[Video] Tako z grožnjami blefira nadkoalicijska skrajna Levica: Upajo napovedati, da bodo pri glasovanju o proračunu glasovali proti?

Luka Mesec in njegova Levica so zaradi nesprejetja njihovega predloga glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prestopili v "polno" opozicijo. (Foto: STA)

Luka Mesec in njegova Levica so zaradi nesprejetja njihovega predloga glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prestopili v "polno" opozicijo. (Foto: STA)

Danes je potekal sestanek med predstavniki ministrstva za finance in poslansko skupino nadkoalicijske Levice, ki razočarano grozi z “nepodporo” proračunu, kar pa še ne pomeni, da bodo glasovali proti – na ta način bi namreč proračun padel, vzdržani pa bi ga “spravili skozi”. Očitno se v radikalno-levičarski stranki svojemu statusu niso pripravljeni kar tako odpovedati, to pa ne skrbi niti predsednika vlade Marjana Šarca, ki ve, da Levica le blefira. Poleg tega pa ima po zanesljivih informacijah zagotovljene glasove Jelinčičeve SNS.

Danes je očitno potekal sestanek med poslansko skupino nadkoalicijske skrajne Levice in predstavniki ministrstva za finance, na katerem naj bi razpravljali o proračunu, a na njem ni bilo ministra za finance Andreja Bertonclja. Z videoposnetkom je za oboževalce omenjene stranke to užaljeno razkril poslanec Matej T. Vatovec: “Danes smo na sestanku poslanske skupine gostili predstavnike ministrstva za finance. Ministra ni bilo.” Po njegovih besedah sta se sestanka udeležili dve državni sekretarki, ki naj bi predstavili predlog proračuna: “Tako kot je bilo tudi zapisano v našem sporazumu s koalicijo. Temu ni bilo tako.”

Vlada za nadkoalicijsko Levico ni bila sposobna pripraviti predloga proračuna, predstavili so le grob osnutek
Kot kaže, nesposobna in neusklajena vlada Marjana Šarca, ki je v prvem letošnjem sedemmesečju že pridelala zajeten proračunski primanjkljaj, ob ohlajanju gospodarske rasti in vse večjih pričakovanjih volivcev ni sposobna sestaviti konkretnega predloga proračuna: “Bili smo seznanjeni predvsem z nekimi grobimi osnutki, kako bo potekala priprava proračuna in kakšne bodo vsebine.”

Foto: STA

Levica vztraja pri ukinitvi DZZ, a z grožnjami o nepodpori proračunu blefira, padel bo namreč le, če bodo glasovali proti
V nadaljevanju Vatovec razočarano ugotavlja: “Torej ugotavljamo, da v tej točki sporazum ni upoštevan, ni spoštovan. In se ne moremo niti opredeliti do konkretnega proračuna. V Levici pričakujemo, da bodo upoštevali sporazum in jasno predstavili vse podrobnosti proračunskih dokumentov. Sicer ga ne moremo podpreti. Ne moremo pa ga niti podpreti, če ta proračun ne bo razvojen in socialen. In jasno tudi ob predpostavki, če ne bo letos ukinjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.”

Državni zbor (Foto: STA)

A prav pri tem Levica, ki očitno ni kar tako pripravljena izgubiti svojega nadkoalicijskega statusa, naravnost blefira. Proračun namreč ne bo padel, če ga ta stranka le “ne bo podprla” oziroma se bo pri glasovanju vzdržala, za padec proračuna bi namreč morali glasovati proti. Tudi Šarec je očitno seznanjen z njihovo taktiko in ga zato pritiski za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne skrbijo preveč, saj ima zagotovljene tudi glasove “opozicijske” SNS.

Rok Krajnc

 • TINE

  Skratka goveda

  • Povratnik

   Tine. Si hud. Saj so tudi ljudje…
   To je politika jaz tebi ti meni…

   • Andrej

    Ima Tone kar prav. To so goveda, politična in moralna. Njihova politika je: jaz tebi vzamem vse, ti od mene ne dobiš nič. O morali pa ne bi, ker ta goveda nimajo pojma, kaj je to – morala.

  • WISKY 1000

   šarac,ha,ha,ha………

 • WISKY 1000

  kaj je oni debelinko desno zgoraj prišel vodovod popravljat,hi,hi,hi…….

  • RATATA

   Iz njegove majce bi lahko nardil rjuho za zakonsko posteljo…

 • Black_Raven

  kakšne kretene imamo mi v parlamentu pa to ne moreš verjet…

  • Povratnik

   Zanimive kretene…pol slovenije gleda te kretene.
   Če bi gledal statistično bi blio 60% kretenov.
   Či pa prepišemo še tiste, ki so v raznih ustanovah zaprti po celi sloveniji jih je pa ze 70%.
   Ta podatek slovenskih kretenov.
   Je kar zanimiv.

 • Anton

  dost mam teh bebavih levičarskih frisov, čas je za musko čas je za

  https://www.youtube.com/watch?v=-39O5TdNxWg

  sarkazem press

 • ZatonMesecnikov

  #Upajo napovedati, da bodo pri glasovanju o proračunu glasovali proti?#

  Po pravici povedano, naj kar. To je proračun za Javne in Državne. Ki jih obvladujejo sile progresa in napredka. Skratka proračun za udobje in nadaljno vlado prvorazrednih….

 • učko

  Tole z levico ” v opoziciji” je dober nateg. Oni so vse zmenjeni, Udbo mafija ima glavno in edino komando. Ostalo je “gluma”. Zdaj se bo vlada, ker jo kao opozicija izsiljuje, zatekla h kretenističnim potezam, za katere jih je sicer sram, a sedaj imajo opravičilo v smislu: “Levica nas izsiljuje, nimamo izbire!”.

