbbančne luknje dokler ne zvisi na kratkih zločinskih lažnivih nogah v haagu ko bo odrešena slovenija!

 • Brutus

  Za ta osebek in njej podobne, bi jaz bi že sedaj ”na zalogo” pripravil kazenske ovadbe za sostorilstvo pri kaznivem dejanju korupcije, pranja denarja, oviranje organov pregona pri izvrševanju zakonskih pooblastil itd itd…! Morda si ta in njej podobni osebki domišljajo, da so nad ustavo in zakonom in da bo murgeljska mafija vladala v nedogled….?

 • Franjo Trojner

  Janšo leva oblast preganja zaradi njegove osebne lastnine, povprečne bajte in danes že starega avtomobila, ranga srednjega cenovnega razreda???? Vseh tistih, ki so že drugič povzročili več milijardno bančno luknjo in tudi tistih, ki so v NLB oprali MILIJARDO $ pa oblast ne preganja in Logarjevi komisiji, ki jo je po nekem čudnem slučaju postavo parlament, celo že drugič meče polena pod noge. Ni čudno, da nam je poleg take oblasti pravno državo in z njo tranzicijo vrag vzel in da državljani oblasti in politikom več ne zaupamo, zaupajo. Živeli gasilci, vi ste poleg Janše, Logarja, stranke SDS in njenih poslancev še edini, ki jim je mar za dobrobit državljanov in države.

 • Šobar Davorin

  No, gospod Franjo Trojner, 35 minut nazaj. Kam nazaj? Glede lastnine, osebne pa naj navedem zapis iz knjige, ki jo je napisal Richard Schneider: “Kraj zločina: Hypo Alpe Adria”. Na strani 81 piše natanko totole: “…Podkupnina je znašala 250.000 US$ na ladjo. Ta denar je bil namenjen obrambnemu ministru, Janezu Janši…” In nato je bil zadnjič na predstavitvi prevoda knjige “Prevarana Slovenija, domoljubje, zapisano z ničlami” v angleščino; naslov prevoda je “Patriotism For Sale” predstavljen tudi finančni učinek onega podmazovanja: “…V Luko Koper je priplulo 40 ladij…”. Enostaven račun 40 ladij x 250.000 US$ = 10.000.000 US$. To je, reci in piši, deset milijonov USA dolarjev. Recimo, priveznine. In nato piše v slovenski izdaji omenjene knjige na strani 335, zopet natančno naslednje: “…Ko je tožilka Brezigarjeva zavrgla ovadbo, je bilo vsega konec…” In, če Vas zanima, zakaj je zavrgla ovadbo, se zadeva razjasni, če pogledate na dno strani 334. In, če ne berete orožarskih knjig, lahko v zadnjem Nedeljskem Dnevniku (13. 12. 2017) na strani 15 v rubriki Šepet najdete imena nekaterih naših, da jih tako imenujem, osamosvojiteljev ali trgovcev s smrtjo. Našteti so, dobesedno: “…Tako so v dokumentarnem kratkem filmu o slovenski orožarski mafiji prikazani liki Janeza Janše, Igorja Bavčarja, Jelka Kacina, Andreja Lovšina, Toneta Krkoviča in celo Lojzeta Peterleta…”. Je bila torej druščina slovenske orožarske mafije, kot jo imenuje omenjeni ND, dokaj pisana. Recimo, črnordečebela. In krono na vse skupaj je posadila še takoimenovana naša taprvasvobodno izvoljena vlada, peterle-Sachsova, samoosvojiteljska ali demosova tudi imenovana. Ki je najprej eliminirala SDK in s tem sprostila nezadržen propad, recimo temu, finančne morale z vsemi posledicami, korupcijo in rokovnjaško zakonodajo. In to se razvija dalje.

  • Šobar Davorin

   …In to se razvija dalje… Od vlade do vlade. ne glede na “barvo”. Edina barva je pravzaprav grabež. Profit. In kar je še takšnih, recimo, katoliških ali naglavnih grehov. Ki jih, seveda, prakticira tudi vesoljna RKC.

   • Janez

    Čenčaš !
    Nastopi javno, na TV
    IN Z VELJAVNIMI DOKAZI. Tako pisanje je ničvredno kracljanje skrivača. L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Kdo pa je ta Richard SCHNEIDER ?
   A?
   Kdo od nas Slovencev , ki se piše ? Žnidar ?
   Daj?
   Bodi bolj konkreten ! Imena , priimki ?
   Dokazi o domnevnih provizijah : kdaj, do kje, kako, koliko itd. – DOKAZI ! L.r. Janez K. KOMENDA

  • diler resnice

   Ob tej namišljeni zgodbi ali literaturi katere avtorji nakazujejo prisotnost post somatske težave duševnih motenj,bi se pa tudi ladjarji zamislili,če bi jim kar tako uhajali miljoni Bivša SDK (služba družbenega knjigovodstva) je že dobro vedela o evidencah nosilcev javnih funkcij !Janeza J.pa zaprmejdun takrat še ni bilo na obzorju vsaj ne v vlogi ladjarjev, bolj kako obraniti Slovenijo !Tako Janša kot Petrle,prvi kot obrambni minister,drugi kot predsednik vlade sta imela obiliico problemov z agresivno JLA,niti najmanj pa z SDK, ki je bil milo rečeno birokratski privesek komi državi YU !?

