[Video] To, kar je povedal Golob, enostavno morate poslušati: Toliko nesmislov na kupu, da mediji o izjavi sploh niso poročali

Golob (Foto: posnetek zaslona)

Na družbenem omrežju je zaokrožil posnetek, na katerem predsednik Gibanja Svoboda, Robert Golob suvereno in prepričljivo govori nesmisle, ki pa jih začuda ostali mediji kljub prisotnosti niso objavili. So strici iz ozadja in kraljica ob tem podvomili o svoji odločitvi potiskanja “čudežnega dečka” v ospredje?

Posnetek, ki je postal viralen, je dokaz, da Robert Golob ne ve, kaj govori in da mu pretekle politične izkušnje niso prav nič v pomoč ob svoji ponovni politični aktivaciji. Na omenjeni videoposnetek se je na Twitterju odzval tudi Domen Cukjati, ki je zapisal: Tole morate poslušati. Golob NIMA POJMA, o čem govori, ali pa predpostavlja, da poslušalci nimamo pojma. Toliko nesmislov na kupu! In to tako zelo suvereno in samozavestno pove. Pa smo se iz Šarca norca delali.”  Glede na dejstvo, da je Golob v preteklosti že bil politično aktiven in da se je tako zagnano zopet podal v politične vode, bi od njega pričakovali, da bo poznal vsaj osnove političnega delovanja. Resnično, vsaj osnove. Pa vendar na posnetku, v katerem Robert Golob podaja intervju in na vprašanja odgovarja z enim “kupom nesmislov”, ki očitno dokazujejo dve možnosti: ali sploh ne ve, kaj govori, ali pa misli, da javnost v njegovih besedah ne bo prepoznala nebuloz, ki jih je natresel. Zanimivo je to, da so na posnetku vidni mikrofoni ostalih medijev, ki pa o tem niso poročali. Verjetno so bili tudi oni presenečeni ali celo razočarani nad “čudežnim dečkom”, ki to kar naenkrat ni bil več.

Se spomnite nedavne oddaje Tarča, v kateri so gostovali  minister Aleš Hojs, Marjan Šarec in zadnje mesece opevani “čudežni deček” Robert Golob? Ko so levi mediji tako veselo objavljali, kako sta Hojs in Golob bila “glavni boj” v katerem je po mnenju levih medijev takrat Hojs potegnil “ta kratko”, ko naj z Golobom ne bi mogel parirati zaradi svojega “nadpovprečnega intelekta”. Sodeč po videu, ki je zaokrožil na družbenem omrežju Twitter in ga začuda kljub prisotnosti ostalih medijev, ni bilo zaznati nikjer, saj so želeli zadevo “pomesti pod preprogo”, pa je Golob vse prej kot “nadpovprečen”.

https://twitter.com/DolinarJr/status/1506574407132712965?s=20&t=pRiNlUqPO5Ifhv7w8HjhAQ

Potrebuje ustavodajno večino, ampak ni potrebe po spreminjanju ustave
“Upam, da bomo uspeli sestavit vlado, ki bo imela 60 poslancev”, je dejal Golob, pri čemer upa na postavitev koalicije, ki bo imela ustavodajno večino in takoj za tem pove, da “Poanta ni v spremembah ustave”. Torej Golobu ni do spreminjanja ustave ampak do sprejemanja zakonov, za katerega potrebuje le običajno večino in ne ustavodajne. Čemu potem upanje na koalicijo s 60 poslanci? Na vprašanje enega od novinarjev, kakšni bodo prvi koraki po formiranju vlade, Golob vzhičeno zatrjuje: “naši koraki bodo že prej, naši koraki bodo takoj po formiranju parlamenta, ne bomo čakali na formiranje vlade” ob čemer se enostavno moramo vprašati, kdaj “prej”? Goloba bi moral nekdo podučiti o določenem zaporedju postopka, do “izvajanja sprememb in sprejemanjem novih zakonov”, ki pred imenovanjem delovnih teles  (potrditev predsednika DZ, delovnih teles, predsednika vlade in vlade je prva naloga Državnega zbora), ni možno.

O kateri “civilni družbi” govori Golob?
Prvak Gibanja Svoboda Robert Golob je na večkrat izpostavil prizadevanja  tako imenovane “civilne družbe”, da se v Slovenijo vrnejo demokracija, svoboda medijev in vladavina prava. V videu je za to “civilno družbo”, ki še ni dodobra definirana, kdo dejansko ta “civilna družba” je, povedal, da je pa pripravila celo kopico zakonov. So morda v tej družbi tudi petkovi kolesarji? Cukjati je v enem od zapisov komentiral, da je s “strani Goloba omenjena “Civilna družba” ozka skupina, ki je intenzivno vpeta v volilno kampanjo, pred časom pa je rušila demokratično imenovano vlado. Gre za para-politični lobi. Zelo nedemokratično.” V nadaljevanju Golob zatrdi, da vladi ne bodo dali še nadaljnjih 6 mesecev zavlačevanj, kar je popolnoma v neskladju z njegovim upanjem po uspešni sestavi vlade, kar pa posledično pomeni, da tudi zakonov ne bo mogel sprejemati, ampak bodo pa prve korake naredili “takoj”, kar nima smisla.

Cukjati je v nadaljevanju komentiral tudi Golobovo izjavo: “Verjamem, da se bodo stranke KUL pridružile civilni družbi.” in sicer je ob tem spraševal ali “kar naenkrat pa civilna družba vsebuje tudi stranke? Kot kaže, Golob žonglira s temi pojmi, kakor se mu zahoče. V naslednjem stavku pa kontra. Gre za očitno podcenjevanje poslušalcev.” Cukjatiju se je zdela alarmantna izjava “Narediti moramo povolilno koalicijo, ki bo zahteve civilne družbe čim hitreje spravila v zakonodajni okvir.”, ki po mnenju Cukjatija jasno pove, da Golob ne namerava upoštevati mnenja poslancev in s tem volivcev, ampak samo zahteve neke ozke para-politične skupine posameznikov.

https://twitter.com/domencukjati/status/1506617727762538500?s=20&t=zIHOWS6YhvpecnKnGJKu0g

Dejstvo je, da so Goloba “strici” in “kraljice” iz ozadja ali pa ospredja, zelo slabo pripravili na svojo vlogo in nesmisli, ki jih govori Robert Golob, tako dokazujejo, da Golob v svojem govorjenju ni zelo suveren, nikakor pa ne “čudežen”.

Tanja Brkić