  • Peter

   Eh, učko, tak cinik kot ti, pa razmišlja o tem, da je politike sram?
   Naredili bodo vse, da speljejo mandat do konca, ker vedo, da se s padcem vlade odrečejo belemu kruhu, no.
   Sram? Ja, kot je sram tisto v Amsterdamu, ki v izložbi čaka stranke…

   • učko

    Jah, ta “sram politikov” je malo drugačen, bolj politično specifičen. Bolj je to strah pred resnico, ki je neumen folk ne sme spregledati, ker bi se s tem naredila velika politična škoda za levuharsko golazen.

    • Peter

     Folk je v večini pod kontrolo osrednjih medijev. Neumni so samo v toliko, ker niso pripravljeni niti pogledati na drugo stran in slepo verjamejo, kar jim vlivajo v glavo.

     • učko

      Veš, mi je rekel en znanec, ki je zeloooo pameten, zares, lahko bi imel namesto magisterija že zdavnaj doktorat iz računalništva, pa ga ne mara, ker mrzi večino doktoriranih “budal”: “Moja žena dela v javni upravi in se boji kot hudič križa, če bi kakšna metla začela pometati v javni upravi. Tako, da Janšo zaradi tega naravnost mrzi. In tudi jaz moram biti na tej politični liniji, ker sem drugače proti njej, to pa bi bila katastrofa za družino. No, tudi vse njene kolegice iz službe so na “isti politični liniji”. Pa verjetno njihovi partnerji tudi.” No, malo razmisli o tem.

     • Andrej

      Zakoni, ki temeljijo na takih bednih “dogovorih, pogojih…”, so že v naprej obsojeni na propad. Tudi, če so izvenzakonski. Bljak.
      Imaš pa popolnoma prav. Ljudje sovražijo Janšo zato, ker bi se morali pod njegovo komando nečemu odpovedati. Tega pa niso pripravljeni storiti. Zato imamo slabo vlado in slabe “zakonske” skupnosti.

  • Peter

   Gledam zgornje slike…
   Mene bi bilo na primer sram, če bi bila tak debeluh in če bi prišel v parlament v delavskem kombinezonu in eni beli majici.
   Ali pa z nahrbnikom na rami…

 • Olga101

  Kdorkoli po podprl proračun, ki krade slovenskim davkoplačevalcem in obilno nagrajuje “nevladne” organizacije in ostale parazite, je izdajalec!

  • RATATA

   …in mu je treba sodit!

  • Andrej

   Čak mal, to ne gre skupaj. Vse so podprli volilci. Kakorkoli, Šarcu je s podporo Murgel uspelo sestavit vlado, čeprav s 13%. Taisti volilci so še prej izvolili Cerarja, še prej Bratuško, še prej Pahorja, stalno pa Kučana in njegov CK ZKS. Ne more biti narod samemu sebi izdajalec. Lahko je le neumen.

 • skorpijon93

  zaradi takšnih levic se izseljuje vse več izobraženih delovnih državljanov, posledično pa doma primanjkuje delavcev, slovenija postaja nevzdržno okolje

 • xtc

  Težave bodo nastopile,če bo proračun pristal v rokah presoje US.

 • Rožle

  Poziranje mu kar gre .. od nog .. priznam

  • RATATA

   Q rba se nastavlja, da bi dal…

 • RATATA

  Nekateri iz Levice šarčevo koalicijo po misionarsko, drugi pa oduzadi! Vsem paše.

  • Rožle

   Ti kej veš zakaj naš tale rukac od lewaškega Admina briše zadne cajte ..

   zarad poziranja .. ???

   samo ta besede pa res ne najdem v bazi prepovedanih oz. blokiranih besed ..???

   se je čist sfukal adminu ..

   • RATATA

    LE ŠČITI NAS!
    Men včeraj ni skoz spustilo qrba, da sem moral napisat q rba.

    • Rožle

     NE VEM .. mal čudno je vse skupi ..
     .. upam, da lewošizote tut tolk intenzivno briše ..

    • Nata

     Pa kdo to počne ?? Jaz moram večkrat ponavljati, pa kopirati, ker kar izgine. . . . .

     • RATATA

      En stric alpa teta. Morda je študent. Kriteriji mi pa niso jasni.

     • Nata

      Hm. . . To sploh niso kriteriji, ampak kar nekaj ” počez “.
      To so samo mnenja ljudi, ki imajo bolj malo znanja o resničnem dogajanju.

 • samotoje

  Razumem, da se pobalini, ki v življenju niso naredili nič pametnega in tudi ne bo nobene koristi od njih, počutijo kot kralji sveta, ker mislijo, da vso državo držijo za vrat. Ampak za Mesečkom sedi en sivolas osebek!!! Infantilnost? Ali samo pokvarjenost? Ne more vendar odrasel človek pri zdravi pameti biti član Levice.

  • RATATA

   Je treba tudi enmal pomolit za zdravo pamet, to pa nekateri trdonje, kljub starosti nikakor nočejo!

 • Skrajno Desni

  Da vidimo čigava rit bo trpela.

 • Slovenec

  Levica je cokla razvoja Slovenije. Blefirajo in zavajajo Slovence.

 • est

  Proračun bo sprejet. Levica bo dobila “žlico ocvirkov na pusto zelje” in ga podprla. Temu bo sledila samohvala in vzkliki zmagoslavja. Narodu pa sledijo višji davki.
  Manjka pa mi njihova špicen kandidatka. A je že potonila v pozabo?

 • Andrej

  Dobro preberite Vatovčevo “razočaranje”.
  Zelo jasno je razložil, da NE BODO PROTI. Samo podpreti ga ne morejo.
  Čas bi že bil, da enkrat nehate s tem nabijanjem, kako Levica ni vladna stranka.