fbpx

[Video] Top 40 najbolj norih in neumnih izjav KUL politikov – tukaj je prvih deset

Marjan Šarec (Foto: YouTube)

Pred nami je zaključek letošnjega leta, čas, ko se pred vstopom v novo leto ozremo nazaj, zato je bila “oziranju nazaj” namenjena tudi oddaja Kdo vam laže, ki je bila tokrat zasnovana malo drugače. Čas v oddaji je voditelj Boris Tomašič posvetil izbranim neresničnim trditvam, ki so jih izrekli politiki na levici tekom iztekajočega se leta. 

Voditelj Boris Tomašič je zbral in pripravil pregled TOP 40 najbolj “norih, neumnih in lažnivih izjav, ki so jih izrekli naši vrli politiki v preteklosti”, nekatere so bile izrečene celo 40 let nazaj.

40. mestoMarjan Šarec: “Kajti, s trinajstimi poslanci in s to koalicijo in situacijo v državnem zboru, pričakovanj ljudi, ta trenutek ne morem izpolniti”.

 

39. mesto – Marko Koprivc: “Tudi socialni demokrati, mi ki smo ponosni nasledniki Zveze komunistov, smo leta 1996, kot je že tovariš Brglez povedal, sprejeli deklaracijo, kjer jasno in nedvoumno obsojamo povojne poboje, ki so bili zločin.”

38. mesto – Matjaž Nemec: “Če je padel Gadafijev režim, če je padel Mubarakov režim, bo tudi Janšev, brez skrbi!”

37. mesto – Irena Joveva: “Počasno, ampak vztrajno. Utišanje kritičnih medijev vodi v družbo enoumja alternativne realnosti seveda prilagojene enemu in edinemu. Unija si tega ne zasluži, še manj si to zasluži Slovenija.”

36. mesto – Alenka Bratušek: “Hotela sem dopolnit, da je to v bistvu zavajanje. Ja, še enkrat, res bodo imeli…res bodo neto plače višje ampak na drugi strani bodo zaradi tega pravice, ki jih zdaj financira država, nižje.”

35. mesto – Tanja Fajon: “V tem trenutku ni pomembno, ali so to ekonomski migranti ali begunci, s tem se bo ukvarjal državni aparat.”

34. mesto – Branimir Štrukelj: “Pod masko se mi rosijo očala, ne morem govoriti, bom snel masko. Ne, vidite, kako je težko samo eno minuto biti pod masko.”

33. mesto – Tanja Fajon: “Bistveno več denarja moramo nameniti za zdravje, ga bolje organizirati, bolje plačati medicinske sestre, danes je nedopustno, da zdravniki, sedijo tako v privatnem kot v javnem sektorju, da ljudje preprosto ne pridejo v primernem času do specialista.”

32. mesto – Marjan Šarec: “Veste, pred komarjevim pikom se ne ubraniš z žegnano vodo, verjetno potrebuješ kaj drugega.”

31. mesto – Luka Mesec: “Ja, tega ne bom komentiral, ker nismo bili v nobeni vladi, kar je zdaj gospod Tonin govoril in sam ve, da to je brez veze.”

Če povzamemo prvo desetino od TOP 40 izjav, so v prvih desetih zbrane takšne in drugačne trditve s strani politikov iz koalicije KUL, ki jih po besedah Tomašiča ne smemo pozabiti, saj so ključne za razumevanje trenutne situacije. Od tega, da so nekateri “ponosni nasledniki” komunistov in komunizma, ki je sistematično kršil človekove pravice, primerjanja neprimerljivih političnih oblasti, praznih obljub, ki se nikoli niso izpolnile, javnega neupoštevanja ukrepov v času epidemije, do enačenja ekonomskih migrantov in beguncev, kritiziranja svobode medijev, v času, ko večkrat omenjena stranka iz koalicije KUL javno grozi z utišanjem določenih drugače mislečih medijev in laži, da nekateri niso bili v vladi, medtem ko je znano, da so bili gonilna sila LMŠ.

Tanja Brkić