fbpx

[Video] To je poslanec Jelinčič odgovoril poslanskemu kolegu Kordišu: Smejala se je celotna dvorana!

Foto: Printscreen

Prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je prisolil klofuto enemu najbolj radikalnih poslancev Levice Mihi Kordišu. Ko je Kordiš v znak nestrinjanja z imenovanjem predsednikov in podpredsednikov v delovna telesa zatrdil, da so se v opozicijskih strankah na čelu z Levico pustili ob robu in na zadnje noge, je Jelinčič Kordišu dal vedeti: “Gospod Kordiš, zanimivo je bilo, ko ste rekli, da ste se postavili na zadnje noge, kar pomeni, da hodite po štirih in zgleda tudi tako razmišljate.”

Vodja SNS Zmago Jelinčič se je na torkovi 35. izredni seji Državnega zbora RS odzval na govor poslanca skrajne Levice Mihe Kordiša, ko se je ta oglasil v zvezi z glasovanjem glede predloga sklepa o imenovanju predsednikov in podpredsednikov delovnih teles. Kordiš je svoje nestrinjanje pričel v svojem znanem tonu: “Udar na proračun, udar na RTV. Udar na državni zbor RS. To je tehnologija vladanja Janeza Janše v zadnjem mesecu in pol.”

“Tako kot vladno-koalicijski glasovalni stroj vozi čez opozicijske predloge in amandmaje k korona zakonu, da je potrebno pomagati ranljivim skupinam državljank in državljanov. Tako dela tudi z delovnimi telesi v Državnem zboru RS,” je zatrdil Kordiš in ob tem spomnil, kako je en mesec nazaj koalicija na mizo prinesla ideje, da se sestavijo delovna telesa državnega zbora mimo razmerij moči znotraj samega Državnega zbora RS. “Pa kakšna poslanska skupina iz koalicijskih vrst dobi poslanca več, katerega poslanca ne bi smela imeti. Pa da si koalicijski četvorček podredi delovna telesa in vodstva teh delovnih teles preko števila, ki bi jim pripadala in podobne zgodbe,” je dal vedeti.

Kordiš: “Postavili smo na noge, postavili po robu, postavili smo se na zadnje noge”
“V opozicijskih strankah na čelu z Levico smo se temu postavili na noge, postavili po robu, postavili smo se  na zadnje noge in zahtevali poslovniško in primerno členitev delovnih teles Državnega zbora RS, ker ne bomo dopustili, da izvršna veja oblasti popolnoma onemogoči parlamentarni nadzor, ki ima v svoji definiciji zapisano, da je protiutež apetitom na ministrstvih in na vladi. Uspeli smo, vsaj do neke mere. Še vedno pa se zatika pri komisiji, kjer se spopadajo različice globoke države, to je komisija za nadzor obveščevalno varnostnih služb. Tukaj opozicija še vedno nima jasno izkazane večine. Glede na to, kaj vlada Janeza Janše počne, zakaj je šla raje v vezano trgovino z Zmagom Jelinčičem, kot v demokratični dogovor z vsemi parlamentarnimi strankami? Zato bomo v Levici glasovali proti,” je poudaril Kordiš.

Foto: Printscreen

Kakorkoli, Kordiš nedvomno ni pričakoval, da se bo ob njegove besede obregnil Jelinčič, ki mu je dal vedeti: “Gospod Kordiš, zanimivo je bilo, ko ste rekli, da ste se postavili na zadnje noge, kar pomeni, da hodite po štirih in zgleda tudi tako razmišljate.” Glede na to, da je bilo v dvorani Državnega zbora RS slišati smeh je mogoče sklepati, da se je opazka Jelinčiča, zdela smešna tudi številnim prisotnim v dvorani. Sodeč po komentarjih na družabnim omrežjih, ki so se pojavili ob objavi posnetka, je Jelinčič nasmejal tudi številne državljane.

Hana Murn