  • Janez

   A?
   To
   Je kakšna romansirana fantazijska kriminalka ?
   Raje !
   PREBERI LINK
   O
   STALINOVEM. ” R O P U ” ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA !
   Kar
   5 1 0 TON
   ČISTEGA ŠPANSKEGA ZLATA IZ ŠPANSKE DRŽAVNE ZAKLADNICE V MADRIDU !
   je
   leta 1936, 1937 “NKVD” OFICIR
   Aleksandr ORLOV PREPELJAL IZ MADRIDA V MOSKVO.
   Nato pa se je A. ORLOV celo življenje do smrti 1973 skrivalpred STALINOM !
   Pa pred NKVD=KGB in CIA
   – se je tudi skrival.
   Stalin
   bi lastnega NKVD človeka A. Orlova
   – za zahtevno dostavo 510 ton zlata v Moskvo?
   “Nagradil” kar z – LIKVIDACIJO.
   BOLJŠEVIŠKI KOMUNISTIČNI DRŽAVNO – POLITIČNI KRIMINAL – PAČ. L.r. J. KOMENDA

   P.S.
   Aleksandr ORLOV – STALINOV NKVD OFICIR.

   https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&q=aleksandr+mikhailovich+orlov&stick=H4sIAAAAAAAAAONgecTozC3w8sc9YSmrSWtOXmM04eIKzsgvd80rySypFFLjYoOyZLh4pTj1c_UNjC2q8kw1GKS4uRBcHgB0Fi-BSAAAAA&sa=X&ved=0ahUKEwj68_OI_4zYAhVKGsAKHeI9AMkQ6RMILzAD&biw=1280&bih=800

   MOSCOW GOLD= ŠPANSKO ZLATO V STALINOVI MOSKVI.

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Moscow_gold

 • Janez

  Torej ?
  Kdo je Richar Schneider ?
  Kak?
  Novinar Mladine? Kdo od naših ” provokatorjev “?
  Kdo iz zaledja ex KP, ZK strank SD, ZL, SMC, DESUS, penzioniranih “gnezdašev” L. r. J. KOMENDA
  P.S.
  IN?
  Če je ta g. R. Schneider – tujec ? Kaj zaboga pa je po statusu, da objavlja take vprašljive podatke?

 • METULJ

  ZDAJ PA TOLE:

  DR ANŽE LOGAR JE IZPELJAL SVOJE NALOGO V VODENJU PREISKOVALNE KOMISIJE O KRAJI DENARJA V NLB BANKI DO SEDAJ ODLIČNO, VENDAR JE SEDAJ NASTAL ZASTOJ PRI PREISKAVI IN TO JE:

  RDEČI KRIMINALCI, KI ŠE SEDAJ VODIJO BANKO NLB IN PREPREČUJEJO OZIROMA NOČEJO DATI PODATKOV, KI BOJO ODKRILI POIMENSKO TO RDEČO KRIMINALNO BANDO V NLB, KI JE DAJALA KREDITE BREZ KRITJA DRUGI TOLPI RDEČIH KRIMINALCEV, SLOVENCEV!! IN TA SKUPEK BANDITOV, KI SO OKRADLI SLOVENSKO LJUDSTVO, JE DO SEDAJ NEDOTAKNJEN!

  – POSLANCI SDS V PARLAMENTU, ZDAJ JE ČAS, DA TAKOJ STORITE KAR BI ŽE MORALI IN SICER:

  ZAHTEVAJTE IZREDNO SEJO Z ENO SAMO TOČKO – ZAHTEVA, DA PARLAMENT NAROČI SLOVENSKI POLICIJI DA TAKOJ PRIDOBI OD DRŽAVNE BANKE NLB ZAHTEVANE PODATKE IN JIH TAKOJJ PREDA PREISKOVALNI KOMISIJI! IN ŠE:

  – OPOZICIJSKI POSLANCI V PARLAMENTU, VI MORATE TAKOJ PREKO SVOJIH EURO POSLANCEV OBVESTITI PRISTOJNO EU INŠTITUCIJO V BRUSLJU ( SKUPINO , KI VODI POGOVORE S SLOVENSKO VLADO O PRODAJI NLB) , KAKO TA MAFIJSKA BANKA ŠE NAPREJ DELA ŠKODO SLOVENSKEMU NARODU!!

  ČAS PREISKOVALNE KOMISIJE SE BLIŽA KONCU, JA?!!

  TOREJ POSLANCI, OPRAVITE SVOJE DELO ČASTNO, TO ZAHTEVA OD VAS SLOVENSKI NAROD, KI VAM JE OMOGOČIL DA STE NA TEH ODGOVORNIH POLITIČNIH MESTIH.

  ZAKLJUČEK: OBUBOŽANI IN VSAK DAN ZNOVA PONIŽANI SLOVENSKI NAROD KATEREMU JE RDEČA MAFIJA UKRADLA DRŽAVO IN ZNOVA KRADE SLOVENSKI DENAR KOLIKOR SE LE DA;
  MI VSI POZIVAMO SLOVENSKO OPOZICIJO, DA UKREPA TUKAJ IN ZDAJJ!! KER BREZ NIČ, NI NIČ! BREZ DEJANSKEGA NEUSMILJENEGA PREDVOLILNEGA BOJA ZA OBLAST IN SAMO ČAKANJE NA VOLITVE, BO PRINESLO KAJJ? SPET PREVLADO RDEČE MAFIJE IN UDOBNO MALO ČETICO OPOZICIJSKIH POSLANCEV, KI NE BO ODLOČALA O NIČEMER. TKO!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!