fbpx

[Video] Tomašič: Poziv k rušenju vlade z nasiljem jim tokrat očitno ne bo uspel. Ker levičarji gredo na morje, ni pričakovati, da bi čez poletje protestirali v Ljubljani. Bodo pa najverjetneje tam, kjer je veliko droge!

Foto: Nova24TV

Protestu levičarjev, ki so stopili s kolesa, se je pridružila tudi tuja teroristična skupina Antifa. Mirni protesti tako postajajo vse bolj agresivni. “Na protestih je opaziti vse manj ljudi, ki pa so bolj agresivni. Če se grem amaterskega psihologa ali psihoanalitika, moram poudariti, da je agresija znak nemoči. To pomeni, da levičarji poskušajo izzvati konflikt s policijo, ker enostavno nimajo več nobene moči ,” je v oddaji Kdo vam laže? izpostavil voditelj Boris Tomašič.

“Veseli me, da so slovenski državljani in davkoplačevalci spregledali, namreč to kar počne levica je enostavno absurdno in neprimerno,” je povedal voditelj oddaje “Kdo vam laže?” Boris Tomašič. Poziv k rušenju vlade z nasiljem jim tokrat očitno ne bo uspel. Prihajajo dopusti, Hrvati so odprli meje. Ker levičarji gredo na morje ni pričakovati, da bi čez poletje protestirali v Ljubljani. Bodo pa najverjetneje po raznovrstnih krajih, kjer je veliko droge na hrvaških zabaviščnih plažah. Jeseni pa se bodo polni energije vrnili v Ljubljano.”

“Če se ljudje ne strinjajo, naj protestirajo. Lahko protestirajo brez razloga. Nikakor pa ti protesti ne smejo biti nasilni. Ne gre za spontane levičarje na ulici, ampak stojijo za protesti Socialni demokrati in pripadniki Levice. Vidimo jih na protestih. Poslanec Marko Koprivc je tvitnil: “Vaša je večina v parlamentu, naša je pa ulica.”” Tomašič je poudaril je, da gre za zelo pomenljiv in grozljiv zapis ter dodal, da večina v parlamentu v demokraciji odloča. “To je ustavno načelo. Ne odloča ulica, ne odloča kdo jih ima 0d 4 do 5 tisoč. To se ne sme dogajati. Hvala Bogu se to ne dogaja.”

Zamaskirana drhal

Tomašič je prepričan, da je koalicija bolj trdna kot je kadarkoli bila. Temu primerno so živčni levičarski kaviar socialisti, saj jim oblast, ki naj bi jim bi bila dana s strani Karla Marxa osebno, polzi iz rok. Po predvajanju posnetka pripadnikov Antife odetih v črnino, ki so se ruvali s policisti, eden izmed njih pa je celo napadel policista, je Tomašič nasilne izgrednike označil kot zamaskirano drhal, ki več kot očitno želi sprovocirati konflikt in nasilje. “Želi si, da bi policija ostro posredovala, da bi potem lahko jokali kako so bogi. Gre za organizirano skupino, ki je zamaskirana in oblečena v črno barvo ter si nadeja podreti ograjo.” 

Tomašič je poudaril, da tuljenje in vpitje ni protest. “Protest je, ko poveš svoje stališče in izraziš nestrinjanje z vlado, njenimi dejanji. To ni protest, to je že agresija. Ko bo policija uporabila silo, bodo pričeli vpiti: “diktatura” in “policija je nasilna”. Spoštovani policisti, kapo dol, da zdržite to! Videli smo namreč kako se jim derejo, piskajo v uho, v bližini vrtijo ragljo. Tako agresivnih, nesramnih, primitivnih protestov v Sloveniji nisem videl od leta 2012, ko so v policaje letele kocke.” 

Jaša Jenull. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Glede na to, da Levica sebe razglaša, da so proti dikataturi, je Tomašič tiste, ki iskreno vedo zakaj protestirajo in tiste, ki ne vedo, pozval, da naj se distancirajo od tega nasilja. “To se ne bo dobro končalo,” je prepričan. “Videli smo, kaj je se dogaja v ZDA, Veliki Britaniji in Belgiji, si želimo tega v Ljubljani?”

Foto: Nova24TV

Tomašič je spomnil, da je neuradni organizator Jaša Jenull, sin vrhovnega tožilca, preskočil ograjo in je bil zato tudi aretiran. Tomašič se je poteku aretacije Jenulla na ves glas nasmejal, saj se je ta vseskozi pritoževal, kako ga vse boli. “Pa daj no. Protestirati greš, provociraš policijo, potem te pa samo primejo in jokaš kot malo dete. Sram te bodi Jenull! Potem pa še vpiješ: “snemajte!”” Tomašič je prepričan, da bi moral Jenull zavpiti, da naj ne snemajo, da se ne bo videlo, da je pleničar.“Si nafilal planico, ali je šlo direkt v hlačke?”, je zanimalo Tomašiča.

Hana Murn