fbpx

[Video] Protestniki so mesece sejali kulturo nenošenja mask, zdaj jim Pop TV pomaga širiti lažne novice, da so kooperativni!

Boris Tomašič v oddaji Kdo vam Laže? (foto: Nova24TV)

V najnovejši oddaji Kdo vam laže? je voditelj Boris Tomašič ponovno razkrival nedoslednosti, dvojna merila in laži levih politikov. Prejšnji teden je bil zaznamovan s piarovskim laganjem opozicije, ki je po mesecih oponiranja, obstrukcije in rušenja vlade ter njenih ukrepov, svojo držo dobesedno čez noč spremenila v “smo opozicija, ki ves čas korektno sodeluje, podpira in predlaga, čeprav ima opravka z nekooperativno vlado”. Okrog te teme se je nabralo tudi veliko vsebine za oddajo.

Boris Tomašič je v tokratni oddaji Kdo vam laže razkrival dvojna merila in laži opozicije, ki je čez noč izvedla piarovski obrat, s katerim zdaj prepričuje, da so bili kooperativni in podpirajoči ves čas, vlada pa je bila problematična.

Najprej se je lotil bivšega predsednika vlade, Marjana Šarca, ki je sodeloval v napadih na ministra Koritnika in Logarja, ki sta se šla preventivno testirati, a se nista nemudoma samoizolirala. Problem je bil v tem, da pri preventivnem testiranju samoizolacija ni zapovedana, samega Šarca so pa ujeli pri tem, ko se je šel testirat, ker so imeli primer okužbe v poslanski skupini in se prav tako ni samoizoliral, pa bi se moral. Njegov odgovor? Da on ni vlada, ki zapoveduje eno, dela drugo. Ne, Marjan Šarec, prvič, ta trditev ne drži, drugič, tudi opozicija ima svoje odgovornosti.

Šarčev manko samorefleksije

V nadaljevanju se je dotaknil Šrčevega pomanjkanja samorefleksije. V Zadnjem času veliko modruje o tem, koliko boljše bi on vodil vlado skozi epidemijo, Tomašič pa nam je okazal posnetek omahujočega, nepreciznega, blebetajočega Šarca, ki se je na vprašanje, kdaj bo razglasil epidemijo, vrtel kot mačka okrog vrele kaše ali kot dijak, ki nima pojma in skuša na konkretno vprašanje, ko je vprašan, “bluziti”.

V nadaljevanju je opravil z agitpropom osrednjih medijev kot sta nacionalka in Pop TV, ki sta teden dni dezinformirala javnost glede domnevnih “prestopkov” ministrov Koritnika in Logarja. Glede obeh so trdili, da bi se morala samoizolirati, a se nista, kar ni bilo res, saj sta se testirala rutinsko. O Koritniku pa so skušali sestaviti kompleksnejši primer, češ, da ga ni bilo na seji, ker je bil v kozmetičnem salonu, kjer se ni držal socialne distance in je bilo v prostoru preveč ljudi. Tomašič je vse te trditve zavrgel, čeprav jih ne bi rabil, saj je minister v istem prispevku, v katerem so ga napadali to storil sam, ko je povedal, da je bil tam z zunajzakonsko partnerko.

Pošalil se je na račun kooperacije Pop TV – ja in protestnikov “jenullovega bataljona”, ki zdaj skupaj želijo dajati vtis, da skrbijo, da se ne širi kultura nenošenja mask. Potem, ko so mesece širili nasprotovanje, zdaj skušajo prepričati, kako zgledni so, ker se bodo v imenu kooperativnosti en petek vzdržali protestov.

Aleš Ernecl