fbpx

[Video] To so slovenske novinarsko-politične dvoživke

Foto: družbena omrežja

V kratkem filmu z naslovom “Slovenski novinarji v službi interesa javnosti” in podnaslovom “Ali v službi leve politike?” si lahko pogledamo, kateri bivši ali trenutni slovenski novinarji v levičarskih medijih, so oziroma so bili nekoč aktivni v levičarskih strankah. Nekateri so celo tako počaščeni za svoje zasluge pri graditvi globoke države, da so se lahko fotografirali skupaj s svojim “velikim vodjo” iz Murgel. 

V slovenskem javnem prostoru obstaja močno prepletanje leve politike in novinarstva. Pa si poglejte katere javne osebnosti so levičarske “dvoživke”: Mitja Meršol (urednik, novinar Dela, poslanec Pozitivne Slovenije), Mirjam Muženič (dopisnica RTV, lista LDS za Evropski parlament), Nika Benedik (novinarka Radia SLO, KPV Marjana Šarca), Nuša Baranja (novinarka RTV SLO, odnosi z javnostmi v LMŠ), Irena Joveva (POP TV, Evropska poslanka LMŠ 2019),

Uršula Majcen (Športna novinarka, vodja kabineta na MJU (LMŠ), Tamara Vonta (voditeljica POP TV, poslanka Pozitivne Slovenije), Darijan Košir (nekdanji urednik Dela, direktor urada vlade Boruta Pahorja za komuniciranje), Marta Kos (dopisnica RTV Slovenije v Berlinu, veleposlanica v Nemčiji in Švici, generalna sekretarka Foruma 21), Dejan Karba (Delo, PR SD, PR MZIŠ), Tanja Fajon (dopisnica RTV SLO, Evropska poslanka SD, predsedujoča SD), Denis Sarkić (fotograf vest.si, Mladina, strateško komuniciranje SD), Melita Župevc (POP TV 2001-2005, poslanka SD in Pozitivne Slovenije), Ljerka Bizilj (RTV, poslanka LDS).

https://twitter.com/jocarules/status/1278296471859855360?s=20

Javna hiša RTV Slovenija, katere delovanje so prisiljena plačevati vsa slovenska gospodinjstva pa dokazuje, da cenzura ne počiva niti, ko gre za njihove. Kdor si je pogledal včerajšnje Odmeve je namreč lahko opazil, da so izjavo predsednice stranke Socialnih demokratov Tanje Fajon kar izrezali, ker je ta v odzivu na hišne preiskave povedala tisto, kar jim očitno ni ustrezalo. V prispevku so izpostavili naslednjo izjavo Fajonove“Moja dilema, ali domneva celo je, da jim ni uspelo verjetno prikriti ali ustaviti hišnih preiskav. Zdi se kot, da se jim ruši hišica iz kart. Ena grozna zgodba, da imamo kriminal, ki sega v sam vrh države, do samega predsednika.” Pri vsem tem najbolj bode v oči, da so izjavo prekinili po besedi “predsednika”. Očitno je, da so si cenzorji želeli, da bi v zvezi s preiskavami omenila predsednika vlade, ki gre nacionalki močno v nos, ne pa predsednika države.

Domen Mezeg