fbpx

[Video] To morate videti: Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik “naklepala” kar 1926 milijard evrov težak proračun!

Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (Foto: STA)

Poslanci Liste Marjana Šarca bodo morali na začetniški tečaj za poslanca. Tokrat je presenetila poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik. V svojem zanosu branjenja svojega predsednika je povedala nekaj zelo “realističnih številk” v bodočem sprejetem slovenskem proračunu. “Prvič, razvoj, 5,6 milijarde, mislim, da toliko še ni bilo nikoli. Drugič, socialna država, 2,3 milijarde evrov, varnost 1,3 milijarde evrov, promet 827 milijard evrov, kmetijstvo 467 milijard evrov, okolje 400 milijard evrov, kultura 223 milijard evrov.” Slovenski proračun je tako po besedah Divjakove skupno finančno močnejši od proračunov Združenih držav Amerike, Kitajske in Rusije.

Poslanci, oziroma novi obrazi vladne stranke Liste Marjana Šarca so zopet poskrbeli za svojih “15 minut” slave. Ne dolgo nazaj je to slavo želela požeti mlada Jerce Korče s “padanjem glav”, tokrat pa je na seji državnega zbora presenetila do sedaj precej neznana Lidija Divjak Mirnik.

Slovenski državljani smo ob njenem nastopu v državnem zboru ob debati sprejemanja proračuna izvedeli, da v promet vlagamo 827 milijard evrov, kmetijstvo 467 milijard evrov, okolje 400 milijard evrov in v kulturo 223 milijard evrov. Seveda bi poslanka morala namesto bajnih milijard izpustiti nekaj ničel in govoriti o milijonih, kar dokazuje, da ni ravno vedela, o čem govori. Njeno nerodnost so opazili tudi poslanski kolegi. “O katerem proračunu govori poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik? O slovenskem ali ameriškem? Še njeni kolegi so v zadregi,” so zanimiv besedni lapsus opazili v največji parlamentarni stranki Slovenski demokratski stranki.

Novi obrazi, nova merila
Slovenska vlada Marjana Šarca resnično postaja čudežna vlada Slovenije. Ne glede na kritično mnenje opozicije in fiskalnega sveta, bomo po besedah poslanke Divjak Mirnik skupno vložili v kmetijstvo, promet, okolje in področje kulture rekordni 1917 milijard evrov. Slovenija tako po besedah Divjakove presega skupne proračune držav Združenih držav Amerike, Kitajske in Rusije. “Lidija iz LMŠ ne razume zakaj opozicija kritizira proračun saj je v njem (~10 milijard €) namenjenih 827 milijard za promet, 467 za kmetijstvo, 400 za okolje in 200 milijard € za kulturo. Tukaj bi si ona sicer želela še malo več,” se je odzvala na besedno pomešanje milijonov in milijard opozorila poslanska Slovenske demokratske stranke Jelka Godec.

Luka Perš