[Video] Ti naj bi znova sodelovali? Ob razpadu Šarčeve vlade je vladal kaos, skoraj bi se “pobili”!

Predstavniki strank SD, SAB, LMŠ in Levica, ko so bili skregani na "smrt". (Foto: STA)

Ta koalicija namreč ni več imela nobenega smisla, ukvarjala se je samo še z medsebojnim komolčenjem in kadrovskim kupčkanjem,” je koordinator Levice Luka Mesec komentiral odstop Marjana Šarca 27. januarja 2020 in dodal, da se je koalicija sesula sama vase in da v tej zasedbi ni bilo mogoče izvajati politike. In ti želijo javnost znova prepričati, da so alternativa aktualni vladi?

Organi strank SD, LMŠ, SAB in Levica so te dni sklenili, da skupaj sklenejo politični sporazum o sodelovanju na prihodnjih državnozborskih volitvah z namenom prepričati javnost, da se bodo prav te stranke, ki so že sodelovale v prejšnji vladi Marjana Šarca, povezale v novo koalicijo, ki bo državo rešila vsega hudega. Besedilo, čigar vsebine še niso javno predstavili, bodo predstavili v torek.

Toda k sreči narod dokaze hrani in tudi osrednji mediji s povzdigovanjem ter publiciteto ne bodo prikrili, kar so še nedolgo nazaj govorili drug o drugem. Dobro je, da spomnimo na 27. januar 2020, ko je nepričakovano odstopil premier Marjan Šarec. Kar so povedali drug o drugem priča o naravnost kaotičnih razmerah v koaliciji.

Tako so govorili:

Luka Mesec: “Ta koalicija namreč ni več imela nobenega smisla, ukvarjala se je samo še z medsebojnim komolčenjem in kadrovskim kupčkanjem.

Alenka Bratušek: “To je prva stvar, na katero sem želela opozoriti, da smo v SAB razočarani, da kot del koalicije … da predsednik vlade odstopa, smo izvedeli iz medijev.

Luka Mesec: “Te politike je nenazadnje poglobila tudi koalicija, ki jo je vodil Marjan Šarec do danes v koalicijski pogodbi, ampak se je pri izvajanju izkazalo, da je prevladala stara polika. Nekaj se je zapisalo, izvedlo pa se ni. Ta koalicija se je sesula sama vase. Je pa dejstvo, da je najbrž za premierjevim odstopom več kot zgolj odstop ministra za finance. Za premierjevim odstopom najbrž tiči grenko spoznanje, da s to koalicijo ni bilo mogoče izvajati politik, katerih se je kot premier v koalicijskem sporazumu podpisal.

Marjan Šarec: “V taki koaliciji, ko dobiš namesto zahvale za ves trud, da si podprl ministrico, da si se trudil zanjo, predlog za odstop, v kolikor ne bo potrjena, kot da si jo sam predlagal.”

Dejan Židan: “Danes,” je odgovoril na vprašanje, kdaj so izvedeli o odstopu Šarca. “Kakor običajno partnerji nismo bili obveščeni.

Na koncu še vprašanje. Ste res prepričani, da bi vas isti ljudje lahko prepričali, da bo pa v novi koaliciji bolje?

Sara Kovač