fbpx

[Video] To je jugofil, ki je na protestih v Mariboru vihtel jugoslovansko zastavo! Šokirani boste, kaj vse priznava!

Renato Volker with a Yugoslav flag (Photo: Social Networks)

“Če nisem mogel koga dati dol tisti večer, nisem mogel iti spat. Bilo je obdobje, ko sem bil popolnoma zasvojen s seksom,” ponosno izpostavi jugofil in skrajno kontroverzni skrajnež Renato Volker, ki smo ga na protestu v Mariboru lahko videli vihteti jugoslovansko zastavo. Sam zase pravi, da je s seksom obseden homoseksualec in ponosno priznava, da je okužen s HIV-om ter da jemlje zdravila za AIDS. 

Za Renata Volkerja verjetno še niste slišali, se pa lahko tokrat poučite, za kako kontroverzno osebnost gre. Sam s ponosom pravi, da je s seksom obseden homoseksualec in ponosno priznava, da je HIV pozitiven in da jemlje zdravila proti AIDSU. Je tudi aktivist LGBT skupnosti. Gre tudi za levičarskega aktivista, ki je na včerajšnjih protestih s ponosom vihtel jugoslovansko zastavo. V njegovem kontroverznem videu lahko tudi preberemo: “Jaz pripravljam “coming out” za moje vnuke. Očitno se ne bo nikoli nehalo.”

“Gospod potrebni” ob tem pravi, da ga “nalepka gej ne zanima niti prav posebej, kar se tega tiče.”  Obenem pravi, da je homoseksualec, ki je imel neko obdobje družinskega življenja. In potem, ko je spoznal kako in kaj, se je pač “ne bom rekel prekvalificiral”, ampak je spoznal, da so mu moški bolj všeč kot ženske. Poleg tega pravi, da če ni mogel koga dati dol tisti večer, ni mogel iti spat. “Bilo je obdobje, ko sem bil popolnoma zasvojen s seksom.” 

Nekega dne pa je dobil navdih, da bi se testiral zgolj in samo za HIV, ne pa tudi ostale spolno prenosljive okužbe. In takrat je tudi dobil diagnozo, da je HIV-pozitiven, zato je pričel jemati zdravila. Od tedaj sta že minili dve leti in en mesec “in v enem letu je količina virusa, ki je bila grozljiva, padla, kot rečemo strokovno na “undetectable””. Virus torej ni bil več zaznan v krvi (pod 40 enot), bela krvna telesca pa so bila spet na normalnem nivoju.

Renato Volker

“Ta moja osebna zgodba je zdaj zame ene vrste material za mojo novo kariero, ki jo začenjam.” Kot pravi, formalno postaja “stand up” komik, pesnik, torej “neke vrste človek govorjene besede.” Pravi, da mu tako leži. Na svojih “stand up” prireditvah pa pravi, da potrebuje zgolj črko “D” in vse samoglasnike slovenske abecede pa jim lahko vse pove, torej: “DeDi DuDo Da. Skratka šala na vse skupaj in sem vesel, da sem sposoben to temno plat, ki se je zgodila, tega nekega črnega ptiča, ki me je obiskal, zadovoljiti s humorjem.” 

Žan Novak