fbpx

[Video] Tanja Fajon in državni udar v njeni glavi

Tanja Fajon (vir: twitter)

Tanja Fajon je spretna govornica, ki zna šokirati. Tako je bilo tudi na njenem torkovem nastopu na POP TV, kjer so gledalci sprva pričakovali, da bo priznala državni udar, a zgodilo se je ravno nasprotno. Državni udar je poskušala podtakniti kar vladi: “Ta napad na policijo, na sodstvo in na NPU se mi zdi popolnoma nesprejemljiv in ni politično motiviran. Mislim, da moramo tem institucijam dati mesto, da opravljajo svoje delo.” Na mestu pa je komentar Davorina Kopšeta, ki je na Twitterju zapisal, da glede na politično opcijo Fajonove, državni udar ne bi bil presenetljiv.

Po torkovi predstavi za javnost, ki smo ji bili priča s strani preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada, so bili mnogi sprva presenečeni nad nastopom evropske poslanke in nove šefice Socialnih demokratov Tanje Fajon v večerni oddaji 24ur na POP TV. Kazalo je že na to, da bo priznala, da je globoka država pravzaprav izvedla državni udar: “Mi jasno pozivamo to vlado, ki nima več nobene moralne in politične odgovornosti, k odstopu. Posebej predsednika vlade Janeza Janšo. Danes se je pravzaprav zgodil nek mali, če tako rečem, državni udar.”

Fajonova državnega udara obtožila kar vlado
A mnogi so bili z nadaljevanjem nastopa Fajonove razočarani. Izvedbo državnega udara je namreč podtaknila kar vladi, ki je opozorila na dejstvo, da so bile včerajšnje preiskave politično motivirane: “Ta napad na policijo, na sodstvo in na NPU se mi zdi popolnoma nesprejemljiv in ni politično motiviran. Mislim, da moramo tem institucijam dati mesto, da opravljajo svoje delo.”

Policija redno zlorabljena v politične namene
Kot je postalo jasno tekom srede, ni šlo le za eno politično motivirano preiskavo, pač pa za enega izmed koščkov sistematične zlorabe policije v politične namene s strani globoke države. Na Nova24TV smo že poročali, da se je z rastjo podpore, ki so je deležne vladne stranke, globoka država, ki je sprva pričakovala kratkotrajnost vlade pod vodstvom Janeza Janše, znašla v hudi krizi, ki se le še poglablja. Takšnim predstavam, kot je bila včerajšnja, pa smo bili ob podobnih trenutkih priča že v preteklosti.

Vsakič, ko levica zaide v težave, smo priča takšnim predstavam za javnost kot je bila torkova preiskava pri Počivalšku!

Glede na politično opcijo Fajonove, državni udar ni nepričakovan
Na mestu je tako tudi komentar Davorina Kopšeta, ki ga je zapisal na družbenem omrežju Twitter: “Ženska, ki ne ve, da vlade nikjer na svetu ne delajo državnih udarov. Razen, če misli, da ona vlada, kar je glede na njeno politično opcijo povsem mogoče.”

Rok Krajnc