[Video] Tomićeva želela zlorabiti svoj položaj, a ji je Alenka Jeraj to preprečila!

(Foto: Zajem zaslona)

Poslanka Levice in predsednica odbora za kulturo Violeta Tomić je prepričana, da je ministrstvo pristransko razdelilo sredstva medijem. S svojim mnenjem pa je poskušala kar zlorabiti svoj položaj in sprejeti seznanitveni sklep, s katerim se polovica članov odbora ni strinjala. Poslanka Alenka Jeraj je Tomićevo opozorila, da bi bilo potrebno o takšnih sklepih glasovati. “To ste kar vi ugotovili. Glasujmo o tem sklepu, ker ne drži, da je šlo za pristranski način razdeljevanja javnih sredstev, če ne, pa umaknite ta sklep,” jo je opozorila. Na pobudo Jerajeve so o seznanitvenem sklepu glasovali, nato ta ni bil sprejet, saj je zanj glasovalo devet poslancev, devet pa jih je bilo proti.

Predsednica odbora državnega zbora za kulturo Violeta Tomić se je na lastno roko odločila, da ne bodo glasovali o seznanitvenem sklepu o rezultatih javnega razpisa ministrstva za kulturo sofinanciranja medijev v letu 2021, “o pristranskem načinu” razdeljevanja javnih sredstev ter sestavo in delom strokovne komisije, ki jo je imenoval minister za kulturo dr. Vasko Simoniti. “Sklep je seznanitveni in o njem ne bomo glasovali,” je dejala med vodenjem seje odbora.

Pri tem jo je poslanka SDS Alenka Jeraj opozorila, da je Tomićeva v sklep kar sama napisala, da gre za pristranski način razdeljevanja sredstev. “To ste kar vi ugotovili. Glasujmo o tem sklepu, ker ne drži, da je šlo za pristranski način razdeljevanja javnih sredstev, če ne, pa umaknite ta sklep,” jo je opozorila.

Na pobudo Jerajeve so potem glasovali, nato sklep ni bil sprejet, saj je zanj glasovalo devet poslancev, devet pa jih je bilo proti. Nekateri so prepričani, da je Tomićeva z omenjenim sklepom želela zlorabiti svoj položaj, a ji je Jerajeva to s pozornim poslušanjem preprečila.

Neodgovorno vodenje seje Tomićeve
Tomićeva pa med sejo očitno pozabi, da je vodilna pri vodenju te. Medtem ko je Jerajeva svoj govor končala, je Tomićeva pogledovala svoj telefon in pozabila nadaljevati sejo.

Sara Rančigaj